Follow me:

Dobbelt moralsk?

billede

Billede lånt fra BT.dk

Vi husker alle sammen da giraffen Marius blev aflivet ikke? Og nu da den kendte løve Cecil blev skudt, og nu jages krybskytten over hele verden.
Hele verden går jo mildest talt i stå og menneskeheden er egoister og forskruede osv. osv.

Men som BT.dk skriver så flot skriver, så går verden (eller Danmark) ikke i selvsving over burhøns, eller over svin og køer der aldrig kommer på græs, og bare går inde i kummerlige forhold indtil de også skal slagtes.

Hvad er forskellen? Er girafferne og løverne mere værd end køer, svin og høns? Er de ikke nuttede nok til at skabe debat over? Eller lukker vi blot øjnene fordi de dyr er vi vant til at spise og drikke fra? Fordi sådan er det bare?
Man spiser jo ikke en giraf eller en løve?

Jeg synes alle dyr er lige meget værd, og skal vi spise køerne, svinene og kalvene mv. så skal de fandme også behandles ordenligt hele vejen til slagtehuset. Jeg har ingen dårlig samvittighed over at spise kød. Men jeg går altså heller ikke i selvsving over en giraf aflives, og gives til løverne i zoo. Løverne skal også spise? Men så er det pludselig i orden når det “bare” er en gammel hest, men ikke en giraf?

Ja jeg forstår det ikke :) Hvad siger I andre?

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

3 Comments

 • Reply Mia

  Jeg er så enig..
  Synes folk burde tage og slappe af g tænke lidt mere over hvor kummerlige forhold vores dyr i forvejen har det og ik om det er en skide løve eller lav giraf der Bliver skudt

  4. august 2015 at 10:31
 • Reply Jenny Patriksson

  Jeg er bare SÅ enig med dig!
  Folk går i sort over ÈT enkelt dyr, når der er mange tusinde dyr der lever under så dårlige forhold at jeg får ondt i maven over det.
  Dessværre tænker de fleste kun på de kendte dyr med navne, eller de nuttede dyr der mange gange også har fået et navn.
  Der er NØDT til at ske noget snart. At sætte mere fokus på de stakkels dyr der ikke lever noget jeg ville kalde for et liv.
  Nogen må vel finde de stakkels dyr, give dem et navn og en stemme så folk måske kan få øjnene op for dem i stedet for.

  Bliver bare så forarget over hvor meget kendis status har at sige.
  Vi er trods alt ALLE lige så meget værd….

  4. august 2015 at 10:34
 • Reply Cecilie

  Enig, sådan det meste ad vejen. Dog håber jeg virkelig, at de der så absolut sammenligner med danske landbrugsdyr (hvilket man sagtens kan og bør!) så rent faktisk også køber økologisk og dyrevenligt! Det bliver aldrig i orden at bruge argumentet og sammenligningen, hvis ikke man selv lever efter det. Synes sku næsten de, som peger fingre ad dem som reagerer over Marius og Cecil, men som alligevel køber de konventionelle animalske fødevarer er MEGET værre end dem som reagerer lidt for meget med følelserne over zoo dyr.

  8. august 2015 at 02:25
 • Leave a Reply