Follow me:

Mit fristed

Mit fristed

Jeg har haft en skrækkelig hård dag på arbejdet. Og det er både fysisk og psykisk.
En sygeplejerske og jeg fandt nemlig en borger der var afgået ved døden.

Selvom det var ventet, som man jo siger når borgeren har en terminal erklæring. Så er det aldrig rart at finde en der er afgået ved døde. Han var stadig varm da vi fandt ham, så det var sket kort forinden at vi kom ind til ham.
Vi skulle have været inde for at skifte hans subkutane nål, men det blev så istedet for det, mors …

Jeg måtte ringe til de pårørende, som jeg ikke kunne få fat i – og pludselig stod de så på afdelingen for at besøge ham. Så måtte jeg trække dem til siden, og fortælle dem at jeg havde forsøgt at ringe hele formiddagen for at fortælle dem at han var afgået ved døden. De tog det heldigvis rigtig fint. De vidste jo også godt det kun gik en vej.

Min kollega og jeg sad først ned mange timer efter vi var mødt ind, jeg sad først ned et godt stykke efter 13, selv min middagsmad indtog jeg stående. En gang sad jeg ned inden det, da jeg var på toilet!

Vi fik heldigvis hjælp af kollegaerne fra den anden afdeling, men det hele blev bare så hektisk med uventet mors, og pårørende osv osv. De kræver jo at man er 100% tilstede, og svare på deres mange spørgsmål, om stort og småt. Hører deres historier om afdøde, skal rumme deres tårer, og bare være der for dem.

Så jeg trængte virkelig til at tænke på noget andet da jeg havde fri, så jeg valgte at tage i fitness. Det er mit fristed, der finder jeg ro, og kan bare være mig selv, tankerne flyver, alle steder og ingen steder. Bare være mig, uden at skulle tænke på nogen. Det er så befriende.

Det giver mig også en mere positiv indstilling efterfølgende, det giver mig overskud og glæde.
Det kunne jeg godt mærke at jeg havde behov for. Dødsfald er aldrig rare, ventet eller ej. Gammel eller ung.

Det sætter virkelig livet i perspektiv synes jeg.
Man ved aldrig hvad morgendagen bringer – husk det.
Fortæl dem du elsker, at du elsker dem – hver dag <3

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

2 Comments

 • Reply Overskuds mor ⋆ Webmor.dk

  […] og ikke lige havde overskud til at tjit chatte med idag. Valgte jeg istedet at tage ind og cykle i fitness. Det er i samme […]

  27. september 2018 at 22:48
 • Reply Luft og kaos forsvinder ⋆ Webmor.dk

  […] eneste der reflektere over mit liv, og min hverdag? Jeg har også et andet fristed, og det er jo i fitness centeret men det ved i […]

  18. oktober 2018 at 22:39
 • Leave a Reply