Follow me:

En tand mindre

Torsdag aften, fandt jeg ud af at Morgans ene fortand så mærkelig ud, den havde en underlig farve.
Jeg fik taget et billede af tanden, og kunne da straks se det ikke var godt, av av tand!

Jeg ringede som det første til dyrlægen fredag morgen, og hende jeg snakkede med gav os en tid mandag morgen kl. 0815…

Sådan så tanden ud torsdag aften..  

Mandag morgen tog vi så afsted til dyrlægen. Først skulle han have noget beroligende, inden han kom i fuld narkose! Der skulle minimum gå en halv time før han var klar til at komme i narkose.

Her er der gået nogle minutter efter han har fået den beroligende sprøjte, intet at se på min glade livlige hund..


Efter ca. 40 minutter begyndte han at blive træt, og vi sad alene i et konsultations rum med ham, da jeg ikke vil have han skal være i et bur inden narkosen. Efter 1 time kom dyrlægen igen for at hente ham.

Her er han ved at falde i søvn af det beroligende middel, en helt uvant situation at han er så rolig!

 Klokken var nu ca. 0920 da hun kom og hentede ham.. Puha det var slet ikke rart, jeg var lige ved at sætte mig til at tude, selvom jeg jo ved de passer godt på ham, og det er til hans bedste at den tand kom ud!

Efter ca. 1½ time hvor vi sad i venteværelset og ventede på han var færdig og skulle vågne op igen, blev vi hentet da han var blevet lagt inde på gulvet på et tæppe og med et tæppe over sig (igen, han skal ikke i noget bur) .. Jeg satte mig ned til ham, han var stadigvæk helt væk.
Dyrlægen begyndte at forklare hvad hun havde gjort, og det bestemt var det rigtige valg jeg havde taget med at få den tand ud, den var helt blottet nerven, emaljen var knækket af! Av det må virkelig have gjort ondt. (Tanden har jeg fået med hjem)

Imens hun fortæller omkring indgrebet og at det hele er gået fint, og han også lige fik renset tænder (bad jeg om, hvis der var noget der skulle renses), så begyndte Morgan at vågne, og det var slet ikke noget pænt syn, han gik i panik, sparkede med alle ben, kastede sit hoved frem og tilbage, hyledes, skreg og pev!!! Puuhhhhha, der kom tårene frem i øjnene på mig ….

Dyrlægen skyndte sig at hente noget beroligende til ham! Der gik lige 1 minut (tror jeg) før den fik virkning, og jeg sad bare med hans hoved i mine hænder så han ikke ville slå det imod noget!
Dyrlægen sagde så, at hunde håndtere narkosen forskelligt, nogle vågner bare op lige så stille og er helt okay bag efter, andre panikker! Morgan han var ikke god til det, det ligger også meget til hyrdehunde at vil have kontrol, over sin egen krop og vide hvad der sker omkring dem. Og det har han jo ikke kunne under en opvågning!

Så pga. panikken fik han ekstra beroligende + han havde fået en smertestillende sprøjte inden han blev vækket af narkosen.
Gjorde så at han faktisk faldt i dyb dyb søvn igen!
Omkring kl. 1115 kører vi fra dyrlægen igen, med Morgan i mine arme. Dyrlægen sagde han nok ville sove det meste af dagen.

Da vi kom hjem, pakkede jeg ham ind i tæpper på en madras, og mig selv ved siden af, så kunne jeg se lidt fjernsyn imens jeg holde øje med ham, han var helt væk! Han trak vejret så langsomt og så dybt, var på nogle tidspunkter i tvivl om han faktisk var i live endnu.

Omkring kl. 15 begynder han at vågne lige så stille, og kan lige bevæge sig lidt rundt på madrassen, men det er ikke meget, og han kan næsten ikke holde øjnene åben.

Jeg har aldrig oplevet ham så stille, en helt uvant ting! Men nød nu også tiden hvor han bare lå der hos mig, og han var endnu mere afhængig af mig, end han er til daglig, han klamrede sig til mig, og flyttede jeg lidt på mine ben for at få lidt luft fra hans varme under tæpperne, så flyttede han med, han havde behov for at mærke jeg var lige ved siden af ham – hele tiden.

Først omkring kl. 18 var han oppe at stå på sine egne ben, bagparten hang lidt, men han kunne stå og gå lidt. (Lidt over 7 timer siden han var færdig på operationsbordet) Han var ude og tisse, og hurtigt ind under tæpperne igen.
Han sover også hele natten igennem, og er her idag næsten sig selv igen! Jeg har også taget fri i dag for at holde øje med ham.

Så nu har jeg en hund der mangler en fortand :) ikke noget man ser uden man åbner munden på ham. Men er lidt sjovt at tænke på alligevel.
Det kostede mig 3500 kr, med narkosen, røgten billeder, udtrækning af tanden, rensning af de andre tænder, hans medicin osv osv.
Men de 3500 kr er ikke min fulde pris, eller jo det er det. Men Morgan er sygeforsikret så jeg får 80 % af regningen refunderet! Hvilket bare er en bonus oven i alt det her..  Det er dyrt at have kæledyr, men jeg betaler gerne prisen, de skal ihvertfald ikke have ondt!

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

4 Comments

 • Reply Eeyorenyk

  Åååh, det lille pus da. <3 Jeg har også hadet de gange Freja har skulle i fuld bedøvelse. Åh, det smerter bare at se dem vågne op og være fuldstændig ved siden af sig selv. :(

  20. november 2012 at 16:03
 • Reply Belinda

  Det var virkelig ubehageligt, især fordi han gik i panik. Havde han bare vågnet op helt stille og roligt tror jeg ikke det havde været så slemt for mig!
  Men at han kastede sig sådan rundt og skreg og pev, gjorde så ondt i mit hjerte! Den stakkel, men han er den glade Morgan igen nu, og det er bare SKØNT! Alle pengene værd!

  21. november 2012 at 08:10
 • Reply Jenni

  Dejligt at du tager dig så godt af dine dyr! Håber båd du og Morgan har det godt!

  21. november 2012 at 09:24
 • Reply Belinda

  Tak Janni ..
  Jeg holder rigtig godt øje med alle mine dyr, og kan se når der er noget galt ret hurtigt.
  Prisen er for mig ligegyldig, jeg mener nemlig man bør betale det det koster når man har valgt at anskaffe sig et dyr.

  21. november 2012 at 11:00
 • Leave a Reply