Follow me:

Orm er bare for klamt

Min stakkels lille Morgan har fået orm, spolorm!!
Ringede naturligvis til dyrlægen som det første her til morgen da jeg opdagede orm i hans afføring i går aftes.

Han har fået ordineret 6 piller, 2 om dagen, i 3 dage. + to ekstra. (det kostede lige 120 kr for 6 piller, de to ekstra var gratis)
De skal knuses i hans foder, og han spiste uden antræk af der var noget “fremmed” i maden, skønt!

Prøv lige og læs hvad det er for nogle orm, det er fandme klamt! – Godt han er i behandling nu, det må fandme være ubehageligt!!

Spoleormenes livscyklus starter med at hvalpen/hunden optager ormeæg, som så klækkes i tyndtarmen. Herefter borer ormelarverne sig gennem tarmvæggene og over i leveren og derfra videre over i lungerne. Fra lungerne vandrer eller hostes/hikkes larverne op i hvalpens svælg, hvorefter de synkes. Først når de kommer ned i mave/tarmsystemet anden gang, udvikles de til kønsmodne orm. De begynder at lægge æg, som udskilles med afføringen og så kan en ny livscyklus begynde.

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

1 Comment

 • Reply Rikke

  Stakkels Morgan! :(
  Vi oplever tit vores katte desværre har orm – men det kan ikke rigtigt undgåes når de går ude hele tiden og spiser mus, fugle etc.
  Det er virkelig klamt, men heldigvis er de kure da effektive!

  Men – sådan noget som det her er bl.a. en af grundene til at jeg ikke vil have dyr, før jeg rent faktisk har råd til at kunne købe ormekur hvis behovet pludselig er der. Det ville sgu være synd hvis man ventede til den første i måneden!

  15. juli 2011 at 13:46
 • Leave a Reply