Follow me:

Jeg må være blevet gammel

Jeg må virkelig være blevet gammel..!
Ja jeg ved faktisk ikke om vedkommende læser med her, for jeg ved jo i teorien ikke hvem der læser med, det står jo frit til for alle.

Men –  jeg må simpelthen ud med det her.
Jeg læste en opdatering på Fjæsen  tidligere i dag, hvor vedkommende hun spørger om nogen skal i byen på fredag, jeg er lidt flabet (som jeg ofte er) og spørger om hun skal i byen, det skal hun svare hun, så spørger jeg (igen flabet) om hun ikke lige har født?!
Og så startede debatten ellers kan jeg fortælle jer, den unge kvinde/pige (noget?!) fødte for 5 uger siden en lille pige, er for nyligt blevet single, og skal nu i byen, med veninderne fordi hun har fødselsdag, og fordi hun skal have luft og være ung.

Er det bare mig, eller er det forkert, at tage i byen på druk når man har en ret nyfødt lille datter, der er afhængig af en??? Der skal så siges dertil, hun ikke ammer, men datteren får flaske, så der er der intet problem.
Jeg forstår simpelthen bare ikke, at man kan efterlade sin ganske nye datter, hos en babysitter (datterens mormor i dette tilfælde) for at tage i byen, og drikke sig fuld, fordi man ikke har haft det let den sidste tid, og har brug for at komme ud.
Hvorfor tager man så ikke ud 2-3 timer på en cafe eller en restaurant og spiser med veninderne, og for barnet passet i de få timer, istedet for et halvt døgn, hvis ikke mere. Fordi hun vel også lige skal sove?!

Det endte så med at der blev ment af flere, at jeg sagde hun var en dårlig mor, og de ord brugte jeg bestemt ikke. For jeg vil ikke sætte ord på, hvad en god og dårlig mor er, men jeg beskrev flere gange, jeg syntes hun prioriterede anderledes end jeg ville, hvis jeg havde en nyfødt lille pige, og hvis ungdommen trak så meget for hende, var hun nok blevet mor for tidligt.  Jeg behøver ikke sige, at efter 52 besvarelser blev status opdateringen slettet.?!

Men er det mig der er helt hen i hegnet, eller syntes I også det er meget mærkeligt, og åbenbart meget naturligt for hende, og en del andre der også var med i debatten, at bare fordi man for et barn, skal verden ikke gå i stå?
Gør den da det, hvis ikke hun kommer i byen den fredag, og ikke venter et halvt års tid eller lign.??

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

11 Comments

 • Reply Gitte

  Må indrømme jeg synes det er helt ok, at hun gerne vil ud “leve livet” – især nu hvor hun fylder år og er blevet singel. Bare fordi hun har fået et barn, betyder det ikke hele hendes liv, skal gå i stå. Det er heller ikke sikkert hun kan fuldføre en hel aften væk fra den lille baby alligevel, det må tiden vise. Og så længe det bare er en enkelt aften nu og da, synes jeg det er helt OK at hun også tænker lidt på sig selv, selvom hun lige er blevet mor. Så længe hun ikke drak og festede under graviditeten og heller ikke ødelægger amningen med alkohol (Det gør hun så heller ikke, da babyen er på flaske, heldigvis). En glad mor – er en god mor og hvis det gør hende glad, at gå i byen en gang imellem. Go for it! :-) Men, derfor har du også ret til at have din mening og det er ikke ensbetydende med at du stempler hende som dårlig mor – men, at du bare har en anden måde at have børn på. God debat – men også farligt ;-)

  24. februar 2011 at 08:46
 • Reply Anja

  Hmm, tja… Er egentlig ret enig med Gitte. Et eller andet sted kan jeg godt følge hende. Og hvis hun oven i købet er så heldig at have forældre der er i stand til at tage vare på hendes baby den aften hun er i byen, så ser jeg egentlig ikke noget problem i det. Om jeg selv kunne gøre det er nok en helt anden sag, men kan egentlig godt forstå at man oven på en lang graviditet (forhåbentlig uden druk og de vilde fester) og et brud med kæresten, kan have lyst til at ryste måsen lidt på dansegulvet og måske lige mærke bekræftigelse fra andre end sin baby.
  Må indrømme jeg nok havde følt mig en anelse provokeret hvis der på baggrund af sådan en statusopdatering var kommet 50 kommentarer på hvorvidt jeg kunne tillade mig at tage i byen eller ej ;-) Så kan da godt forstå hun har slettet den igen. Jeg havde sgu nok slettet den meget tidligere. Haha

  24. februar 2011 at 09:28
 • Reply eeyorenyk

  Jeg må indrømme at jeg også synes du får det til at lyde som om, hun er en dårlig mor. Du stiller spørgsmål ved om det er rigtigt af hende at tage i byen = med det synes du ikke = hun er galt på den. Det ville jeg tolke på samme måde.

