Follow me:

Årets sidste sommerdag

31 August 2012, årets sidste sommerdag – i følge kalenderen.

Lige denne dato har jeg et mindre strengt forhold til, da det var den dag jeg sidste gang mærkede Jasmin sparke! Hvor det så viste sig efterfølgende at hun var død.
Det er med blandede følelser at jeg nu “siger farvel” til sommeren, jeg har mange forskellige knap så goder minder fra efteråret og frem til foråret starter!

På søndag er det Jasmins 9 års fødselsdag og dødsdag.
Det er flere år siden, nok en 4 år siden vil jeg tro, hvor jeg græd og var meget psykisk ustabil op til hendes fødselsdag. Men som årene er gået, og jeg er blevet både mere moden og tiden har helet en del af mine sår, så er det stadig svært at tænke tilbage på tiden lige før og efter hendes død. Jeg var så ødelagt og jeg var sikker på jeg aldrig ville få et normalt liv igen, men ak ja, jeg var også bare 17 år.
De første 2 år efter hendes død var helt klart de værste! 9 år er der næsten gået nu, og jeg har fået bearbejdet sorgen på min måde, og jeg har det rigtig godt nu. Jeg kan sagtens snakke om hende uden at føle det gør ondt i mit hjerte, eller jeg får en klump i halsen. Jeg  snakker gerne om hende, hvis folk spørger indtil hende, eller forløbet før og efter.

Der er en billedramme i stuen, med to smukke tegninger af hende. Den har altid hængt synligt, og aldrig været “gemt væk” og sådan har jeg det bedst med. Selvom døden er et tabuemne i vores lille land, så pakker jeg ikke “døden væk” fordi andre har berørings angst. Jeg har efterhånden så meget erfaring med død, og sorg at jeg føler jeg efterhånden kan klare alt.

Billeder fra Jasmins have idag

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

5 Comments

 • Reply Tumling

  Du skriver så smukt om døden smukke <3

  31. august 2012 at 19:48
 • Reply Stine

  Syntes du skriver rigtig godt om, hvordan du har tacklet de forskellige ting som er sket dig.

  Igår aftes, var jeg oppe ved min Moster, for at passe hendes hund, hun mistede sin mand, lige ved juletiden sidste år, og da jeg sad ude i gangen, så jeg lige pludselig at hans arbejdsvest hang der, med navneskilt på. Jeg fik selv en klump halsen ved at tænke på det.

  Vil bare lige sige, at jeg syntes du klarer dig så godt, bedre end nogen ville tro, du har styrken i dig. Det er skønt at læse! :D

  31. august 2012 at 20:20
 • Reply Linda Eg

  Du er så stærk, det er så flot! :)
  Jeg forstår ikke helt, det du skriver med tegningerne af hende… hvordan det? :)

  31. august 2012 at 20:29
 • Reply Belinda

  Tak skal I have …
  Linda.. Jeg har en ramme med to tegninger af hende i, og den hænger synligt, selvom “det er en død” der er et billede af.
  Som nogle ikke kan håndtere, men så må de jo lade vær’ med at se på det, eller komme på besøg.
  Forstår du nu hvad jeg mener ;) ?

  31. august 2012 at 21:16
 • Reply Anonym

  Det ser godt ud. Utroligt, at det er så længe siden.
  Hun var en smuk lille pige.

  1. september 2012 at 16:00
 • Leave a Reply