Follow me:

Tjener jeg penge på min blog?

Tjener jeg penge, er det mange penge? Hvad får jeg ud af at blogge? Anerkendelse, selvtillid, gør jeg det bare for sjov, hvad tror du?

tjen penge på din blog

Nej, jeg tjener ikke penge på min blog.
Den betaler sig selv, + lidt ekstra.

Hvis jeg gør op i hvad det koster af penge at have bloggen, altså webhotellet og domænet så er det betalt, og har været det i en del år.
Jeg har fået både rede penge for at skrive om ting, eller have forskellige links på min side, eller i min sidebar.

Derudover har jeg fået en del ting i gaver, bare for at skrive om det.
Man kan ikke betale mig for en mening jeg ikke har, det er altid mine egne ord og holdninger jeg deler. Om de/det produkt/er jeg har modtaget igennem tiden.

Jeg har bland andet modtaget legetøj, ret meget til Tobias. Units skum legetøj leger han stadig meget med, selvom det er tilbage i sommeren 2016 jeg modtog skumdyrene.
Har også fået navnelapper og navnesutter sponsoreret da han skulle starte i vuggestue.

Har også fået sponsoreret en lampe, plakater (her og her), sko og øreringe til mig selv.
De ting er jo ikke noget man normalt, får sponsoreret som helt ny blogger. Jeg er hverken kæmpeblogger, eller et kendt ansigt i Danmark fx. Men jeg har opnået et besøgstal og sidevisningstal igennem årene, som gør at jeg får disse tilbud.

Tjen penge på din blog

Men der er nogle ting, du selv kan gøre for at tjene rede penge på din blog.

Annoncer
Du kan nemt bruge annoncer på din blog.
Der er mange forskellige du kan vælge imellem, og det er ikke altid den bedste måde at tjene penge på, og ikke altid får man de bedste resultater med reklamere og bannere der blinker og forstyrre din læser. Så tænk over hvor mange, hvor og hvorfor du vælger netop de annoncer du gør.
Det virker mere troværdigt at der er annoncer der passer til din hjemmeside. Fx. en madblog der annoncere for sexlegetøj, eller børnetøj fx. virker ikke helt gennemtænkt. Hvorimod en madblogger der har reklamer for årstidskasser, bageprodukter eller lign., er mere troværdigt.

Affiliate
Affiliate er også marketing som foregår ved, at du opretter dig hos nogle tredjepartsbureauer (Partner-ads, Tradedoubler, mv.) og herefter melder dig på de kampagner/kunder, som har relevans for din blog og dine læsere. Tænk igen over hvad du vælger at annoncere.
Der er mange at vælge imellem, og nogle giver penge ved direkte salg med klik fra din blog, andre for antal visninger af bannere.

Sponsorerede indlæg
Et sponsoreret indlæg er når en virksomhed betaler dig et beløb, og/eller sender dig et eller flere produkter som du skal skrive om.
Det er uanset hvad, reklame.
Igen skal du tænke over hvad det er du vil skrive om på din blog. Det er helt iorden at takke nej til de firmaer der kontakter dig, hvor du ikke mener produktet eller navnet harmonere sammen med din blog.

Jeg har selv lavet en del sponsoreret indlæg, men har også takket nej til mange.
Casino og spil sider kontakter mig jævnligt hvor jeg takker nej, da jeg ikke synes det er noget jeg vil reklamere for af personlige grunde, og så synes jeg heller ikke det passer til min blog, om hvad jeg skriver om og gerne vil med min blog.

Trafik er kilden til succes
Ja og penge. Jo flere besøgende du har, jo mere attraktiv vil din side være for annoncører, og jo flere sidevisninger du har, jo flere gange vil dine annoncer have. Jo flere besøgende, jo flere klik kan dine affliate links give. Og samtidig kan du tage flere penge for de sponsorerende indlæg.

Men, blog fordi du synes det er sjovt
Du skal ikke bare tænke over hvordan du får tjent flest penge på din blog. Det kan hurtigt skræmme læsere væk, og det er ikke noget vi ønsker.
At blive en stor blogger, og måske kunne leve af det, kræver både meget arbejde, talent, og nok også en del held, for lige at blive opdaget. Blogger verdenen er større end man skulle tro.

Vil du leve af at blogge, så arbejd for det. Er blogging en hobby og gerne må give lidt ekstra til pengepungen, så arbejd det med den du ønsker, og vil du gerne være en større blogger, med flere visninger og besøgende, så skal du arbejde for det. De kommer ikke af sig selv.
Der er heller intet til hindre for at din blog startede ud med at være et, men er noget andet flere år senere, i takt med den er vokset, og du måske har fået andre præferencer i livet.

Vær god ved dine læsere
Du skal tænke over, igen!, hvad du gerne selv vil vise med din blog?
Skal du virke troværdig, og ikke kun være ude på at få penge i kassen?
Husk dine afsnit, mellemrum, punktummer, og korrektur læsning inden. Det kan virke sjusket at der er slå og tastefejl i en ellers rigtig god tekst.
Skriv sigende indlæg, der skal være indhold i dem. Så man som læser føler der er lagt arbejde og kræfter i indlægget, og det ikke bare er et enkelt billede og 2 linjer. Hvorfor skulle man bruge tid på sådan en blog, hvis det er det eneste der er?
Der er intet i vejen for mindre blogindlæg, lange blogindlæg på 6-700 ord ved hvert opslag kan også være drænene for læseren. Variere og tænk over hvad du selv synes er spændende.

Brug tid på at få taget nogle gode billeder til bloggen, det fanger læserne rigtig godt.
Brug et modereret sprog, og tænk over i hvilke sammenhænge du smider omkring dig med de større gloser. Der er intet i vejen for debat indlæg, hvor de store gloser kan blive brugt, og også kan give en del besøgende. Men tænk dig om.

Opfodre dine læsere til at komme med deres meninger, og små kommentarer om hvad de har lavet i weekenden, så læserne føler de også er lidt med.

Brug gode fonter til dine blogindlæg, (Tahoma, Sans Serif, Verdana mv.) eller andre let læslige. Tænk over hvad farver du sætter sammen, det kan være rigtig hårdt for øjnene at læse en længere tekst på sort baggrund, eller en mørk baggrund generelt. Lyse farver er det bedste, med en mørk font.

Brug ikke reklamer og annoncer over hele bloggen, det (kan) gøre bloggen langsommere, og det er irreterende for læseren, at det hele blinker og farer rundt, og de skal bruge tid på at klikke og lukke annoncer de alligevel ikke kigger på.

God blogging :) 

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

No Comments

Leave a Reply