Follow me:

Jeg har PCO

Ja i december fik jeg konstateret PCOS hos en gynækolog jeg var henvist til fra min læge.
Derfor var jeg også opsat på at komme igang med mit vægttab i det nye år. Da gynækologen var ret sikker på at mit PCOS er kommet pga. min overvægt, og formentlig vil forsvinde når jeg er normalvægtig igen, da jeg naturligt er blevet gravid 4 gange uden problemer. Har kontrol hos ham, her til sommer – hvor jeg gerne skulle have tabt mig.

Og lige som jeg var så godt igang med mit vægttab i januar og starten af februar ramte jeg en mur! Nemlig en af de ting der er mega belastende ved PCOS, det er uregelmæssig menstruations cyklus, og det er nogle lange blødnings perioder jeg har. Så jeg tabte total modet efter at have blødt og blødt og blødt i over 3 uger, og min krop var fyldt med væske, som også er normalt ved kvindens “periode” men i over 3 uger, og bare se vægten stod total stille, eller steg uge for uge. Det blev simpelthen for meget.

Så nu hvor jeg er startet op igen, på den sunde livsstil, så jeg kan komme af med de ekstra kg, og få en almindelig cyklus igen.
Han fandt som man kan se på billedet til højre, det er sådan ca. sådan jeg ser “ud” indvendig. Jeg har mange mange små æg der ikke kommer længere, og bare hober sig op, fordi jeg har for meget mandligt kønshormon til de kan udvikle sig videre, til rigtige æg som frigives ved en ægløsning.

Så det er grunden til min “kamp”, som ikke kun er imod kiloene, men også mentalt. Og jeg føler mig lidt blottet nu, hvor jeg har skrevet det her, for jeg synes det er lidt pinligt :( ..
Men jeg hænger i, og håber på at det denne gang vil holde, jeg har også en fremtidig konfirmation for min datter i 2019, jeg gerne vil være pæn og slank til.

Tak fordi du læste med.

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

3 Comments

 • Reply Vægt Status #6 ⋆ Webmor.dk

  […] enormt oppustet. Jeg har jo ingen normal eller regelmæssig cyklus, da jeg har fået konstateret PCO pga. min […]

  12. marts 2018 at 22:09
 • Reply Jeg har noget jeg gerne vil fortælle ⋆ Webmor.dk

  […] jeg lider af PCO og er IKKE gravid som det kunne tyde på, på billedet her Jeg har idag – imens jeg var på arbejde, fået min menstruation, som nok er 3-4 måneder siden jeg havde menstruation sidst. Jeg kan faktisk ikke engang huske hvornår jeg havde det sidst. […]

  7. juni 2018 at 21:23
 • Reply Til scanning for osteoporose ⋆ Webmor.dk

  […] kom til lægen ugen forinden, og fik henvisning til “min” gynækolog igen, omkring mit PCO, som forhåbentlig er i bedring. Men fik også en henvisning til udredning for en genfejl i […]

  9. juli 2018 at 23:23
 • Leave a Reply