Follow me:

Hvad skal barnet hedde?

Nu er jeg ikke selv gravid, og det er heller ikke noget der vil ske igen.
– men jeg kan selv huske hvor svært det var dengang man skulle finde et navn til sit ufødte barn. Da vi ventede Jasmin dengang tilbage i 2003, blev der trukket lod, det fik min daværende svigermor lov til. Så vidt jeg husker havde jeg valgt Julie og Signe. Bøgh havde valgt Jasmin og et eller andet pigenavn jeg ikke lige kan huske. Svigermor trak navnet Jasmin. Min dejlige afdøde datter var også en lille Jasmin, det var det helt rigtige navn hun fik, selvom det var med lodtrækning. Hverken Signe eller Julie var det rigtige til hende, hun var en lille smuk Jasmin

Derimod Nadia, ja jeg mener jeg ville have hun skulle hedde Sarah, men Bøgh fik mig overtalt til at hun skulle hedde Nadia, hvilket jeg heller ikke fortryder (men det kan man jo heller ikke nu, hehe) Min søster hedder Nadja med J .. Så hun er opkaldt efter min søster, og Bøgh fik igen sin vilje angående navnet til vores anden fødte :)

Pointen med dette indlæg er så, at jeg ikke forstår mange af de navne folk giver deres børn “den dag idag” …  Dette er MIN personlige mening, ingen pegen fingre af folk.
Men jeg forstår simpelthen ikke dem der kalder deres børn for dyrenavne i mine øre, Trille er et fuglenavn, Sille et kattenavn, og ærlig talt, så gad jeg ikke som 40 årig og skulle præsentere mig og så sige “ja mit navn er Trille” …
Men derimod ville jeg heller ikke syntes det var fedt som 5 årig at hedde Ole, eller Ib .. Det er ikke et navn man kan have når man er lille, men en ældre mand på 80 :) Ingeborg, og Grethe er heller ikke noget man kan hedde som 17 årig, haha …

Selvfølgelig vælger man ikke selv sit navn, men det gør ens forældre.. Derfor syntes jeg også man skal huske på hvilket navn man giver sine børn, rigtig mange børn i dag drilles også med deres navne, der var en pige i folkeskolen hun hed Mathilde, ja hun blev mathilde kakaoko!  Mathilde er dog et ganske almindeligt pigenavn..

Jeg er også af den støbning at jeg ikke vil have noget alle andre har, neden for er listen over top 10 for drenge og pigenavne i 2011

Pigenavne:

 • Isabella
 • Ida
 • Anna
 • Emma
 • Mathilde
 • Caroline
 • Maja
 • Freja
 • Sofie
 • Laura
Drengenavne:
 • William
 • Noah
 • Lucas
 • Victor
 • Mikkel
 • Magnus
 • Frederik
 • Mathias
 • Oliver
 • Emil
Det er rigtig søde navne imellem, men jeg vil af personlige årsager aldrig vælge et navn der stod så højt på listen, ligesom mine hunde, de hedder heller ikke noget alle andre hunde hedder.
Jeg er helt vild med William og Oliver, hvis jeg havde fået en dreng skulle han have heddet Lucas, men det hedder min fætter. Og det er så blevet moderne at hedde Lukas/Lucas nu..
Men selvom jeg er vild med navne William og Oliver, ville jeg aldrig kalde mit kommende barn det (selvom jeg ikke skal have flere børn) Så ville jeg finde et andet navn til mit kommende barn. Det er måske en mærkelig holdning, men sådan er jeg! Vil ikke have, eller opkalde noget som alle andre også har.
Jeg har stået så mange gange i legeland, sommerlande osv. hvor et utal af forældre kalder “Emma” “Emma” og “Mikkel” “Mikkel” .. Syntes bare “alle” børn hedder det samme ;)
Hvad er jeres mening, og jer der har børn hvad hedder de? Og jer der ikke har nogle endnu, hvad har I af planer de skal hedde? :)
Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

6 Comments

 • Reply Henriette

  Puha, jeg synes godt nok også det er svært at skulle finde på navne. Jeg synes personligt at de navne på top 10 listerne er frygtelig kedelige, men det er måske fordi jeg arbejder i institution og har gjort det de sidste 5 år.. Man bliver træt af at det er de samme navne hele tiden.. På min nuværende arbejdsplads er der mange celina’er og william’er fordi det er så populært for tiden..

  Nu er jeg selv gravid og venter en dreng her omkring d. 30. November, og min kæreste og jeg var meget uenige.. Jeg har altid ville kalde min dreng for Adam hvis jeg fik en, men min kæreste derimod var helt tosset med navnet Jannick, hvilket jeg personligt ikke synes om. Han kom så hjem en dag og foreslog Liam, og efter at have gået og tænkt over det synes jeg faktisk om det. Der er ikke så mange der hedder det (endnu :S ) Vi synes man kan hedde det både som barn og voksen, og så er det internationalt..
  Vi er til gengæld ret enige om at hvis vi en dag får en pige skal hun hedde Calina..

