Follow me:

Styrketræning hjælper på depression

Styrketræning hjælper på depression

“Styrketræning reducerer symptomerne på depression i så høj en grad, at det har klinisk betydning og omtrent lige så effektivt som medicinsk behandling. “

Udtaler Mats Hallgren, lektor på Karolinska institut i Stockholm, og en af medforfatterne på den nye meta-analyse, der er udgivet i tidsskriftet JAMA.

1877 mennesker med depression i forskellig grad har været med i undersøgelsen. Vurderet ud fra spørgeskemaer, fra tegn på depression til decideret klinisk moderat depression.
Der er i alt lavet 33 forsøg på de 1877 mennesker.

Deltagerne blev delt op i to grupper, hvor halvdelen af deltagerne ikke skulle ændre på deres vaner.
Hvorimod den anden gruppe skulle deltage i et styrketræningsprogram på 150 minutters træning om ugen, fordelt over 2 eller flere trænings sektioner.

Undersøgelsen viste, at dem der styrketrænede, imodsat dem der ikke gjorde, fik:

  • Bedre humør
  • Større interesse for aktiviteter af forskellig art
  • Mindre følelse af værdiløshed

Resultatet kunne ses tværs på deltagernes alder, sundhedstilstand, køn og specifikke øvelser deltagerne lavede og deres forbedringer i fysisk styrke.
Man behøvede altså ikke at være sund i forvejen, eller blive stærk for at få effekt af træningen på sine depressive symptomer.

“Vi fandt større forbedringer blandt voksne med mild til moderat depression sammenliget med voksne uden klare symptomer, hvilket tyder på, at styrketræning kan være særligt effektivt til dem med sværere symptomer på depression.” Udtaler Brett Gordon fra University off Limerick til Time Magazine.

Kilde: Fitnews nr. 42 – 2018

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply