Follow me:

Pro ana …

I kender dem vidst alle sammen, måske ikke i egen høje person, men har nok hørt navnet Pro ana, også kaldet Pro ana mia ..
Dem der gør det til en livsstil, at tabe sig flere kg i ugen, på meget usunde måder. Jeg sad i min pause i dag på arbejdet, og surfede rundt, og fandt tilfældigvis en svensk Pro ana side, hvor hun viser billeder af sig selv, hendes meget skellet agtige krop hvis du spørger mig, ikke andet end skind og ben. På hendes side er der forskellige slanke kure, og “gode” råd til hvordan man kommer af med sin sult mv.

Jeg har så siddet og surfet rundt for at finde mere om emnet, og der er et utal af sider om Pro ana, også danske .. (Øv!)

Råd om hvordan man skjuler sin anoreksi, og hvordan man bedst snyder sin familie, venner osv. så de ikke opdager man taber sig, og taber sig lidt mere (og til sidst ender med at være dødens syg)
Ankel vægte er et fif til at forbrænde flere kalorier, og de kan nemt skjules med benvarmere, så ingen lægger mærke til dem i skolen osv. Opdigte eller overreagere sine allergier så man ikke må få farvestoffer, gluten, fisk osv. så man undgår at spise ved fester, og sammenkomster mv. og ja vitamin piller bliver der også rådet til, men når man er Pro ana, er det for at undgå dårlige tænder og andre sygdomme!  Brug en dessert tallerken til din portion grøntsager, så ser den større ud for dem der “ser på” .. Og hvis du bliver sulten i løbet af dagen, så er rådet vand, vand og atter vand! Gerne med lidt lakrids rod eller citron i, det tære på den søde tand..

Jeg er helt målløs over der virkelig findes sider med disse sindsyge råd, om hvordan man taber sig hurtigst muligt, og helt unge piger der bare ser sig selv som fede, selvom de er pænt slanke og normal af bygning. Der er lange “dagbøger” og blogs om hvor de bander, svovler og skælder sig selv ud, over at have spist 200 kalorier til aftensmad, og så straks må i gang med at motionere så de 200 kalorier er forbrændt hurtigst muligt, og så fortsætter man gerne så man forbrænder lidt flere kalorier!

Jeg ved godt ikke alle kan styre det! – og kæmper for at komme af med sygdommen.

Men lige frem at råde andre til at tabe sig en 2-3 kg i ugen ved at kun drikke vand, eller kun spise gulerødder og agurker, eller motionere overdrevet meget, og kun spise et æble en hel dag eller lign. det er skræmmende kostplaner og motions planer jeg har fundet på nettet. Jeg er virkelig målløs!

Jeg syntes jo bestemt ikke det er kønt at man kan tælle samtlige knogler på et menneske, og tøjet bare hænger og dingler, de ser usunde og unaturlige ud, det er jo ikke sundt overhovedet! Puha … Bliver helt dårlig!

Selvfølgelig er det flot at være tynd, og de fleste unge piger ved jo godt at fyrene ikke tager en overvægtig/buttet pige som det første, men går mere efter hende den tynde med det lange hår (Get my point?) Så det er selvfølgelig et pres, men man skal heller ikke være så tynd, at fyren ikke engang kan give dig et stort kram, af frygt for at brække dine knogler.
Men der er jo noget galt psykisk med sådanne piger, ihvertfald dem jeg har fundet på billederne her. (Billederne er fra google, og er ikke fra nogle af de sider jeg har læst i løbet af dagen)

Jeg for det virkelig dårligt, når jeg ser sådanne billeder, de ødelægger jo sig selv. Uden selv at kunne se det!

Jeg så faktisk en gang i sommers tror jeg, en tv udsendelse med en journalist eller tv vært eller hvad hun nu var, hun fandt forskellige Pro ana sider, med forskellige slanke kure, og hun prøvede den ene og allerede efter de første timer var hun ved at “dø af sult”, fordi det eneste hun måtte spise var noget med farven grøn, agurk, broccoli, ærter osv. men der var også et max antal gram på, så hun var jo ved at dø af sult den stakkels kvinde. Og da hun ikke overholdte kuren, blev hun sur og irritabel på sig selv, og skuffet! Hun var selv overrasket over hvor skuffet hun var over sig selv, da hun få dage efter måtte give op. Hun var også oprettet på en af de Pro ana sider, og følte sig hurtigt forpligtet til at tabe sig, sammen med de andre piger.

….

….

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

No Comments

Leave a Reply