  Jeg går ikke ind for at man overlader børn til andre og giver alt ansvaret fra sig 99 % af tiden. Hvis ikke man kan overskue et barn og det der følger med, så skulle man ikke have fået det. Men det være sagt, så behøver man jo ikke gå i hi de næste 18 år, bare på grund af barnet. Du har da også været i byen, på cafe, til familiefest eller hvad ved jeg, uden Nadia – Har du ikke?
  5 uger er ikke meget nej. På den anden side så er det kvindens fødselsdag og det plejer man da vist at fejre, så vidt jeg erindrer noget om… Hvis hun ikke er så gammel igen, så plejer det også at være med en bytur. Det kan jeg ikke se noget galt i. Hun ammer ikke, så barnet skal nok få mad alligevel og tvivler på at det tager skade af at det er mormor der holder flasken en enkelt aften, fremfor mor. Til gengæld bliver kvinden glad for en god aften med veninderne, får sovet igennem og er klar til at være mor næste eftermiddag.

  Så længe det ikke er på ugebasis kan jeg ikke se problemet. :)

  24. februar 2011 at 09:29
 • Reply Mette

  Belinda jeg er også gammel…
  Når man vælger at sætte et barn i verden må man også tage vare på det. Og et 5 ugers gammelt barn har IKKE brug for at blive passet af andre end mor og far med mindre at der er en rigtig, rigtig god grund til det – og det er en fødselsdag i mine øjne ikke!

  24. februar 2011 at 17:33
 • Reply Belinda

  Gitte – Jeg syntes ikke det er okay at gå i byen for at drikke sig fuld når hendes pige kun er 5 uger, noget andet hvis hun var 5 måneder. En nyfødt har ikke brug for andre end mor og far, det er jo ikke barnets behov hun følger her, men sit eget. Og det står hende også frit (selvfølgelig) men jeg kender hende, og ved hun har været en stor drukmås før hun blev gravid, så jeg ved hun vil gennemfører en nats druk, uden problemer. Debatten er farlig, tjoe måske lidt. :)

  Anja – Jeg kender hende jo, og jeg var næsten den eneste der var imod det, fik også “pæne” beskeder fra noget af hendes familie (kusine tror jeg) at jeg skulle lukke røven osv.
  Jeg har skam ret til min mening, og når hun vælger at poste hun tager i byen 5 uger efter hendes fødsel, så må jeg lige give min mening til kende, sådan er jeg.
  Hun gik i byen lige indtil hun fandt ud af hun var gravid, så hun er en festabe, men så vidt jeg ved har hun holdt igen med alkohol igennem graviditeten, og jeg syntes ikke det er i orden når man har en nyfødt at tage hensyn til, at drikke sig fuld, noget andet hvis barnet var ældre. Men det er jo igen. Min mening ;)

  eeyorenyk – Ja JEG syntes hun er gal på den, men det gør hende da ikke til en dårlig mor, for hvad er en dårlig og god mor?! Syntes hun prioriterer anderledes, jeg ville aldrig kunne gøre det, er jeg så en dårlig mor, fordi jeg ikke vil have min datter passes ude?
  Jeg har ikke snakket om hun skulle gå i hi de næste 18 år, slet ikke. Er jeg da heller ikke, men 5 uger, det er altså et ganske nyt barn man overlader til andre. Det kunne JEG ikke, men okay jeg har også mistet et barn, så jeg prioterer nok anederledes. Jeg har få gange fået Nadia passet ja, når jeg skulle til en større fødseldag, men det var ikke da hun var 5 uger, eller få måneder gammel, der lagde jeg druk og andre “højtideligheder” til siden, som havde med mig selv at gøre. Jeg fik hende passet da hun var 6 mdr. da hendes far og jeg skulle i biografen, og jeg så slet ikke filmen, jeg ville bare hjem! Og der var hun et halvt år! Det er noget helt andet nu, hvor hun er 6 år, der kan hun sagtens passes ude hvis jeg skal noget, men der har hun heller ikke same behov for sin mor (og far) som en nyfødt på 5 uger har!

