Follow me:

Pigen ved vejkanten – ny trafik kampagne

Sikkertrafik.dk har lavet en ny kampagne, mod for høj fart på landevejene. Jeg bed mærke i denne røde pige igennem en lille landsby, en af de små byer man “bare kører igennem” .. Der var utrolig mange skilte sat op af dem på billedet, og jeg undrede mig – troede først det var sådan nogle “stop” skilte til skolebussen. Men jeg blev klogere :)

Syntes det er en god kampagne, jeg bed mærke i skiltene og jeg husker dem stadig. Jeg blev faktisk forskrækket og bremsede ret hårdt for ca. 5-6 dage siden da jeg var på vej hjem ved skumrings tid, det skilt der normalt er en rød malet pige, var ikke helt rød – nej hun var malet som et barn. Altså hudfarvet med kjole, et smilende gladt ansigt og små sko osv. og lige i farten da mit lys ramte skiltet, bremsede jeg af ren refleks! Troede sgu det var en pige der stod der i vejkanten!!
Jeg er nu ikke en af dem der kører 100-130 km/t på landevejene – langt fra. Jeg er en af dem de andre overhaler, for jeg holder mig på de 80-90 km/t .. Jeg bryder mig ikke om at kører stærkt, og man kommer altså ikke hurtigere frem selvom man kører som på motorvejen, det er kun få minutters forskel, så det vil jeg ikke risikere liv og læmmer for. Hvis man er sent på den, så er det bare ærgeligt :)

Syntes kampagnen er et godt initiativ!
Nu bor jeg selv et sted hvor man må kører 60 km/t forbi, men jeg ser hver dag biler kommer drønnene med ihvertfald 100 km/t hvis ikke mere forbi mit hus. Jeg har altid låst dør, så jeg kan hører i tide hvis Nadia beslutter sig for at gå ud – gør hun normalt aldrig den vej, men hellere være på den sikre side!

Læs mere inde på Sikkertrafik.dk‘s hjemmeside!

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

3 Comments

 • Reply QpoX

  Kører man 50Km/t har man en bræmselængde på ca. 30m
  60Km/t er den ca. 50m
  80Km/t er den ca. 100m
  Og 100Km/t er den ca. 150m

  Det burde da skræmme folk, til at køre pænt?
  “Det haster ikke mere end det jager”

  5. maj 2011 at 14:38
 • Reply Jane

  Hej Belinda. Jeg tænkte på om når du har tid, overskud og er klar til det osv ikke vil vise lidt billeder af det nye hus?

  5. maj 2011 at 15:12
 • Reply tumling

  jeg har ik selv set kampagnen men i frankrig har de en noget ligende den dk kører med der..
  Der har man sat et skilt (ligner en mand) hvorpå der står hvor gammel den døde var.. Kan ik huske om der står køn eller andet på.. Men det er faktisk også tankevækkende når man kører forbi synes jeg

  5. maj 2011 at 18:08
 • Leave a Reply