Follow me:

Jul 2011

Rigtig mange glæder sig til December måned, og julen. Jeg glæder mig bare til den er overstået!
Sådan har det været i mange år, faktisk siden jeg var ung teenager har jeg ikke orket eller haft lyst til at holde jul, alt det stress med maden, dansen om juletræet, papiret bliver flået af gaverne, skrigende, og vilde børn osv.
(Dog ikke min egen, syntes min datter behersker sig så flot)

Jeg syntes det er hyggeligt med musikken, familie hyggen,  min dejlige datters glæde, men syntes bare det efterhånden går mere op i, hvem der giver den bedste, dyreste og største gave. Og får “man” ikke det man har ønsket sig, så er fanden jo snart løs!  Efter min mening går det hele alt alt for meget op i gaverne, end selve hyggen ved julen.

Året hvor Nadia kom til verden, var en fantastisk jul (2005) .. Der var det kun hendes far, og mig der holde vores første jul sammen som familie, kun os 3. Det var hyggeligt, – og det er det julen handler om.
Jeg har en stor familie, og ofte sidder vi mere end jeg har lyst til, altså oppe omkring de 10.

For mig handler julen ikke om gaver og at “tilfredsstille” andre. Jeg elsker at give gaver, men jeg behøver skam ingen. Slet ikke, det samme med fødselsdag, det interessere mig absolut ikke. Derfor jeg har valgt at tilbringe min fødselsdag i min tatovørs stol! Så er jeg heller ikke hjemme hvis der skulle komme gæster!

I år har jeg desværre ikke Nadia i julen, så jeg skal lige finde ud af hvad jeg gør med hendes gaver osv. for dem skal hun åbne her hos mig. Jeg ved efterhånden godt hvad jeg skal købe til hende, men så alligevel ikke. Syntes jo hun har hvad hun gerne vil, ud over alt muligt skrammel fra fætter BR bladet! :D

Jeg har ingen planer for dagene 24 til 28 december. Nadia får jeg hjem igen d. 28 og så skal vi hygge.
Men de resterende dage, også d. 24 ved jeg ikke hvad jeg vil, eller skal foretage mig. Tror seriøst bare jeg bliver hjemme, det er en dag som alle andre, har dog overvejet at tage ned til min mormor og morfar. Det er mange år siden jeg har holdt jul der, og de har det ikke så godt mere. Selvom man ikke må skrive det 7-9-13 så kan der ske meget på et år, og det går ned af bakke med dem (¤¤#%#”!¤=¤!!!&¤%”&) Orker ikke mere modgang, måske det bliver den sidste jul med dem samlet! Kan slet ikke bære tanken :( , så måske det er det jeg skal?

Ej jeg ved det seriøst ikke, har også overvejet og spørge min kammerart om jeg ikke må kigge forbi hos ham, han skal også bare være hjemme. Så kunne vi da se noget film eller lign. Han gider nemlig heller ikke julen.

Jeg har fået mange bemærkninger omkring det her med jeg ikke gider at holde jul. Jeg pynter op til jul, bager osv. men det er kun noget jeg gør sammen med Nadia fordi det er hyggeligt, og jeg gerne gør det for hendes skyld. Hun ved jo heller ikke jeg ikke bryder mig om julen. Så min datter lider ingen “overlast” af jeg ikke kan lide julen, for jeg juler, hygger, bager, pynter op til jul osv. med hende, som “man” gør i alle almindelige familier. For det ér jo hyggeligt at gå og pynte op med hende, hun har mange idéer :)

Lørdag eller søndag skal vi også hente juletræ, og få pyntet det :)
Det bliver hyggeligt. Glæder mig til at få mine 2 smukke julekugler på træet, med mine 2 børns navne!

Er jeg den eneste der syntes julen er blevet håbløst overvurderet, og ikke længere er som den var i gamle dage?

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

10 Comments

 • Reply Tumling

  Helt enig..

  Det med din mormor og morfar. Lyder som en god ide :)
  Ellers ved du hvor jeg er :P

  1. december 2011 at 14:26
 • Reply lone

  Her er ingen gave overdrev eller skrigende børn, selvom vi er 5 unger, her er hygge, fælles madlavning, traditioner, hjemmegjortegaver, musik og dans. Man er selv med til at sætte dagsordenen for “ræset”.

  1. december 2011 at 15:23
 • Reply Belinda

  Lone det er man ikke når man er gæst desværre!

  1. december 2011 at 15:59
 • Reply lone

  Nej det kan jeg godt se, så må du og Nadia sætte spillereglerne næste år for juleaften i jeres hjem ;-)

  Jeg kan godt sætte mig i dit sted i forhold til denne jul, uden Nadia og Tim :-( Håber virkelig du finder på noget, så du aligevel får nogle dejlige dage inden Nadia kommer hjem igen til dig.

  1. december 2011 at 18:59
 • Reply Belinda

  Lone, ja jeg har tænkt lidt på julen år 2012, hvor jeg vil invitere folk her hjem i god tid, så de bare “skal” komme :)
  Ja uden Nadia og uden Tim, det bliver ikke let. Men jeg klarer mig nu nok, det plejer jeg jo!

