Follow me:

Vuggestue Vs. Dagpleje

vuggestue

Vi har jo valgt at Tobias skulle i vuggestue, og af flere grunde.
Jeg har faktisk altid været imod vuggestuer, eller imod er måske så meget sagt, men har altid synes det virkede som alt for mange børn til for få pædagoger.

Den vuggestue Tobias går i er et idræts og naturbørnehus, som er delt op i 2 hovedgrupper, en småbørnsgruppe for de små, op til ca.3 år, og så fra 3-6 år.
De ser dog på barnet, og ikke alderen når de skal rykke videre i den anden gruppe, eller evt. blive lidt længere, hvis barnet har behov for at udvikle sig lidt mere, for at være klar til den store gruppe.

Den gruppe Tobias er i, er jo pt. den lille ;)
Og de bestræber sig på at der er en voksen til en lille gruppe på 4-5 børn. Hvor de så laver forskellige ting, en gruppe går en tur, en anden går måske ud på legepladsen, osv.

Begge grupper, altså både den store og lille er sammen ved lejligheder, fx. om morgenen når Tobias afleveres som en af de første pt. der afleveres han et sted, hvor de store børn også afleveres, og jeg synes det er guld værd at de også er sammen med de store børn, på forskellige tidspunkter, og i spise situationer, lege timer osv.
Så de store lærer at tage hensyn til din små, og de små lærer at man ikke bare kan få sin vilje hver gang, mv.

Der er også fordele omkring ferien, Tobias vil ikke skulle i gæste dagpleje, og måske ved en han aldrig har mødt, det oplevede jeg med Nadia den gang, hun var mindre og gik i dagpleje. Min dagplejemor havde jo også ferie, var syg, kurser osv. og så skulle hun jo i gæste dagpleje, det vil Tobias aldrig opleve, da der er faste pædagoger i hans gruppe, og så kender han de andre pædagoger i den anden gruppe, da de jo også er der om morgenen, og eftermiddagen, og når de leger forskellige steder, eller er på tur mv.
Så jeg synes at vuggestuer er helt okay ;) og vi er rigtig glade for vores valg – og vigtigst af alt, Tobias stor trives der.

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

No Comments

Leave a Reply