Follow me:

Orkideer ..

Jeg har aldrig været god til at holde liv i de (skide) orkideer! Syntes det er en vanvittig smuk blomst. Men det er som om den kun lige blomstre 2 uger og så falder blomsterne af! og så skal jeg vente evigheder før en ny gren med blomster skyder op.
Men efter de har fået sådan en gødnings pind, står de så flot! De har stået mere end 1 måned nu, uden nogen blomster er faldet af! Yay!

Disse 2 har jeg prøvet noget nyt på! :)
Har fået dem begge af Kenneth og ved dem begge har jeg fjernet jorden og erstattet det med vandperler, og de har også begge fået en gødnings pind ned i vandperlerne, og indtil videre trives de rigtig godt med vandperlerne og med gødningen! Jeg krydser fingre for at de kan blomstre flere måneder af gangen, som de gør hos alle andre der holder orkideer :D haha!

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

7 Comments

 • Reply Lena

  Super flotte.. :)
  Når de nu står i de vandperler, skal de så stadig have vand?
  Jeg vil MEGET gerne have en opfølgning på hvordan det går.. Har selv haft en orkide i over 1½ måned nu, men kender det alt for godt.. :(

  15. maj 2012 at 09:52
  • Reply Belinda

   De er bare så fine Lena ;) , det er ham Kenneth god til, hehe!
   Nej når de er i vandperler vander jeg dem SLET ikke. Der sørger jeg bare for at vandperlerne ikke bliver alt for små. Når perlerne skal “vandes” hælder jeg dem fra orkideen og op i en skål med kold vand i en 2-3 timer, og så suger de en masse vand igen, og så hælder jeg dem ned til orkideen igen.
   Skal nok give en update om noget tid, så I andre også kan se om de overlever :D hehe! Hvilket jeg håber på de gør…

   15. maj 2012 at 10:13
 • Reply Linda Eg

  Wow, de er sgu smukke!! ;)
  Og de ser da ud til at trives i de perler, håber mine kommer til at se lidt mere sunde ud snart ;) Ingen af dem har blomster :'(

  15. maj 2012 at 09:56
  • Reply Belinda

   Tak Linda, ja de er rigtig smukke!
   Ja pt. ser de ud til at trives rigtig godt. Når dine har fået blomster, så få købt sådan noget gødning til dem, det har altså hjulpet på mine! Bare husk at læs om de skal have gødningen under blomstring, eller når de ingen blomster har, der er nemlig forskel :)

   15. maj 2012 at 10:11
 • Reply Lena

  Dem skal jeg da også lige have købt så.. ;)
  Ja han kan da helt bestemt lidt af hvert.. :) Hold fast i ham.. ;)

  15. maj 2012 at 13:47
 • Reply Mie

  Hvor har du købt de der vandperler henne og hvad koster sådan nogle + gødning..? Jeg har 3 orkidéer uden blomster og det har de ikke haft længe :/ Den ene fik for noget tid siden én blomst, som hurtigt faldt af.. Jeg er en hat til at passe blomster altså… :D

  15. maj 2012 at 15:01
 • Reply Belinda

  Lena, det syntes jeg da er en god ide ;) Jeg holder også godt fast kan du tro!

  Mie, vandperlerne kan du finde alle steder efterhånden, trendsales, gul og gratis, på markeder osv. super brugsen har vidst også haft.
  Orkidegødningen kostede, vidst en 50-100 kr, men der er mange forskellige slags, dem vi har er sådan nogle 3-4 cm lange røde nogle, jeg så knækker halv over, så i en pind er der til to planter. fordi mine kun har 1 gren, det står alt sammen bag på :)

  15. maj 2012 at 15:53
 • Leave a Reply