  1. december 2011 at 19:08
 • Reply lone

  Go ide 2012, så bestemmer du på din matrikkel ;-)

  Det er jo så ganske uretfærdigt!!

  1. december 2011 at 19:14
 • Reply Frederikke

  Jul er en underlig størrelse og der findes vel i grunden lige så mange måder at fejre den på, som der mennesker.

  På en og anden måde er julen vel overvurderet i og med at den dikterer hvordan folk skal være sammen på: Nu skal vi rigtig hygge os, – og for rigtig mange mennesker er julen blevet et symbol for hvor meget man har råd til at give.

  Men det er jo kun en side af julen. En måde at forholde sig til julen på. Og jeg tror også, at jo højere folks forventninger er til en rigtig hyggelig jul, desto mere skuffet ender de ofte op med at blive.

  Jeg har et blandet forhold til jul, som blev dannet helt tilbage i min tidlige barndom, men som er blevet væsentligt forstærket efter jeg selv er blevet mor, og samtidig fik et kulturchok, da jeg skulle holde jul med min mands familie første gang.

  For det er jo en mere sårbar side af julen: Forskellige juletraditioner. Og det er – som dødsbo, der skal tømmes – noget der om noget kan skabe dårlig spænding og gnidninger.

  Herimellem ligger der jo så en masse historie, som jeg ikke vil komme nærmere ind på, men kort af langt inviterede vi til jul sidste år. På vores præmisser.

  For os er julen primært for børnene, og vi synes, at de skal have mest muligt ud af dagen og da de er de eneste børn (indtil videre) i den tætte familie (mine forældre og bror og min mands forældre og søskende) valgte vi at invitere til kl. 15.

  Planen var, at så kunne vi starte med at danse om juletræ, drikke kaffe og hygge os med gaverne og bagefter være fælles om at dække bord og ordne det, der skal ordnes til det.

  Fra min mands familie var tilbagemeldingen, at deres jul IKKE startede kl. 15 til kaffe og at de først ville komme kl. 17 og danse om juletræ efter aftensmaden. Derudover fik vi en længere svada om, hvad vi var for nogle forældre, der ikke en gang kunne lade vores børn var længe oppe den ene gang om året.

  Og ja vi er anale omkring det med en fast sengetid, men det var faktisk ikke det, som det handlede om – men derimod handlede det om at give drengene en mulighed for at lege med deres gaver og nyde julen mens de var friske.

  De kom ikke til jul.
  Det skuffede min mand meget.

  Så vi tog en beslutning om, at det gider vi ikke og i hvert fald ikke så længe vores drenge ikke er ældre. Så i år tager vi til Lalandia i alle juledagene og holder jul der. Her vil der være juletræsfest med andre mennesker, der af en og anden årsag OGSÅ har valgt deres familier fra, og det passer os fint.

  Så kan vi starter tidligt om morgen med at hygge og åbne gaver og bruge hele dagen på at lege med dem. Se, det er noget jeg glæder mig til.

  1. december 2011 at 20:24
 • Reply Mette

  Hæ hæ – har lige læst Frederikkes indlæg – jeg håber at hun mener banale og ikke anale ;)

  I bund og grund er julen blevet ALT for kommerciel. Penge, penge, penge… STORE gaver… Jeg prøver lidt efter devisen – lidt men godt… Men det er svært.
  Hjemme hos os er julen også på børnenes præmisser – og det forstår vores bedsteforældre heldigvis godt. I år er vi dog bare os selv – da “bedsterne” er på rundgang til vores andre søskende.
  Vi har valgt – for mange år siden – at være hjemme hver juleaften – netop fordi så er det OS der sætter dagsordenen – for børnenes skyld. Johanna kan max holde til kl. 21.30- 22 – og så er det ikke sjovt for nogen længere – normalt kommer hun i seng kl. 19-19.30.

  Knus

  1. december 2011 at 21:57
 • Reply Frederikke

  Mener skam anale, som i noget man er meget fast omkring og gerne vil have kontrol med :)

  2. december 2011 at 06:49
 • Reply Janne

  Julen….jeg elsker julen, selvom min kærlighed til december led et alvorligt knæk, da vi mistede Victor netop i december. Men det skal jo ikke gå ud over de andre børn og det bliver jo heldigvis bedre som årene går. Vi har alle de år vi har haft børn holdt jul hjemme – nogle gange alene, nogle gange med bedsteforældre eller anden familie. Men det vigtige for os var at vi satte rammerne for samværet og hvordan aftenen skulle forløb. Det kan varmt anbefales, så måske det kan gøre din jul lidt hyggeligere næste år. Og så kan jeg godt forstå, at du ikke glæder dig til en jul uden Tim og Nadia, selvom du nok skal klare dig, så er det sq OK at have lidt ondt af sig selv. Jeg stemmer klart for at du smutter forbi din mormor og morfar….hvis de er dejlige at være sammen med så er det, da det du skal :-)

  2. december 2011 at 14:08
 • Leave a Reply