Follow me:

Forvirring omkring race(r) …

Ham her, kender I ikke? Det er min Morgan.
Han er jo en hvalp på 19 uger, og ser naturligvis hvalpet ud, og (næsten) alle man møder vil liiiige snakke, og skal liiige hører en masse omkring ham, det er også helt fint.. Men når de så spørger mig, er det en Slædehund (sirbian husky) Eller om han er en Collie .. Så er jeg altså ved at tænde helt af…

Altså hvis du spørger mig, ligner ingen af de to hunde racer min Morgan! (Collie nederst)
Er jeg den eneste der ikke syntes han ligner en af dem?

Det er da naturligt man ikke kan kende alle hunderacer, men hvorfor så ikke “bare” spørge, hvad det er for en hund, istedet for at sætte en bestemt race i sætningen? Jeg er også blevet spurgt om han havde Schæfer i sig.. Øhhhh alle der læser med, har vel set en schæfer? Ej er helt målløs :D syntes det er total mærkeligt, en schæfer.. Haha ..

Flere spørger også hvad han er blanding af, så svare jeg bare lettere gnaven, han er ingen blanding han er en raceren Australian Shepard, og så pludselig ved de en masse om den race, den kræver vildt meget motion.. Og så kører den ellers der ud af, om jeg nu også kan give den den motion den har behov for osv. osv. Altså jeg ved godt hvad race jeg har købt, og jeg ved også hvad den kræver! Jeg tænker længere end 10 minutter over hvad race jeg ønsker, og vælger til sidst at anskaffe mig.
Skulle have en aktiv, klog, arbejds glad familie hund, og der passer en Australian shepard perfekt ind i.
Men de går fra til ikke at vide hvad race jeg står med i den anden ende af snoren, og pludselig ved de at den kræver sygt meget motion, og skal nærmest løbe 30 km hver dag, sådan får de det ihvertfald til at lyde…

Syntes I Morgan ligner de to racer på billederne?

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

11 Comments

 • Reply Bricco

  Overhovedet ikke – men kender godt det der og det er MØG træls.
  Folk tror altid min hund er en schæfer eller en collie også…

  19. august 2011 at 18:57
 • Reply Tanja

  Synes nu nemt man kan tag fejl.. Kan nok ikke lige se at der skulle være Collie i ham overhovedet!!.. men skulle det være en blandings hund kan man både (læs: jeg vil kunne) gætte på slædehund eller schæfer..

  Men jo derfor kan man nu godt blive træt af at folk ikke bare spørger om racen ;) Måske der bare ikke er så mange der kender til racen Australian Shepard.. også gætter de på det han ligner..

  19. august 2011 at 18:57
 • Reply Jane

  Med fare for at få tæsk ;) syns jeg nu de ligner hinanden lidt.. ikke meget, men lidt.
  Men syns nu der er flere racer der minder om hinanden, så ingen grund til at blive sur over det. selvfølgelig træls at blive spurgt om mange gange, men hvordan kan damen der kommer og spørger, vide der lige har været en og spørger..

  19. august 2011 at 19:32
 • Reply Janne

  Jeg kender det fra vores egne – 2 cotoner – især da vi fik den første troede folk det var en Westie eller en puddel. Senest mødte jeg en mand, som kendte min svigermor – han kiggede på hundene og sagde, hvad er det for en race. Jeg svarede Cotoner, hvorefter han sagde til min svigermor, at de var helt sikkert ikke racerene for de lignede ikke “den Gerda har”. Øh, begge er 100% racerene, stambogsført i DKK og med fædre, der er højt præmierede champions, så….måske var det Gerdas, der ikke er raceren ;-)

  Lige inden du fik Morgan mødte jeg jo en Australian Shephard for første gang og jeg kan ikke se han skulle ligne en Sibirian Husky, men kan måske godt forstå at folk kan blive snydt pga øjenfarven, da der er meget få hunde med blå øjne. Men Collie…øh nej, absolut ikke.

  Men ligegyldig hvad folk synes han ligner, så er han godt nok superlækker og skøn :-)

  19. august 2011 at 19:56
 • Reply Jeanette

  Jeg synes heller ikke de ligner… Men jeg er også ret hunde-interesseret, og tænker, at folk der ikke er, kan nok ikke se forskellen!
  Jeg er hundesitter for 2 mopser, som jeg jo synes er utrolig dejlige (også selv om de ikke er mine), og at det er en fantastisk race. Men når jeg går tur med dem, bliver jeg også tit udsat for belastende kommentarer som: Neej, at du gider have sådan nogen hunde, de er da ikke særlig kønne og ucharmerende at kigge på. Hvis jeg har en dårlig dag, har jeg virkelig lyst til at spørge: Har du set dig selv i spejlet? Og ja så øffer/snorker de jo en smule, fordi nogen af dem ofte har vejrtrækningsproblemer, det sviner folk også bare til, at det gad de ikke høre på osv.
  Det sjoveste jeg dog har oplevet er, at jeg er blevet spurgt, om de hundene var kamphunde (ja, vi snakker stadig om mopserne)… Altså for det første har de en mega lille mund, deres tænder er bittesmå og ligner der er kastet ind i munden, og så er deres ansigt jo helt presset ind… Jeg forestillede mig bare en mops med mundkurv på — Og så skreg jeg af grin! Det er vel det samme som at finde en nål i en høstak :)
  Forstår udmærket din vrede, fordi hvis folk ikke ved noget, så skal de lade være med at gøre sig klog på det… Man gider jo ikke være rummelig 24/7 :)

