Follow me:

Findes der drenge, og pige farver?

Ja altså man siger jo de rødlige nuancer er “pige farver” og de blågrønlige er “drenge farver”..
Og det er der vel noget om, ihvertfald hvad angår børn.

De fleste køber jo ikke lyserødt til deres nyfødte søn fx. eller baby blå til deres nyfødte datter.
– det har jeg heller ikke gjort.

Altså jeg har da klædt min søn i rødt, og Nadia har også haft mørkeblå på.
Men jeg ville aldrig give min søn lyserødt på, eller lys lilla fx.

Idag i vuggestuen/børnehaven, så jeg en af drengene havde lyserøde regnbukser på, og en lilla, gul og lyserød stribet regnjakke på. Jeg tænker det er noget han har arvet fra hans søster. Jovist jeg ved godt det vigtigste er at barnet holdes tørt. Men mit moderhjerte tænker også på om han nu kan udsættes for mobning, som kunne være undgået? Hvorfor skal en 3-4 årig klædes i lyserød, og lilla?
Det skal ikke gøres op i mærker eller hvor dyrt det skal være, men man kan jo få regntøj i genbrug eller i føtex til ikke mange 100 kr, jeg ville hellere købe et ekstra sæt regntøj til min søn, frem for at han skulle arve sin søsters, når det har de farver det har, men sådan er jeg jo bare.
– måske disse forældre ikke tænker på samme måde, som jeg gør.

Hvad tænker du? Ville du fx. give din søn det regnsæt på?

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

4 Comments

 • Reply Dorthe

  Nu har jeg kun drenge, og som svar til dit spørgsmål så er jeg som mor ikke farveforskrækket. Men lyserød til dreng der sætter jeg grænsen. Mørk/Marine blå synes jeg godt kan gå til en pige eller lyseblå som de fleste Elsa kjoler og ting er til piger. Der synes jeg det er i orden at piger så har lyseblå på hvis de er stor Elsa Fan.
  Mine drenge har aldrig haft andet end drenge farver på, og min bonus datter som netop er Elsa Fan synes også at grøn er en flot farve, som er en farve der jo også kan bruges til drenge.

  I min søns børnehave har jeg også oplevet drenge i “pigefarver” eller Molo regnbue flyverdragt. Den flyverdragt er pæn synes jeg men henvender sig i min optik sig mere til piger.
  Umiddelbart synes jeg at farver ikke skal “passes” ind i drenge og pige farver men visse farver er ikke altid lige velegnet. Min kæreste kan godt finde på at tage en lys lilla skjorte på til højtider men jeg fortrækker ham nu mest i de jagt grønne/og brune nuancer. Netop fordi det er sådan jeg ser ham mest, jagt og fiskeri. Han ser helt forkert ud i lys lilla skjorte og lyse cowboybukser.

  16. september 2017 at 14:56
  • Reply Belinda

   Jeg mener jo heller ikke man “skal” dele dem op i “drenge og pigefarver”.
   Min mand har også mørk lilla skjorter fx. og røde bluser.
   Men synes det er noget andet når de bliver over konfirmations alderen, om jeg synes det er “ok”, forstå mig ret :)
   Man bestemmer naturligvis også hvad man smider sine børn i :) Men jeg synes måske bare ikke et barn i børnehave alderen har “gavn” af et lilla og lyserødt regntøjsæt. Det vigtigste er det holder barnet tørt ja, men man kan jo også få en anden farve, jeg ville aldrig putte min søn i det fx.
   Og jeg tvivler ærlig talt også på at jeg ville give min datter en flyverdragt på med flyvemaskiner eller supermand eller sådan, med mindre hun var helt vild med det fx.

   16. september 2017 at 15:56
 • Reply Dorthe

  Kan godt følge dig.
  For ja det er vigtigt børnene er tørre og har det godt i det tøj de går i.
  Lige for tiden er min ene dreng vild med my little pony. Er ikke heste pige for ingenting. Bevares han må gerne lege med det for bonus datter også, men jeg sætter dog grænsen ved den bluse med selv samme som han synes er så fin.

  18. september 2017 at 19:24
 • Reply Camilla

  Jeg lader gerne min 2årige selv vælge – og hvis han vælger et par lyserøde strømper med Frost (det gjorde han her den anden dag), så er det dem, han får på. Han vælger som regel det mest farvestrålende tøj:-) Og han havde turkis blåt på sammen med sokkerne …

  I øvrigt morede jeg mig lidt over, at spiderman-sokkerne, som jeg købte samtidig, jo faktisk var røde. En såkaldt pigefarve;-) Og det var helt klart spiderman-sokkerne, der var tænkt til drenge og Frost-sokkerne, der var tænkt til piger.
  Og så har min søn faktisk et par lyserøde regnbukser! Det er et ekstra-par, hans almindelige regnsæt er et lækkert blåt øko-sæt. Men når det er hjemme fra vuggestuen og til vask, så får han de lyserøde regnbukser og en grøn regnjakke jeg har købt billigt/brugt med i stedet. Han er ligeglad:-) Og det er jeg også:-)
  Jeg tror faktisk jeg også vil skrive et blogindlæg om emnet ved lejlighed;-)

  22. september 2017 at 12:45
 • Leave a Reply