Follow me:

Dit, eller mit .. !?

Vi kender det alle sammen, vi ser noget på en anden blog, og tænker ved os selv at det var da en pisse fed ide!
Man er måske en smugle misundelig over man ikke selv har fundet på den.

Jeg har fulgt med i blog verdenen i mange år, og har set et utal af flotte og kreative designs, sjove påfund med billeder, månedens citat og lign. ting, og påfund.
Men jeg har også set gang på gang at folk “nupser” idéer fra andre, og jeg syntes personligt det er i orden at få inspiration fra andres designs eller idéer, men direkte at stjæle (kopiere) et design, er usmageligt.
Det var jeg desværre udsat for, en hun kopierede mine designs fuldstændig, 2-3 dage efter jeg havde smidt nyt desgin på min blog, havde hun et nyt et også, til forveksling lignede det altid mit. Det gjorde mig så irriteret og sur, så sidder man der og bakser med et design flere timer, og nogle gange dage, for at lave noget, ikke alle andre har!
– og så kopiere en anden bare ens design fuldstændigt!

Desværre blev jeg forleden anklaget for at have “stjålet” en idé fra en anden blogger. Det var angående min udtrækning af vinderen i min give-away. Personen mente det var for dårligt jeg ikke gav credit for at låne hendes idé.. (og andre bloggere generelt)
Jeg valgte at få min hund til at trække en vinder, da min datter skulle have gjort det, men ikke var hjemme.
Men jeg kan så sige, at jeg har set ihvertfald 2 andre sider, der også bruger deres kæledyr til at trække en vinder ud, i en konkurrence, så må de også have stjålet den idé fra samme blogger eller?

Det er jo svært at sige, hvem der startede med en idé, for vi samler vel alle inspiration fra andre bloggere, og har set noget her, og noget der, og så får man pludselig en idé, man selv syntes er den bedste..
Men chancen for at en anden blogger allerede har taget idéen i brug for noget tid siden, er jo stor. For med alle de bloggere rundt omkring i Danmark, og bare i verden.
Vi lader os vel alle inspirere af hinanden? Eller er jeg helt forkert på den her?

Jeg elsker at se andres blogs, designs, og nye påfund med opskrifter, ugens billede, sjove billeder, osv. osv. osv.
Men jeg vil ikke mene jeg kopiere andre, jeg samler inspiration ja. Men ikke kopiere.
For jeg bryder mig ikke selv om andre kopiere direkte fra en, altså lave en tro kopi af noget man har lavet.

Hvordan kan vi vide os sikre på den nye idé man har fået, ikke allerede er set et andet sted, og man så bliver anklaget for at stjæle, og mangler at give credit, og hvem siger man læser med på den pågældende blog? Og hvordan skal man så vide at en anden blog også har fået samme idé, måske 14 dage før en selv, og så kopiere man pludseligt, eller?

Hvad mener I andre?

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

21 Comments

 • Reply Tanja

  Amen altså.. I er jo ikke de første der bruger jeres dyr til at trække en vinder… Så nej det skal du da have lov til uden at skulle give credit..

  Når man begynder at kopier tekst og billeder.. og i den stil.. Så kan vi snakke om at det ikke er i orden ;)

  25. august 2011 at 07:26
 • Reply Lonnie

  Nogle gange kan man altså godt køre den dér “du har kopieret fra mig” for langt ud. For så er alle i blogland da kopister? Der var da én person der først fandt på at lave en giveaway – og så begyndte andre også – og nu gør alle det. Der var én person der først udtænkte de klassiske 3 måder hvorpå man kan deltage i en giveaway, og nu bliver de brugt alle steder. Ligeledes var der én der fandt på at bruge random.org eller klippe papir-strimler – nu gør alle også det. Så hvis du er en kopist, så er vi vel i bund og grund alle kopister, eller hvad?

  Det er noget helt andet når man kopierer tekst, billeder, design og sådanne ting.

  Men hvis man vil have en idé 100% for sig selv, så skal man ikke ligge den på nettet. For folk bliver jo inspirerede, og tænker “hold da kæft det var da genialt!” – og så flyver den geniale idé ellers bare videre og videre til nærmest samtlige blogge.

