Follow me:

Valg 2011

Det er næppe gået nogens næse forbi, at vi skal i stemmeboksen her 15 september og sættes vores kryds.
Ved I hvor I vil sætte jeres kryds?

Jeg kan uden tøven siger at jeg altid har været til blå blok, og er det stadigvæk. Jeg har dog bevæget mig mere over til det ene blå parti til et andet blåt. Dette er sket over de sidste 2 år ca.
Jeg ved ikke med sikkerhed hvem af de to partier der får mit kryds når jeg står i stemmeboksen, det er nok først der jeg ved det 100 % ..

Jeg mener ikke den røde blok kan styre vort land, og mange af de røde partier vil af med forsvaret, krigen osv. hvis den røde regering kommer til magten, bliver det Gucci Helle der skal styre landet  Og jeg står til at miste mit job, i forsvaret!? Hvis det står til dem. Tænk hvor mange arbejdsløse vi så får, alene på Flyvestation Skrydstrup hvor jeg arbejder, er vi 750 ansatte.

Hun siger så meget om at vi skal støtte de danske folkeskoler, men har sine egne børn i privat skole?
Og de 12 minutter ekstra vi skal arbejde længere hver dag, hænger heller ikke sammen med der skæres ned på dagsinustutionernes åbningstider. De har lagt planer for en bedre velfærd for jeg ved ikke hvor mange millioner kr, men hvem skal betale alt det, vi har jo ikke pengene?
Jeg vil ihvertfald ikke arbejde længere end jeg allerede gør, og jeg vil bestemt ikke betale mere i skat, syntes skatteprocenten er høj nok. Hvis Jeg skulle vælge mellem de to ting, skulle det være at vi alle får sat 1 % på vores skat, og så skal der komme mere styr på dem der går hjemme på sygedagpenge og ikke fejler en skid, og de dovne hunde på kontanthjælp der ikke gider lave noget, for de får jo flere penge på kontanthjælp end på SU, så hvorfor tage en uddannelse?

Jeg har selv været på kontanthjælp nogle måneder inden jeg kom ind i forsvaret, og hold da op jeg mødte mange forskellige typer, nogle der så gerne ville ud på arbejdsmarkedet igen, men også de typer, der bare sad og brokkede sig over alt og ingen ting! Og ikke gad lette røven og sende ansøgninger ud.
De koster samfundet en del penge, det er jeg ret sikker på.

Venstre står inde for skattestoppet!
Venstre vil gennemføre de nødvendige, kontante reformer, så de bringer budgettet i balance og sikrer velfærden langt frem i tiden. Trods udenlandske skræmmeeksempler vil S/SF øge gælden med op til 270 mia. kr. i 2020!

Jeg vil også gerne have velfærd, men jeg vil ikke ende som Grækenland, jeg vil hellere have en sund økonomi i Danmark, end en masse velfærd, jeg syntes vi har det rigtig godt som vi har det nu. Vi går gratis i skole, gratis til læge, kan komme gratis på sygehuset mv.

Jeg syntes den blå blok tjener vores land bedst.
Hvad mener du?

Ved politik er et svært spørgsmål, og det kan give store disksutioner, men nu hvor jeg har fået mere forståelse for hvor vigtigt det er, har jeg også sat mig mere ind i vores regering og folketing over de sidste 4-5 år.

Stem gerne i min afstemning til højre i sidebaren. ( den er ganske anonym)

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

4 Comments

 • Reply lone

  Jeg forstår godt du gerne ville beholde dit job, men jeg er en af dem der gerne så der blev beskåret meget ned i forsvaret. MHT kontanthjælp, vælger jeg at tro der ligger andre problemer bag end dovenskab. Betaler gerne lidt mere i skal for et endnu bedre velfærdssystem. Så jeg stemmer et sted hod den rødeblok.

