Follow me:

Pizza lavet på blomkåls bund

Blomkåls pizza

Ja nu har jeg set det så mange steder, og læst omkring det endnu flere gange.
Blomkåls pizza så at sige :)

Og her til aften lavede jeg så også sådan en lækker sag!
– jeg må sige jeg er ret overrasket over hvor godt det smagte, jeg kan normalt slet ikke lide blomkål, hvis jeg kan slippe :D men det her var bare lige sagen, der er en snert af smagen, men det er slet slet ikke noget der ødelægger oplevelsen. Det kan klart anbefales her fra.
Ungerne spise i øvrigt også med stor velbehag :) :)

Vil du også lave din egen blomkåls pizza, så har jeg her opskriften og fremgangsmåden, på hvordan jeg lavede min blomkåls pizza, som ungerne elskede.

Pizzabunden (til 3-4 personer):

  • Et helt blomkål (minimum 600 gram)
  • 150 gram ost (jeg brugte mozarella)
  • 2 spk fiber husk (købt i føtex)
  • 1 knust hvidløg
  • 2 æg
  • Salt og peber efter ønske

Fremgangs måden:

  1. Tænd ovnen på 225 grader, varmluft
  2. Pil og pluk blomkålen, det skal hakkes fint i foodprocessoren (så det bliver til blomkåls ris)
  3. Hæl blomkålsrisene i en skål, og hæl kogende vand i skålen. Efter 2-3 minutter hæld det over i en si og dræn vandet fra
  4. Når du har drænet blomkålsrisene godt for vand, hælder du det over i et rent viskestykke hvor du presser vandet ud af blomkålen. Du kan presse længe og hårdt, der vil komme en del vand. Dette gør du indtil blomkålsrisene er tørre
  5. Hæld nu de tørre blomkåls ris i en skål, og bland ost, “fiber husk”, hvidløg, æg, salt og peber i, og ælt det godt sammen til en fast dej
  6. Du skal nu finde 2 stykker bagepapir, det første skal på bagepladen. Placer din blomkålsris dej i midten af pladen, og læg det andet bagepapir oven på. Brug en kagerulle til at rulle den så godt ud til alle hjørner og kanter som muligt, det kan tage lidt tid. Men det kan lade sig gøre. (det klistre ret godt, derfor du skal rulle med kagerullen oven på bagepapiret)
  7. Den nu fint udrullede bund, skal forbages i ca. 12 minutter (uden fyld) Eller til den er fin gylden
  8. Tag bunden ud, og lad den køle lidt af
  9. Find en pallet eller spartel og løsen bunden fra bagepapiret, så undgår du den klistre fast. Den skal ikke flyttes på eller noget, du skal bare lige have en pallet ind under, hele vejen rundt
  10. Så skal du til og lave din pizza, med det fyld du nu måtte ønske. Jeg havde noget pizza puré (fra føtex), ost, oksekød, skinkestrimler, majs og på den ene side friske tomater og den anden side pepperoni
  11. Bag den i 5-7 minutter, eller indtil den ser færdigbagt ud, fx. når osten er smeltet og er ved at være flot gylden
  12. Serveres varm for familien :D

 

 

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

2 Comments

  • Reply Jeanette Henriksen

    Jeg har længe gerne ville prøve det, så tak fordi påmindelsen.. :P
    TÆnker at jeg måske kaster mig ud i det på mandag..
    Har fortalt kæresten om det et par gange, men han virker ikke så begejstret, tror dog han ville spise det hvis det blev serveret.. sådan er det tit her hos os..

    KNus <3

    P.S: glemmer hele tiden det der secrity question… ha ha

    7. januar 2017 at 23:00
    • Reply Belinda

      Altså både min mand, og alle ungerne spiste med stor velbehag ;) den smager ikke vanvittig meget af blomkål, slet ikke. For jeg bryder mig ikke om det.

      Så synes bestemt du skal gi´den et forsøg :)

      8. januar 2017 at 17:44

    Leave a Reply