  25. august 2011 at 09:15
 • Reply Hersom

  Æv, det er altid irriterende når nogen direkte kopiere billeder, layout eller tema. Ting man kan ‘føle’ på, hvis du forstår hvad jeg mener.

  Lidt mere gråzoneagtigt er ‘handlinger’. Jeg synes ikke du har kopieret nogen ved at lade din dejlige hund trække en vinder.

  Skulle det være tilfældet, så er vi alle kopister. Ikke kun i forhold til handlinger der retter sig til blogverdenen, men også når vi går til frisøren, kokkerere og tager ud på oplevelser fordi andre har gjort det. Og skal det nu være forbudt at gøre noget bare fordi andre har gjort det før? Skal jeg give kredits til alle besøgende i fx Marokko hvis jeg vælger at tage derhen på ferie, inspireret af andre der har været af sted før mig?

  25. august 2011 at 10:34
 • Reply Cathrine

  Ville lige at at dit nye toplogo er super flot :)

  25. august 2011 at 13:42
 • Reply eeyorenyk

  Altså, med hensyn til udtrækning via hund… Skal vi så ikke bare konkludere at du jo i det hele taget kopierer hende for groft ved overhovedet at blogge?! Altså helt ærligt, jeg mener… Her blogger hun troligt og så aber du bare efter?! Og stjæler endda også både hund og lodder?! Tsk tsk Belinda. Det havde jeg ikke ventet af dig!

  (Stærk ironi og sarkasme kan forekomme)

  Jeg giver dig helt ret. Der er stor forskel på at lade sig inspirere og på at kopiere. Folk der burde kopiere har jeg ingen respekt for. Og folk der påstår at “det jo bare er en form for smigre og ros” er dem der aldrig har prøvet det selv. Efter min mening. For det er SÅ surt at have brugt timer på noget, som andre bare tager.

  Men alle lader sig jo inspirere. Og det synes jeg da er noget af det fede ved blog-verdenen. At vi kan inspirere og udvikle hinanden. :)

  25. august 2011 at 18:03
 • Reply Janne

  Tjah, jeg synes så det er ekstremt dårlig stil at hænge andre bloggere ud, for det er rimelig nemt, hvis man følger med her og der, at regne ud, hvad og hvem du hentyder til. Den slags ting synes jeg, at du bør tage op med rette vedkommende, i stedet for at hænge hende ud på bloggen. Det synes jeg næsten er dårligere stil end hvis man endelig kopierer idéer. Om du har kopieret eller ej vil jeg ikke blande mig i, men det er simpelthen så fesent at hænge folk ud sådan her. Rigtig dårlig blogetikette – Sorry! Normalt har jeg stor respekt for dig som blogger, men det her er altså ret dårlig stil, når enhver, der bare følger dig LIDT rundt omkring kan se, hvem du mener.

  Du kan jo sagtens tage selve emnet omkring at kopiere ting op, uden på den måde at udpensle en situation, som udstiller en anden blogger.

  25. august 2011 at 21:13
  • Reply Belinda

   Ja men det er jo heller ingen hemmelighed at hun hængte mig ud? Hun skrev åbent på twitter om hun syntes det var for dårligt, at man ikke giver credit for ting man for inspiration fra (selvom jeg dog ikke har fået inspiration fra hende, men fred være med det. og hvis folk følger hende, og mig .. Så kan de jo også se hun hentyder til mig? …

   25. august 2011 at 21:17
   • Reply Janne

    Det kunne jo være hvad som helst hun hentydede til. Og jeg går ikke ud fra du er en lemming? Hvis du forstår? Hvis én springer ud over en klippe, selvom det resulterer i den visse død, så gør du vel ikke det samme, bare fordi det anden gør det? Kan ikke se det logiske i at gå ned på et endnu lavere niveau. Hvis du føler, at du har opført dig pænt og ordentligt, er det vel bare at holde hovedet koldt og ikke gå ned på et lavt niveau. Jeg har aldrig forstået, når folk berettiger dårlig opførsel med, at de mener andre gør det samme. “Jamen han drillede mig FØRST!” – Vi er jo voksne mennesker allesammen, ikke?

