Follow me:

Sådan passer du din Monstera obliqua

Monstera obliqua

Sådan passer du din Monstera obliqua

Monstera obliqua er navnet på denne populære blomst. Jeg har den også til at stå i mit hjem. Den er rigtig smuk, og går også under navnet Swiss cheese plant, da hullerne i bladene kunne ligne hullerne i en ost.

Jeg har lavet en lille guide til hvordan jeg passer min, og den stor trives.

  • Monstera obliqua er en jungleblomst, så den kan ikke lide at stå i direkte middags sol. Men den skal gerne stå et sted hvor den får lidt lys fra morgen eller middags solen. Min den står i et vindue hvor den får eftermiddags og aften solen.
  • Jeg lader min tørre ud imellem vandingerne, ikke altid så den er knas tør, men jeg vander den ikke når den er fugtig.
  • Jeg drejer min 1-2 gange i ugen, for at den vokser mest jævnt fordelt.
  • Den er generelt taknemmelig, og ikke nem at slå ihjel. Glemmer du at vande den, sker der ikke noget ved at den er knas tør ved næste vanding, men pas på du ikke overvander den i den gode tro at nu skal den have en ordenlig portion vand.
  • Den må ikke stå for koldt, den skal altid have minimum 15 grader.
  • Da Monstera obliqua er en trope plante, er den glad for et “bad” i ny og næ, især om sommeren. Hvor du gerne ugentligt eller efter behov bruger en forstøver til at “bade” den med. Spar på “badningen” i vintermånederne.
Hvor kan du købe din Monstera obliqua

Stort set alle planteskoler og blomsterbutikker har dem, blandt andet plantorama.
Derud over er de også at finde i føtex, og bilka i perioder. Det er nok også det billigste sted du kan finde dem, det er i føtex – bilka. Ellers skal du finde dem hos nogle private. Prøv evt. nogle af plante entusiast grupperne.

Monstera obliqua

Læs også om hvordan du passer din Pilea

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

No Comments

Leave a Reply