Follow me:

Jeg har stress


Det hele startede søndag d. 15 oktober, hvor jeg stod op med hovedpine, og en følelse af at der stod en 100 kg tung mand på brystet af mig.
Det blev ikke bedre i løbet af dagen, faktisk værre – jeg fik skiftevis svedture og hjertebanken. Da jeg gik i seng søndag aften, troede jeg egentlig jeg var ved at få influenza, jeg faldt i søvn med uro i benene. Jeg vågnede 2 gange den nat, og var drivvåd, seng og sengetøj ligeledes!

Men igen slog jeg det hen, og stod op med samme symptomer igen mandag morgen. Min vejleder på jobbet kunne godt se jeg ikke var som vanlig, og hun bad mig kontakte lægen. Det gjorde jeg en halv time før fyraften, og fik den besked af lægen at jeg skulle komme med det samme, smerter i brystet var ikke noget man skulle spøge med, nå nej men jeg føler mig jo ikke syg.

Men som hun sagde, jeg gjorde. Det endte så ud i at lægen i lægehuset (ikke min normale læge) sendte mig på sygehuset med ambulance!! Jeg fik inden ambulancen kom nitroglycerin under tungen, samt 2 hjertemagnyl, da lægen mistænkte en blodprop i hjertet. Gisp!

Jojo, og efter et hav af blodprøver, røgten af brystkassen, EKG og jeg ved ikke hvor mange målinger af mit blodtryk, og puls.
De fandt ikke noget på mit hjerte, det var sundt og rask, og ingen hjertefejl, eller blodpropper i hjertet.

Jeg blev sendt hjem med pencillin piller, fordi jeg havde et forhøjet infektionstal og CRP, og på min pakke stod der lungebetændelse, øh! Jeg har ikke lungebetændelse, søde unge læge.

I dag var jeg så hos min egen læge, og få svar på de blodprøver der var sendt til dyrkning for noget bakterier halløj, og der var ingen vækst efter 5 og 7 dage, så jeg havde ingen tropisk infektion eller lign, jubii, eller?!

Men ja min egen læge sagde så til mig igår, at jeg har stress…
What … ?! man har da ikke stress som 31 årig.

Det har jeg virkelig haft svær ved at acceptere. Jeg føler det som et kæmpe nederlag, jeg fungere ikke længere optimalt. Det gør virkelig ondt at måtte indse at jeg er ved at gå ned med flaget, jeg er heldigvis ikke så stresset (endnu) at det kræver en sygemelding, men jeg har en ny tid i næste uge hos lægen.
Ikke kun min personlighed, men hele min identitet er faldet sammen, jeg fungere ikke længere optimalt, som mor, kone, kollega eller som menneske.

Jeg er ikke perfekt, men det er svært at indse og acceptere.

Min hjerne arbejder på fuld hammer, ligeledes gør min stakkels krop, og det har den vidst gjort rigtig længe. Hvis jeg tænker tilbage så er det over 4 uger jeg har haft det skidt. Ja og jeg har skjult det skide godt for omverdenen, og min mand.
Ikke med hjertebanken, men uro om natten, svimmelhed, daglig hovedpine, manglende sexlyst, har absolut intet behov for socialt samvær, på arbejdet foretrækker jeg at sidde alene og spise, når vi har haft gæster, har jeg trukket mig væk, jeg er irretabel, grådlabil, og bare været træt træt og træt, men har ikke kunne sove, og har sovet under 6 timer hver nat i lang tid nu.

Huset ligner noget der er løgn, jeg kan slet ikke overkomme det.
Børnene er dem jeg koncentrer mig om, det skal ikke gå ud over dem, og så må rod være rod, vasketøj være vasketøj, og køkkenbordet må ligne 3. verdenskrig, for det er ikke noget jeg kan magte.

Det er rent overlevelses instinkt der er skyld i, at man overser sine symptomer og knokler videre på jobbet, og hverdagen. Et instinkt, der i vores moderne liv, hvor vi ikke skal kæmpe for at overleve fra dag til dig, er uhensigtsmæssigt.

– Hvis du fylder benzintanken på din bil, ved du, der på et tidspunkt er en orange lygte, der begynder at lyse for at fortælle dig, at tanken er ved at være tom, og at du skal fylde benzin på den. Men det er som om, at vi ser de tegn, vi får fra kroppen om, at vores egen tank er ved at være tom, som et svaghedstegn, mere end vi ser det som en information om at “Hey, nu skal du lige gøre noget andet,”..

Det er hårdt for mig at erkende, men jeg skriver det lige igen JEG HAR STRESS!
– jeg har altid synes det var sådan lidt “la la” når jeg har hørt folk har haft stress, og tænkt mit. Men det er fandme ikke til at spøge med.

Det er også derfor bloggen har stået stille så længe, og jeg ikke har fået trænet i fitness – jeg har simpelthen ikke haft overskuddet til det. Jeg har ikke engang haft overskuddet til at sørge for mig selv, der kan godt gå en hel dag hvor jeg først får noget at spise til aftensmad, fordi der har Kenneth lavet maden, morgen og middagsmad har jeg ikke fået, fordi jeg ikke har mærket behovet.
Jeg har stadig svedture, og hjertebanken et par gange om dagen, men trykken for brystet er heldigvis væk. Men hjertebanken er virkelig også ubehageligt, det hamre så hårdt at det føles som om det er på vej ud af brystet på en, og det slår så hårdt at man kan hører det.

Nu ved I hvordan landet ligger, og jeg ved ikke hvornår jeg er tilbage. Bloggen har dog heller ikke første prioritet, nu hvor jeg skal tænke på at komme på højkant igen, stille og roligt.

Pas på jer selv der ude <3

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

4 Comments

 • Reply Benedikte

  God bedring!
  Jeg kan sagtens følge dine tanker – stress er jo noget svage mennesker får…. Den måtte jeg så selv lige sluge for halvandet år siden og indrømme at nej, stress var hverken forbeholdt ældre eller svagere mennesker end du og jeg.
  Tag din tid til at komme ovenpå. Det bliver kun værre af at jage det. Igen – god bedring.

  26. oktober 2017 at 21:51
 • Reply Mette Doctor Lund

  Rigtig god bedring <3

  26. oktober 2017 at 23:56
 • Reply Fitness efter en lang pause ⋆ Webmor.dk

  […] var sidste gang jeg var i fitness. Så jeg har haft en lang fitness pause. Det har været pga. mit stress at jeg ikke har kunne overskue, at passe på mig selv. Så der er bare skovlet indenbors igen, og […]

  12. januar 2018 at 10:41
 • Reply Jeg Har Stress – Bexdyie

  […] Jeg har stress ⋆ Webmor.dk […]

  2. juni 2019 at 19:36
 • Leave a Reply