  Kh. Frk. Høiriis / Jeanette

  19. august 2011 at 21:16
 • Reply Jenni

  Jeg kan skam sagtens abstrahere fra at folk har sex… men når man så en gang i mellem lige banker på væggen, så de bare kan dæmpe sig LIDT… så bliver det bare vildere og højere!

  Jeg ved ting om min nabo, jeg godt ville have været foruden!

  19. august 2011 at 23:20
 • Reply Lonnie

  Den eneste lighed der er med de racer, er de blå øjne(blå øje) som Siberian Husky ofte har – men ellers ser jeg ingen ligheder i de hunderacer.. Men folk tror altid at de ved alt – og det er sgu da nemmere bare at spørge “hvad er det for en race” i stedet for at spilde tiden og gøre sig selv lettere til grin ved at gætte på 70tusinde racer ;)

  20. august 2011 at 00:01
 • Reply Irene

  Ej kan du da ikke se det, han ligner da min schæfer på en prik…. ;)

  Har ikke rigtig været ude for at folk ikke kan se min hunds race, men da hun var hvalp ville alle snakke med hende, blev lidt træt af det, så endte med at spørge om de også ville snakke med hende når hun blev stor. De fleste sagde nej. Så fik de ikke lov at snakke med hende. Haha :P Man skulle jo vælge ;)

  En anden ting jeg er træt af , er når man møder folk og står og snakker og de så bare giver ens hund godbider uden at spørge først. NØØØØØJ jeg kan blive skrap så! Hehe :P

  20. august 2011 at 02:29
 • Reply eeyorenyk

  Tjah, jeg kan nu altså godt se ligheden mellem Morgan og en husky. Han KUNNE godt ligne den lidt i form og ansigt, bare en del mere pjusket – Og for langt de fleste mennesker ér en hvalp af defination pjusket, så den kan jeg nu godt forstå. Jeg kan dog slet ikke se at han ligner en collie. Overhovedet! O_o

  Men jeg synes du er hurtig til at antage at folk vil dig det allerværste konstant, når det drejer sig om dine hunde. Måske du skulle prøve bare at trække vejret og smile lidt af dem i stedet for? Folk spørger jo nok næppe om det er en husky som en personlig fornærmelse mod dig – Men som en interesse, fordi de synes han ligner en husky – Eller en schæfer i formen/hodlningen etc. Jeg ville også blive irriteret over at de hele tiden skulle klappe, give godbid etc og være helt ligeglad med mig. Det ville de slet ikke få lov til, uden at have spurgt! Men jeg tror også man skal passe på med bare at se sig sur på ALLE der tilfældigvis lige interessere sig lidt for ens hvalp. Han ér jo sød. Nogle mennesker mener det nok godt, når de spørger ind til ham og hans race. :)

  20. august 2011 at 11:49
 • Reply Belinda

  Tusind tak for alle jeres svar alle sammen. :)
  Kan se nogle er enige med dem jeg møder på mine gåture, og andre ikke. Men rart at vide hvordan I ser ham :)

  Og eeyorenyk ..
  Jeg antager ikke noget som negativt fra alt og alle omkring mine hunde. Men JEG går op i hunde, og især mine egne, og derfor irretere det mig når jeg 3-4 gange på en gåtur bliver spurgt om det samme hver gang, selvfølgelig ved de ikke at der lige var en der spurgte om det samme for nogle minutter siden.
  Men jeg mener ikke hvalpe er pjuskede når de er små, men det er måske bare mig. Hvis jeg ikke ved hvad race folk har med, spørger jeg dem, istedet for at spørge om det er en speciel race.

  Det er ligesom da jeg fik Nadia, og hun lå i barnevognen i lyserødt, lyserød dyne, rød hue eller lilla jakke eller hvad ved jeg. Og de så spørger enten hvad køn det er, eller siger han .. Altså dér kan man da godt bruge øjnene ;) ?

  20. august 2011 at 12:05
 • Reply Sabrina

  Jeg synes overhoved ikke de ligner! Jeg ville ikke ane hvilken race det var, men jeg havde ikke gættet på nogle af dem, langt fra!

  20. august 2011 at 12:28
 • Leave a Reply