    Hvem der har gjort hvad vil jeg ikke blande mig i. Synes bare det her er udhængning af værste skuffe, og det ligner altså ikke dig :)

    25. august 2011 at 21:26
    • Reply Belinda

     Nej jeg er ingen Lemming. Men jeg har nok den indstilling, fra barns ben (desværre) at når jeg bliver antastet for noget, forsvarer jeg mig selv.

     Det er måske ikke den bedste måde at gøre det på, men meningen med indlægget var netop emnet, at kopiere/stjæle osv. fra hinanden, eller om det bare er inspiration.
     Og så kom jeg med 2 eksempler, og det er muligvis udhængning.
     Men hun står vel ved sin mening, om at jeg har manglet at give hende credit, for en ide hun åbenbart mener hun har opfundet, og jeg har taget fra hende. Så kan ikke se det er udhængning, ved ikke om du kan se hvor jeg vil hen ;) ?

     25. august 2011 at 21:30
     • Janne

      Jeg har læst jeres samtale på Twitter, og hun hænger dig jo overhovedet ikke ud. Hun skriver det er træls, når folk kopierer. Men det kunne jo dreje sig om HVEM som helst og HVAD som helst. Det er jo dig, der selv offentlig skriver, at det vist er dig hun hentyder til?

      Og så er det faktisk muligt at forsvare sig selv på en voksen og moden måde. Simpelthen ved at tage en privat snak med hende, og så holde den dér. Og jeg mener det er klar udhængning, i og med du flere steder i dit indlæg er fremme med sarkasmen og gør det tydeligt hvor latterligt du synes det er. Så får du hende jo til at ligne en idiot, og det er udhængning. Når du i stedet bare kunne tage den op med hende privat.

      Og ved du hvad? Jeg er blevet mobbet hele mit liv, og har været udsat for mange ting, men derfor hænger jeg ikke folk ud, hvis de går mig imod. Jeg har netop lært, hvor ubehageligt den slags er, og derfor tager jeg “the high road” – Måske skulle du gøre det samme? :)

      25. august 2011 at 21:35
 • Reply Belinda

  Du må jo syntes hvad du gør :)
  Jeg mener ikke jeg udhænger nogle, bruger ikke navn, og min twitter er lukket for “omverdenen” så det er kun mine followers der kan læse det.
  At hun ikke siger direkte det er mig, i sine tweets, så kan man jo se det er mig, hvis du læser den kommentar hun har skrevet til mit giveaway indlæg forleden.

  Jeg har også været igennem et helvede som barn, og ung teenger. Og vi reagere ikke på samme måde kan jeg se, og at du er hvor du er i dit liv, er jo en god ting. Men jeg er som jeg er, og jeg er ofte en kælling, der siger min mening ;) og det kan jeg ikke lave om på.
  Der er rigtig mange ting på internettet og i blogverdenen jeg har ladet pasere, og gemt væk. (dog ikke glemt) .. Men nu havde jeg lysten til at skrive et indlæg og kopiering og inspiration. Og jeg mener ikke jeg er for grov, jeg fortæller min mening. Og det gjorde hun også da hun fortalte hun syntes det var for dårligt man ikke giver credit for noget man har lånt. OG jeg havde ikke lånt idéen fra hende, jeg har set idéen for nok 1 år siden på en svensk side, og for nylig også på 2 danske blogs, henholdsvis en hund og en kat.
  Så det er jo ikke hendes “opfindelse”, og mener ikke hun kan “forlange” credit, for noget hun ikke ved hvor jeg har fået inspiration fra.

  25. august 2011 at 21:42
  • Reply Janne

   Din twitter er ganske vist låst, men til gengæld har du over 100 followers ;)

   Du må da bestemt helt selv om, at du vil agere på en måde, som ikke er hverken din alder eller din person værdig. Men at sige, at det kan du ikke lave om på, er noget værre vrøvl. Sat på spidsen: “Jamen jeg elsker at slå folk ned på gaden, men sådan er jeg bare, det kan jeg ikke lave om på” – Du VIL ikke lave om på det. Der er en klar og tydelig forskel.

