Follow me:

Uventet familie forøgelse

Jeg var nede ved grisene igår, som jeg er dagligt :)
Igår var jeg så inde i deres skur for at se om de havde nok vand i deres balje der inde, og til min store forskrækkelse og overraskelse så jeg en lille lysebrun grisling med store øjne stikke frem i halmen! Whaaat?

Buller og Betty havde fået rugbrød og æbler at spise ude i indhegningen imens jeg gik ind i skuret, anede intet om de grislinger der ventede mig inde i halmen!
Jeg synes nok Betty havde tabt sig lidt da jeg fodrede dem tirsdag eftermiddag da vi kom hjem fra Litauen, men tænkte hun nok bare ikke havde fået helt så meget mad som normalt (havde lavet madskåle til naboen, der kom og kiggede til dem hver dag og fodrede + de andre dyr)

Men grunden til hun pludselig var blevet “tynd” var så at hun havde født 4 små grislinger. 3 piger og 1 dreng.
Jeg regnede faktisk på om hun kunne være drægtig, fordi jeg synes godt nok hun havde fået nogle “fyldte” patter, der ikke “bare” så ud som om hun var for tyk.
Google lidt, og de er drægtige 3 måneder og 3 dage +/- … Nå ja men jeg slog det hen igen. Men hun var altså drægtig da vi købte hende, faktisk lige blevet det kort inden vi købte hende. Godt nok useriøst at lyve om alderen på dyret, og især når man så får en drægtig so med hjem!

For det er ikke Buller der er far, han er kastrat, og alt for ung endnu.
Betty blev vi lovet var 4 måneder, hvilket hun næppe har været, når de skal være over 1 år før de er kønsmodne.

Den lyse gris, som er en pige hun bliver her :)

grislinger1 grislinger2 grislinger3

Har snakket med avleren vi har fået Buller fra, omkring de her små grislinger. For var jo helt i panik over de er født, og født på denne årstid!
Hun fortalte, hun selv havde haft et kuld på 7 i februar i år med sne og minus grader, og 4 af dem overlevede.
Nu er der heldigvis hverken sne eller minus grader (sådan rigtig), og det er kun den ene der er ret skrøbelig og lille i forhold til de andre, så hvis den ikke overlever, så er det naturens gang. De 3 andre har ihvertfald en fin størrelse.

De har fået en varme lampe ind i skuret i modsat ende af deres halm hule – skulle jo nødig futte det af! :) Og så skal jeg lige finde en balle halm mere i hallen idag, som de får ind også.
Betty skal bare have rigeligt mad, så mener avleren vi har Buller fra nok at de skal klare sig de små. De skal ikke slås for at komme til en pat, så det er kun godt. Og heldigvis er der kun 4 grislinger. De får ofte laangt flere, men nu skal jeg kun af med 3 af dem, så mon ikke det kan lykkedes?

Jeg glæder mig til at følge de små’s opvækst :D

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

No Comments

Leave a Reply