Follow me:

Jeg har importeret en hvalp

Import af hvalp

Import af hvalp

Tirsdag d. 17 april var den dag jeg fløj til Holland igen, for dagen efter at flyve tilbage til Danmark med min nye hvalp :)
Jeg fandt denne lækre parring på en FB gruppe, naturligvis bordercollie :D Og jeg var 2 vælger, efter opdrætter. Det var fantastisk og der var jo både blue, og røde border collier, for katten jeg var helt solgt!

Men en blue ligner ret meget en fesen black, når den er voksen. Man kan godt se forskellen jovist, men synes de blue blev for kedelige til mig, ville have noget helt anderledes, og har jo også drømt om lææænge at få en red tricolor border collie pige, og det har jeg skisme fået mig nu :D

Import af hvalp

Import af hvalp er egentlig ikke ret svært :) Man skal bare sørge for at have alle papirer mv. på plads inden, og følge fødevarestyrelsens regler, og ellers kan man ringe til dem, og de er meget behjælpelige. Snakkede selv med dem 2-3 gange, om ting jeg var i tvivl om.

Ja og så skal man tænke over hvor man får sin hvalp hjem fra. Grunden til at jeg fløj hjem med hende, var jo for at undgå hun skulle rabies vaccineres. Jeg kunne sagtens have kørt ned og hentet hende, men så skulle vi igennem Tyskland, når vi skulle hjem fra Holland med hunden i bilen, og Tyskland kræver dyr er rabies vaccineret ved indførsel og gennemkørsel. Da skal hunden være 12 uger, og der efter skal vaccinen have sin fulde virkning som først er efter 3 uger, så hvalpen vil være næsten 4 måneder før man kan få den med hjem.
Men flyver man, så er det ikke et problem :) man skal lave en hvalpe/killinge erklæring, eller opdrætter af hunden skal, og så kan man frit rejse ind i Danmark, da der ikke er rabies vaccine regler i Danmark. Ja naturligvis skal hunden også have chip og pas.

Men fulgte man med på min instagram, både den 17-18 april men også 21-22 marts. Så kunne man følge min rejse i min story, tog, fly, lufthavne osv. :) Dog var der kun ganske få der vidste at jeg den 21-22 marts var nede for at vælge min hvalp, og generelt at jeg skulle se på hund :D det var en hemmelighed, børnene måtte ikke vide det.

Import af hvalp

Her ser man en blue (hun er så også merle) og så min dejlige pige Texas ved siden af. Det blå løse tæppe den blue ligger på, var fra mig af, som Texas skulle have med i transportkassen i flyvemaskinen.

Det var endelig blevet 18 april og det var dagen hvor jeg skulle rejse hjem med skønneste og søde Texas. Men også en dag jeg havde frygtet! Hun skulle jo med mig ud og flyve, og det var simpelthen umuligt at finde et fly selskab hvor jeg kunne have hende med i kabinen ved mig, der var mulighed for det. Men så skulle hun være i en så lille taske at det ville være dyresplagerrig, ville ikke engang putte en kanin i sådan en lille kasse!
Så hun måtte jo om i lastrummet, den stakkels hvalp..

Import af hvalp

Hendes transportkasse blev sikkerheds kontrolleret i Amsterdam lufthavn af en sød security mand :) Ja og pæn var han nu også, hehe.
Han skulle gennemgå kassen for narko jo ;) også et oplag valg måske, at prøve at snyde det ind “med” sin hund, men der var jo naturligvis intet at finde :D ..

Import af hvalp

Flyveturen hjem, synes jeg var ulidelig lang, jeg havde downloaded nogle afsnit af en serie på netflix, som jeg kunne se ombord på flyet, uden internet. Men det var som om jeg ikke rigtig kunne følge med, jeg tænkte jo på min stakkels hvalp i lastrummet.

Men endelig var i Danmark igen!
Min dejlige mand tog imod mig i københavns lufthavn.

Texas havde klaret flyeturen så fint, hun var naturligvis en smule skræmt og forvirret. Men hun kom ud af kassen med det samme jeg havde muligheden, og hun faldt til ro i mine arme.

Inden køreturen hjem, fik hun tisset, snust lidt rundt og det hele foregik med høj haleføring, og uden de store ting at mærke på hende, hun var trods alt kun lige landet ;) mere eller mindre. Sej hvalp.

