Follow me:

Holdbarheden på fødevare

Er jeg den eneste der irritere sig en smule over butikkernes udvalg af vare, når det gælder om at finde det der kan holde sig længst muligt.
Jeg var i dag inde for at handle ind til madpakkerne denne uge, det første problem jeg stødte på var at de 2 mærker jeg normalt køber af rugbrød, kun kunne holde sig til d. 7 og 8 marts. Det syntes jeg er pænt meget spild af penge, det når jo at blive dårligt inden Nadia og jeg får det spist.

Så jeg fandt noget andet brød, i den lidt dyre ende, men det kan da holde sig til d. 11 så det er okay.
Bag efter fandt jeg pålæg med samme problem, så jeg var helt inde bag i køledisken for at finde de nyeste frem, det samme med mælk. Plejer at købe minimælk, men måtte købe letmælk, de kunne nemlig holde sig en del længere.

Syntes det er ret så træls, at man skal rode og rage på hylder og i skuffer, for at finde madvare der bare kan holde sig mere end 2-3 dage.

Håber da der er andre der har prøvet det, og kender til det! Ellers så skal jeg da lige have fat i bestyrerne i de butikker jeg handler i.!

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

7 Comments

 • Reply Mie

  De skal jo sætte de varer forrest som kan holde sig i kortest tid så de kommer væk.. Men ligesom dig ligger jeg også nærmest vandret ind over det, meget snart for gamle brød/mælk, for at få fat i noget der kan holde sig lidt mere end 2 dage (jeg køber de små pakker rugbrød, for ellers kan jeg smide ½ rugbrød ud)
  Jeg har desværre fået bildt mig selv ind, at varerne bliver for gamle når de når den dato der står på (selvom det langt fra altid er tilfældet)

  Fandt engang mugne tomater og jordbær i fakta.. Tog dem selvfølgelig med til kassen og bad dem tjekke de andre tomater/jordbær igennem også..
  Det synes jeg var enormt ulækkert, men igen de kan jo ikke tjekke ALT..?!

  6. marts 2012 at 00:27
 • Reply Tine

  Jeg roder altid inde bagved for at finde det rugbrød der kan holde sig længst.. Det samme gør sig gældende for pålæg m.m….

  Så mht til rugbrød køber vi ikke et fast mærke men det der har længst holdbarhed..
  Det er bare træls når det bliver det dyre…

  6. marts 2012 at 08:57
 • Reply Belinda

  Ja det er jo naturligt de skal af med det der først bliver for gammelt, men det virker lidt som om de har købt lidt for meget hjem når det er sådan hver uge, de burde da kunne se de smider en del ud?!

  Nej de kan selvfølgelig ikke opdage og se ALT, men syntes nu generelt de er blevet bedre i de butikker jeg handler (Rema, fakta og lidl) til at finde det der ikke er så godt mere, osv.

  6. marts 2012 at 09:00
 • Reply tanja

  Oplever det også tit.. især med mælk.

  6. marts 2012 at 18:45
 • Reply Kathrine

  Køb hvad du vil have, spis hvad du kan nå og kyl resten i fryseren. Så skal du blot huske at tage det op :) (gælder så ikke lige mælk og sådan, det bliver lidt underligt når det har været frosset)

  6. marts 2012 at 21:13
 • Reply Cecilie

  Som tidligere medarbejder i et supermarked ved jeg hvor meget mad der kasseres fra supermarkedet, ja selv inden det overhovedet når holdbarhedsdatoen, så ja, hvis det står til mig må kunderne lige strække sin arm de 10 cm. ekstra det kræver, hvis de er opsatte på at få en vare der kan holde sig langt ud i fremtiden. Kald mig gerne flabet, men jeg går ikke ind for ressourcespild, hvis det kan undgås ;-) Når man er vant til at smide 3 indkøbsvogne spækket med frisk brød ud hver 3. dag lærer man, hvor vigtigt det er at få solgt ud.

  6. marts 2012 at 21:29
 • Reply Cecilie

  Og jeg ved personligt, at fra den kæde jeg arbejdede hos, tjekker vi (næsten) dagligt blandt andet brødet, og her tjekker vi 3 dage frem, dvs. er det d. 6. smider vi brød der kan holde sig til og med d. 9. ud, så hvis det er mere reglen end undtagelsen at I finder brød (eller pålæg) der kun kan holde sig en eller to dage frem vil jeg anbefale jer at skifte købhandler :-)

  6. marts 2012 at 21:32
 • Leave a Reply