Follow me:

Hundeloven 1 år

Hundeloven, hvor man gjorde 13 hunderacer forbudte i Danmark, og lavede avlsforbud, mund og snor påkrævet, over alt, osv. osv.
Den har ikke hjulpet en dyt. Der er flere mennesker der er blevet bidt året efter hundeloven.

I de 12 måneder, der gik forud for hundeloven, blev der rapporteret om 186 bidskader i Danmark – de 67 mod mennesker.

Og selv om hundeloven med forbud mod 13 navngivne racer blev vedtaget for at bringe det tal ned, så er det gået lige modsat. Efter 11 måneder med hundelov har foreningen Fairdog nemlig talt sig frem til, at der har været 235 bidskader i Danmark – og at 93 er gået ud over mennesker. (kilde)

Så fra året inden hundeloven blev “kun” 67 mennesker bidt, og efter hundeloven trådte i kraft er det tal steget til 93.
Der er vidst noget her, der ikke helt er gået som de regnede med de politikkere :) Men hvad regner de med, det er jo ikke hundens skyld, de har en inkompetent ejer, der ikke sætter sig ind i hvad race de anskaffer sig.

Jeg har hele tiden ment den hundelov er noget værre sjusk. De skulle indfører hunde-kørekort istedet,  hvor man skal bestå en særlig test, og også komme og få sin hund testet efter noget tid, osv. osv.
Og det skal deles op i forskellige kategorier af hunde, brugshunde, muskelhunde, selvskabshunde, mv.
For ingen af de ovennævnte grupper kan tages over en kamp.

Hvad mener I andre om den hundelov?

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

4 Comments

 • Reply Sandra

  Jeg mener også, at hundeloven var det helt forkerte træk. Også fordi at muskelhunde ikke er værre til at overfalde mennesker (eller andre dyr) end andre hunderacer. Problemet er bare, at ingen har ført statistik over hvilke racer der har bidt. De tæller bare overordnet.

  Jeg mener, som dig, at et kørekort, eller obligatorisk hvalpekurser og træning, skulle indføres. Alt for mange køber en hund der ikke passer dem mentalt, og opdrager den helt forkert. Jeg tror aldrig at det kan kommes til livs, at der sker uheld i ny og næ. Det er det man må tage med, når man vælger at tæmme et dyr. For tæmmet bliver de jo aldrig helt – og skal aldrig blive det. Det er jo imod deres natur :)

  3. juli 2011 at 11:12
  • Reply Belinda

   Præcis, rigtig mange køber en hund, uden at vide hvad racen kræver, eller har sat sig ordenligt ind i hvordan det er at have hund. Rigtig mange unghunde er til salg på nettet, omkring de 7-11 mdr, så sælges de.
   Det er jo “klart” der begynder hunden at være i lømmelalderen, og “man skal starte forfra” .. Men hvis man holder ved der, så får man en fantastisk hund.

   Kender et par stykker der har købt nogle brugshunde (rottweiler mv.) og det er ikke fordi jeg tror de ved ret meget om hvad racen kræver.
   Men det er jo også en smuk hund, måske er de blevet betaget af det. Det er bare ikke et grundlag at købe hund efter. Hvis du spørger mig!

   3. juli 2011 at 20:49
 • Reply eeyorenyk

  Den lov var nok noget af det mest tåbelige at indføre i nyere politisk historie. :s Den giver jo absolut ingen mening – Ja, nogle hunde er fra naturens side af større jægere end andre racer, det kan man ikke tage fra dem. Men derfor springer de jo ikke op og æder alt med en puls, bare sådan ud af det blå!

  I stedet for at forbyde racer og avl af dyrene, skulle man hellere se på årsagen til at de gå amok. Det er jo som regel ejeren der er en total nar til hundeopdragelse… Eller også er det dén der bliver bidt, der selv har været uden om det. Og det kan man altså ikke klante hunden for. Selvfølgelig bider den, hvis den tires længe nok. Det gør en gravhund også!

  Jeg har kendt hundeejere/hunde der har været netop de racer der er nok så “farlige” og uha da da da… Den ene af dem var endda en blanding af en dobermann og to gange forbudt hunderace. Men hun var SÅ sød. Ja, er det stadig, sådan set, jeg ser bare ikke ejerne mere. :p Hun var den mest godmodige hund man kunne finde, elskede børn, lystrede perfekt uanset hvad der måtte være til at distrahere og var så rolig som dagen var lang. Det eneste hun gøede af, var ringeklokken. Men så snart man åbnede døren lignede hun en hel solstråle over at få besøg – For man kom selvfølgelig for at se hende, det er klart. :p … Ja, der var vist aldrig nogle der fik fortalt hende, at hun faktisk var en røv-farlig hunde der kunne dræbe enhver med sekunders varsel. ;)

  3. juli 2011 at 18:53
  • Reply Belinda

   Jeg kender også flere af de forbudte race, både renracet og blandinger, og de hunde er sgu lige så skønne og godmodige som fx. en labrador (som alle mener er en ihh så god hund, er den også med rette opdragelse og aktivering) ..

   Det er naturligvis ikke hundens skyld at ejeren er for dum til at sætte sig ind i hvad sådan en race kræver, muskelhunde skal opdrages lidt anderledes, og er ikke bare en skødehund, den skal vide hvem der bestemmer.

   Ja tænk gravhunden burde også være på den liste! Hvor mange gange har kongehusets lorte gravhunde ikke bidt de gardere, der står rundt omkring på slottet. Det er jo total vildt, at den ikke også aflives, som andre hunde bliver ved u provokeret bid.

   3. juli 2011 at 20:52

  Leave a Reply