  Mette – det er jo lige det jeg mener! Når man sætter et barn i verden, sætter man ifølge MIG en del af sit gamle liv på hylden, fx. bylivet, drukture, cafeture med veninderne sent på aftenen osv.

  24. februar 2011 at 19:31
 • Reply eeyorenyk

  Belinda, jeg siger ikke at du har sagt, at hun er en dårlig mor. Jeg siger bare at jeg godt kan forstå at hun opfattede det som at det var det du mente. For det ville jeg også have gjort, når du stilte spørgsmål på den måde, til hendes handling.

  Jeg skal ikke kunne sige hvad jeg vil gøre, når jeg engang får børn. Det kan bare ikke få mig op at køre at man får passet sin barn af andre – Heller ikke selvom barnet kun er fem uger gammelt. Det er jo ikke en uge eller en hel weekend, men en aften og til næste morgen. Det synes jeg sådan set er ok, så længe det ikke bliver en vane og noget man gør hver weekend. Jeg synes det er det der gør forskellen. Om hun vil have én aften i byen i anledning af en fødselsdag (eller andet “stort”) eller om det er noget hun vil gøre hver weekend “bare fordi”. I sidstnævnte tilfælde synes jeg heller ikke at det er ok, for så skulle man slet ikke have fået barnet… Men én gang, kan jeg nu godt “se gennem fingre med”. :)

  25. februar 2011 at 21:07
 • Reply Belinda

  Når det ikke bliver skrevet direkte, kan alt jo tolkes til det man gerne vil have det skal være.!
  Jeg kender jo pigen, hun har altid været en festabe, og at hun vælger at tage på druk hvor hendes datter kun er 5 uger.
  Så gør hun det også til næste “store” fest :)

  26. februar 2011 at 09:22
 • Reply eeyorenyk

  … Og det kan jeg så bare ikke se noget forkert i. :) Så længe hun er der for barnet i dagligdagen og tager sig af det m.m. så tror jeg ikke på at barnet tager varig skade eller får én af at dets mor (og far, selvfølgelig, hvis han også er der) er i byen ved særlige lejligheder. Som sagt, hvis man i stedet for vælger at tolke hver fredag-lørdag som en stor fest og særlig lejlighed, SÅ vil jeg mene at der er noget galt og man liiiige burde spænde hjelmen og samle sit ansvar op fra gulvet. ;)

  26. februar 2011 at 09:36
 • Reply Belinda

  Hvorfor så få børn, hvis man syntes festerne er så vigtige?
  Selvfølgelig tager barnet ikke skade af at blive passet, men hvis man bare vil feste og have barnet passet hele tiden, hvorfor så få børn, nu?!

  26. februar 2011 at 10:42
 • Reply Gitte

  Du er ikke blevet gammel……Barnet er 5 uger! 5 UGER!!!!!. Den mor skulle have en røvfuld af de store!
  En ting er hvis hun skulle til familiefest og havde barnet med i barnevognen.
  Det er ikke fordi jeg tror barnet tager skade – men kvinden bør da i DEN grad overveje hvorfor hun har fået et barn.
  At hun overhovedet har LYST til at forlade sit barn for at tage til fest – festabe eller ej – er mig komplet uforståeligt, og
  Ps…jeg er 37 og mor til to børn på hhv. 13 og 16½. Og jeg har bestemt ALDRIG siddet på dem. Men 5 uger??????
  Og JA uden at kende vedkommende……i MIN verden ja så er man sku- så i hvertfald ikke for kvik!
  Jeg synes det er vigtig at prioritere sig selv også men…….og jeg er i min egen omgangskreds kendt for at være ret egoistisk også i forhold til børn – men det her tager sgu prisen.
  Så nej Belinda, du er ikke gammel :-)

  28. februar 2011 at 11:08
 • Reply M

  Jeg er vist også gammeldags, hvis virkelig allerede nu har brug for at komme i byen og feste skulle man nok have ventet med at få et barn.
  Jeg er selv 36 år og mor til 2 børn, på 5 & 6 år , jeg har sgu aldrig haft brug for at feste efter at have fået dem, men har sagtens kunne vente til de var større.

  3. marts 2011 at 20:12
 • Leave a Reply