  Men alle folk har jo så forskellige meninger, og jeg kan tit tænke “NEJ hvordan kan du dog kalde dit barn det?!” Men samtidig ved jeg jo også at andre folk måske vil tænke det samme når jeg en dag står i Toys’r’us og råber “Liam”.. Navne vil altid være en smagssag, og der vælger jeg at gå imod strømmen mht. populære navne :)

  Puha, det blev en lang kommentar ;P
  God weekend! :D

  4. november 2011 at 21:48
 • Reply Katrine

  Hvis jeg en dag får en pige, er mit store ønske Malou, synes det er utrolig smukt og kender (syv-ni-tretten) heller ikke nogen personligt, der hedder det. Jeg er ligesom Henriette også helt pjattet med navnet Liam. Men også Elias og Hjalte, så jeg vil prøve at påvirke “min stemme” i den retning :) Rigtig god weekend og i øvrigt synes jeg du har så mange gode indlæg og fedt du altid siger din mening, synes jeg er sejt!!!

  5. november 2011 at 09:22
 • Reply Mette

  Ja det der med navne kan være svært…
  Dengang vi startede med at finde på navne til Amalie – der jo bare var en lille reje i maven da jeg tænkte på navne første gang – ja Frank havde 4 på listen – 2 af hver – Anne og Lise tror jeg – NO WAY mit barn skulle hedde det!!! Jeg havde mange på min liste – men der var også en del jeg ikke tog med – nemlig de navne som jeg egentlig gerne ville have, men som der var børn der hed i børnehaven. Emilie og Astrid røg f.eks på den bekostning.
  Jeg havde navne som Estrid og Esther – de var FOR underlige til Frank… Og vi endte på Amalie – og Mathias – som jo blev næste barn…
  Dengang jeg lå der på fødegangen og var i gang med at føde drengene var det rigtig vigtigt for mig at de fik navn. Mathias var selvskrevet – havde hørt fra andre at man aldrig skulle gemme et navn til et levende barn, hvis det var et man havde haft i tankerne for man ville ikke bruge det alligevel.
  Og vi skulle finde 4 navne – Mathias/Simon, Mathias/? eller Mathilda/? – kan simpelthen ikke huske det andet pigenavn…
  Med Johanna – for mig var det vigtigt at det ikke endte på e – men a – netop for at det virkelig var 2 forskellige navne. Og Johanna ja det var i top hos mig (Frank havde igen Lise og Anne den stakkels mand ;) )

  Jeg ville aldrig vælge at kalde mine børn for meget underlige i mine øjne navne – Sassi, Fernando, Birger, Christophpher ???
  Lige der er vi nok meget ens!

  5. november 2011 at 17:10
 • Reply eeyorenyk

  Jeg vil også foretrække at kunne kalde mine børn for noget som de oplever at 50 % af klassekammeraterne også hedder. Men modsat skal de heller ikke hedde noget som man ligefrem skal bede om tilladelse til at kalde dem eller som er så mærkeligt/specielt at folk bare ser skævt til dem.

  Når alt kommer til alt, er det vel i bund og grund bare en sag om smag. :)

  5. november 2011 at 20:15
 • Reply Gitte

  I starten var der mange der studsede over vores børns navne – men nu – så kan de ikke hedde andet og folk har vænnet sig til deres navne. Der er så heller ikke rigtig nogle, der hedder det samme – hvilket vi synes er vildt dejligt.

  Mine piger hedder Chili Marie og Lotus Elisa. Vi har valgt at give dem “almindelige” mellemnavne, hvis de skulle blive drillet med Chili og Lotus – så har de et valg selv. (Det værste er satme ikke ungerne, men de voksne: “HA HA.. ved I godt at Lotus er toiletpapir”.. Øhh DOH ja! Men hvorfor nævne det som voksen!? Nogle folk burde tænke sig om, før de udtaler sig. Hader de folk, der åbentlyst siger at de synes det er synd for vores børn, at vi har kaldt dem det de hedder. Det synes jeg nok lige er grovt nok.

  Men, tror næppe de bliver drillet – der er så mange, der har anderledes navne. Især her hvor vi bor. Det er en hel trend, at finde nye og anderledes navne. Det ville faktisk være totalt underligt, hvis der kom én og hed noget så almindeligt som Louise eller Mette her!?! (Altså små børn). Jeg ville aldrig blande mig, eller udtale mig om andre folks valg af navne til deres børn. Især fordi mine selv har nogle ret så specielle navne.

  7. november 2011 at 09:09
 • Reply Tanja

  (kan slet ikke følge med folks blogs) :p

  Altså heller ikke nemt med de navne.. Jeg troede faktisk aldrig jeg vil få børn med så kort og enkle navne.. men det har de nu fået (Hvis man ser bort fra deres mellemnavn/efternavn.. :p) Mads ligger ret højt oppe på top listen over drengenavne.. hvilket vi ikke tænkte på den gang..

  Jeg synes det har været svært denne gang.. men ende altså med at blive en Adam..

  Der er faktisk en del af de gamle navne der går igen, som jeg er lidt lun på.. f.eks. Karl eller Otto.. :p

  11. november 2011 at 21:12
 • Leave a Reply