Import af hvalp

Hun tager generelt alt nyt, meget meget roligt. Det er ikke alt hun er tryg ved, slet ikke. Men hun lader sig ikke sådan kue, hun vil rigtig gerne undersøge de nye ting hun ikke kender. Det er meget positivt.

Så er hun fræk, og laver ballade ;) lige som en hvalp skal være. Hehe.
Har så lagt med omgangs syge dagene efter vi kom hjem, så det har været rigtig hårdt.

Men hun er faldet rigtig godt til :D og jeg knus elsker hende allerede rigtig meget. Hun har knyttet sig en del til mig allerede, hvis jeg “sammenligner” med de andre i husstanden, men det er også mig der leger mest med hende, fodre, og aktivere hende, mv. Så det er ganske naturligt. Det er også mig hun skal arbejde med fremover, hun er jo en kommende agility stjerne, hun ved det bare ikke endnu :D

Du kan også følge Texas og min anden border collie Chase på deres instagram konto hvis du vil, den er nyoprettet, så der er ikke så mange billeder endnu ;) men det vil naturligvis komme.

Texas er med FCI stamtavle, så den kan overføres til DKK (dansk kennel klub) når det går igennem fra Holland :)

Import af hvalp

Hun er simpelthen så nem og medgørelig nu her hvor hun rigtig er faldet til. Hun har været hos os 1 uge, altså hun er præcis 9 uger idag. Det er alligevel vildt at tænke på, tiden render jo så stærkt.

Hun kender sit navn, og ellers kan hun ikke det store endnu :) hun er introduceret for klikkeren jeg vil træne hende med også, som jeg gør med alle mine hunde.
Men det er ikke fordi hun har lært at sidde, dække, give pote eller noget lign. endnu  det vigtigste for mig, var at hun faldt til her i Danmark, og lærte vores familie, og vores hus at kende før jeg begynder at kræve at hun skal kunne alt muligt.

Ja og så er hun jo kun en lille baby endnu ;) så jeg er slet slet ikke bekymret. Tobias han er vild med hende, og hun med ham – hun giver ham mange kys. Han kalder hende Texos, med o, det er lidt sødt :D

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

8 Comments

 • Reply Dorthe

  Kæmpe tillykke med hende, hvor er hun bare lækker. Og fedt navn i øvrigt.

  26. april 2018 at 07:55
  • Reply Belinda

   Tak Dorthe :D hun er vildt lækker, og har det skønneste navn :D Tak ..

   26. april 2018 at 10:02
 • Reply Simone

  Neeeej hvor er hun bare helt fantastisk! Tillykke med din nye ‘baby’ :) <3
  Hvor er det dejligt for dig med sådan en lille ny prinsesse i hjemmet ^_^ Jeg er lidt misundelig ;)

  Simone
  Microcut.dk

  26. april 2018 at 08:49
  • Reply Belinda

   Tak Simone, hun er nemlig super skøn! En rigtig krudtugle kan jeg sige dig, hehe.. Forstår godt du er misundelig.. Tiden med en hvalp er bare helt unik, man kan rigtig forme dem som man selv vil have de skal være ;) elsker det..

   26. april 2018 at 10:04
 • Reply Anna

  Hvor er hun smuk! Stort tillykke med hende. Har du ikke tidligere haft en dansk svensk gårdhund også?

  27. april 2018 at 00:44
  • Reply Belinda

   Tusind tak Anna :D
   Jo vi har haft en dansk svensk også :)

   27. april 2018 at 12:17
 • Reply Miljø træning af din hvalp ⋆ Webmor.dk

  […] Texas som er det nyeste skud på stammen, var idag med i børnehaven, der ligger ikke langt fra hvor vi bor. Der er nemlig lidt forskellige ting, som vi ikke selv har i vores hus, eller have. […]

  29. april 2018 at 21:28
 • Reply Hunde menneske ⋆ Webmor.dk

  […] er det samme de får, ud over hvalpen Texas hun får hvalpefoder endnu Træningen af dem er ikke meget dyrere end hvis jeg kun havde 1 fx. […]

  10. august 2018 at 12:40
 • Leave a Reply