Follow me:

Røg alarmer redder liv

giftig_roeg– og det er så sandt som det er skrevet!

Igår var jeg udsat for en mindre brand i vores brændeovn. Altså det forkerte sted i brændeovnen, der hvor man hælder træ pillerne i for oven, der var der startet en mindre brand :( !!
Jeg var alene hjemme (Kenneth var på arbejde) og jeg sad i sofaen i stuen som jeg plejer, med computeren på skødet og fjernsynet kørene. Sidder i min egen verden og spiller på FB eller læser på et fora eller hvad jeg nu lavede, husker det faktisk ikke.

Men pludselig ud af det blå, begyndte røg alarmen ude i gangen at bimle og bamle som en gal, sikke en forskrækkelse jeg fik chok
Jeg kastede nærmest computer fra skødet og så så til min store forvirring at hele stuen var fuld af røg! Jeg skyndte mig ud for at slå brand alarmen fra, ville nødig have børnene vågnede, imens jeg står på tæer for at nå den her skide brand alarmer der skriger mig ned i hovedet, og med næsen i al røgen, begynder røg alarmen inde i stuen også at bimle og bamle som en gal, jeg får endelig fat i alarmen i gangen og skynder mig ind og flår den i stuen ned også, og river batteriet ud. Åbner lågen i brændeovnen hvor jeg kan se røgen kommer fra, og en stor grålig sky af røg kommer op, og jeg ser at der er flammer i brændeovnen, et helt forkert sted!! Fuuuuck!

Jeg skyndte mig at åbne vinduet i stuen, lukke døren tættest på børnenes værelser ud til gangen, og åbnede så have døren ude i gangen, så der kunne komme gennemtræk, men røgen var tyk og den lugtede så fælt, jeg hostede og spruttede som en gal, mine øjne løb i vand og jeg havde svært ved at trække vejret.
Men måtte jo i en helveds fart få den brand stoppet!

Jeg slukkede som det første for brændeovnen, åbnede lågen hvor den trækker piller ned i, der var rødgløende, men er meget normalt.
Jeg skyndte mig ud i haven for at finde en spand, og i al forringen kunne jeg jo ikke finde den spand jeg mente var der ude, så jeg tog det første det bedste jeg fandt, en vand køler (tror jeg det var), og fandt en grydeske af jern i skuffen, kunne heller ikke finde den lille skovl der er til weberen uden for! Kaos!!!
Og så begyndte jeg ellers at skovle både for oven og for neden, imens røgen og flammerne stod i hovedet på mig! Jeg fik røg, jeg fik rigtig meget røg, men tænkte slet ikke på konsekvenserne af al røgen, jeg tænkte bare på jeg skulle have branden slukket, og jeg fik den slukket.

Der gik nok en 10-15 minutter hvor jeg sad helt forstenet i sofaen med 3 hunde klamrende til mig, de var helt forvirret. De kunne bestemt godt mærke mit adrenalin og stress i kroppen. Så ringede jeg til Kenneth der var på arbejde “huset var lige ved at brænde ned” sådan virkelig tørt, og selvfølgelig troede han jeg tog pis på mig og svarede et eller andet underligt, og så blev jeg irriteret og snerrede nærmest “det er sgu rigtig, der var ild i brændeovnen, oven på i pillerne” der blev helt stille i den anden ende. Efter snak frem og tilbage og en streng ordre på ikke at lægge mig på sofaen (så jeg ikke faldt i søvn) lagde han på, og var på vej hjem til os.

Jeg sag nogle minutter i sofaen og begyndte så at ryste som en sindsyg, min krop var rigtig ved at reagere på chokket nu. Jeg luskede lige så stille ind til alle ungerne for at se om de var okay – vidste røgen ikke havde nået dem, de sover med lukket dør, og jeg afskærmede røgen.
Og de sov alle trygt, og havde ikke opdaget noget som helst. Heldigvis!

Jeg luskede ned i stuen igen, der var ved at være møg koldt, dør og vindue stod stadig åben, det stank stadig voldsomt af røg! Jeg puttede mig ind under tæpperne i stuen, og satte mig så bare og gloede ud i luften, og mærkede hvordan mit hjerte hamrede i brystkassen på mig, og kroppen dirrede, virkelig ubehageligt.
Ikke ret længe efter kom Kenneth stormene ind og tog om mig, han var meget berørt også. Han tog sig af resten af brændeovnen, han er jo trods alt brandmand.
Jeg er også blevet klogere, jeg burde have brugt den ild slukker vi har lige ved siden af brændeovnen, men i al min forvirring og panik handlede jeg ikke helt optimalt, åh dog fik jo slukket branden.

Vi tog os et langt bad, jeg frøs stadig og han holde godt øje med mig. Jeg havde kvalme, hovedpine, hjertebanken, svært ved at trække vejret og en voldsom trykken for brystet. Jeg burde have været indlagt på sygehuset. Men det blev jeg ikke.
Altid godt at være bagklog ikke?

Natten var lang, jeg var urolig og frøs og svedte skiftevis, og den trykkende fornemmelse i brystet forsvandt ikke :(
Først omkring middags tid idag var trykket væk, og jeg følte ikke længere at jeg havde løbet en maraton og manglede luft.

Det var min historie omkring en mindre brand her hjemme! som kunne være endt rigtig galt, hvis vi ingen brandalarm havde haft, eller hvis jeg nu var gået i seng!! Føj altså det vil jeg slet ikke tænke på, hvad der ikke kunne have været sket :( ..

Hvis I ikke har røg alarmer i hjemmet, så få det!

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

2 Comments

 • Reply Tumling

  <3
  Hvordan har du det med hele situationen idag smukke?

  5. marts 2014 at 22:15
 • Reply Mette Doctor Lund

  Puha, sikke en grim oplevelse… tror det er meget naturligt man ikke lige handler helt som man burde, hvis uheldet endelig er ude… Bare heldigt du fik reageret så hurtigt som du gjorde.

  6. marts 2014 at 11:38
 • Leave a Reply