  28. august 2011 at 18:19
 • Reply Stine

  Jeg er nu meget glad for at jeg ikke skal stemme, grundet min lave alder, det er nu heller ikke noget for mig at tage stilling til endnu, men nogle ting kan jeg da godt gå lidt imod osv. Jeg vil sige at jeg p.t nu står på midten, eller noget, jeg ville ikke ane om jeg ville stemme på rød eller blå blok. Jeg ville nu aldrig nogen sinde sætte mit kryds på Dansk Folkeparti, min mor arbejder som sagsbehandler med immigration, og det er virkelig forfærdeligt sådan som nogle af dem har boet, de har ret til at have et godt liv, og hvis Danmark kan give dem det, skal de da have lov til at bo her. Venstre har sine fordele og ulemper og Socialdemokraterne har deres, jeg har tid endnu til at bestemme mig, men til næste valg, skal jeg muligvis stemme, hvis det da altså bliver om 4 år vel og mærke, efter August xb Politik er nu en gang så svært, hvis det var de samme der skulle sidde i regeringen, (Venstre, De konservative, og så med Dansk Folkeparti som “søtteparti” Ville jeg ikke stemme på dem, men igen, det skifter jo hele tiden ;D
  Delt mening fra min side af! Men i en alder af 14 har jeg tid til at bestemme mig ;D
  Vil da lige sige det er sejt du står frem med at du er blå blok, ikke alle der vil stå frem med hvad de stemmer på, det er jo et om noget ømtåeligt emne ;D

  28. august 2011 at 19:40
  • Reply Margrete

   Hej Stine

   Først og fremmest synes jeg generelt den her debat er virkelig spændende, og synes ligeledes det er godt gjort af Webmor at sætte gang i diskussionen.
   Herefter vil jeg bare kommentere på, hvor inspirerende det er, at en pige som dig på 14 år, allerede er så godt inde i den politiske debat – på trods af, at der går endnu fire år, inden du selv kan stemme.
   Jeg er personligt selv ovre i den røde lejr, og jeg synes det er fedt med ungt politisk engagement, uanset politisk overbevisning – bliv ved med det :)

   1. september 2011 at 17:26
 • Reply eeyorenyk

  Helt kort og godt er jeg meget enig med dig i det politiske – Og jeg synes det er flot at du har sat dig ind i det og tænkt over sagen. Det var der virkelig mange der godt kunne trænge til. Jeg kan ikke fordrage når folk rask væk skærer alle over én kam og bare har HELT styr på hvad et eller andet parti gør, fordi de har set 23 sekunder af et interview for fem år siden. Dansk Folkeparti er et ret godt eksempel på den slags fx. Ufattelig mange er overbeviste om at de vil af med samtlige udlændinge i landet, halshugge flygtningene og sende dem hjem bagefter etc. Det passer jo slet ikke – DF går ind for at flygtninge og indvandrere integrere sig, såfremt deres sag godkendes. At de bliver en del af samfundet. Godkendes deres sag ikke, skal de sendes hjem igen hurtigst muligt. Og dét kan jeg nu ærlig talt godt se det fair i. Det er da fjollet at have folk til at sidde på flygtningecentre og andre steder, hvis de alligevel ikke “må” opholde sig i landet. Det virker jo rimelig tumpet først at afvise dem og se bagefter lade dem sidde. :s

  Ligesom dig, kunne jeg helle ikke tænke mig at arbejde mere. For mig er 37 timer passende i mit job. Og jeg arbejder gerne op mod 45-50 timer i flere perioder i løbet af året. 12 minutter ekstra om dagen er altså meget så! Og så synes jeg lidt at man glemmer at det jo heller ikke er alle der KAN arbejde 12 minutter mere om dagen. En virksomhed med fx 1400 medarbejdere skal jo betale en formue mere i løn – For ikke at tale om hvor meget arbejde der så laves i de 1400*12 minutter – Før eller siden må det da gå ud over det arbejde man så normalt laver i den normale 37 timers uge, skulle jeg mene. Det er simpelthen ét af de forslag jeg ikke forstår og vist aldrig lære at forstå.

  Jeg synes vi skal have et sundt og stabilt samfund på alle punkter – Men 12 minutter mere om dagen eller et øget forbrug på flere millioner, når vi i forvejen har gæld, tror jeg bare ikke på er løsningen.

  28. august 2011 at 20:25
 • Leave a Reply