   Hvad angår om hun har ret eller ej, så vil jeg slet ikke blande mig i, om du har kopieret noget. Jeg synes blot, at den her udhængning er så total åbenlyst, at det er direkte usmagligt :)

   25. august 2011 at 21:47
   • Reply Belinda

    Så du mener ikke hun udhænger mig?
    Tror den går begge veje her.

    Jeg er en person der siger min mening, og sådan er jeg. Syntes ikke du kan sammenligne det med at slå folk ned på gaden. Jeg har intet imod at være som jeg er, hellere være en der siger sin mening, end en der tier og alt så gror fast. Dér har jeg også været en gang.
    Min alder eller min person værdig, det er jo så din mening.
    Jeg mener ikke det her har noget med alder at gøre, at du så mener “min person” har skuffet dig, ja det kan jeg ikke ændre på nu. Selvom jeg gerne VILLE, kan jeg ikke. Som du gav som eksempel før.

    Kan ikke forstå du mener det er i orden hun hænger mig ud for at mangle at give credit for noget hun reelt set ikke ved hvor jeg har inspirationen fra, bare fordi hun har lavet en video med sin kat, hvem siger jeg har set den video, ..?
    Syntes ikke man bare kan påstå at nogen har stjålet ens idé, når idéen ikke er ny, og er set en del steder før.

    25. august 2011 at 21:54
    • Reply Janne

     Tilsyneladende læser du ikke det, som jeg rent faktisk skriver. Som jeg tidligere har skrevet, gider jeg virkelig ikke blande mig i, hvem der har sagt hvad først og hvorfor, og om du rent faktisk har kopieret noget. Jeg tager stilling til det her blogindlæg på en meget besøgt blog, som jeg synes er over stregen. Man kan godt sige sin mening og finde den rette arena at gøre det i. Eksempelvis til personen selv. At råbe det ud til hele blogverdenen er jo at latterliggøre en anden respekteret blogger, og det er en grov handling. Den ringeste undskyldning der findes, mener jeg, er “sådan er jeg bare”. Det er ikke en undskyldning. Man kan godt stoppe op og tænke over, om ens handlinger nu er rationeller og fornuftige eller ej.

     25. august 2011 at 22:31
 • Reply Sabrina

  Ej det er da godt nok for langt ude. Kan hun måske bevise, at hun var den første med den ide af alle bloggere i dk og verdenen? Det tror jeg ikke. Det er simpelthen latterligt.
  Jeg synes også at samle inspiration er i orden. Eller give credit hvis man tager noget, eller i det mindste spørge, hvis man ikke er sikker.

  25. august 2011 at 22:20
 • Reply Alexia

  Belinda, nu bliver jeg nødt til at kommentere.

  Alle har ret til sin mening det har du også, jeg vil lige starte med at sige jeg er ked af hvis du føler du blev “hængt ud” da jeg skrev at jeg godt synes folk kunne give hinanden credit når de lod sig inspirere af hinanden – på min lukkede twitterprofil. Du kommenterede at du ikke mente du havde kopieret, selvom jeg er af anden mening, og fred være med det.

  Du har selv deltaget i de give-aways der omhandlede lodrækningerne så derfor går jeg også ud fra du har set dem. Det ved jeg ikke med sikkerhed nej.

  Jeg synes det er vigtigt at man som bloggere sørger for at give hinanden “credit” når man gør noget godt, det ved jeg selv jeg selv gør meget ud af at gøre, det er nemlig en af de ting der adskiller den rigtige verden fra bloggerverden, fordi jeg synes vi altid har været enormt venlige og forstående overfor hinanden generelt.

  Fred være med at vi har forskellige holdninger, og du ikke mener du har kopieret.

  Men det her indlæg synes jeg er for langt ude, jeg lod det få fred i sidste uge fordi jeg tænkte der IKKE var nogen grund til at gøre et stort nummer ud af det. Derfor synes jeg det er ærgerligt det skal komme så langt som det gør her. Det havde jeg virkelig ikke troet om dig.

  25. august 2011 at 22:21
 • Reply Alice M

  Alexia – jeg kender en blogger som for over et år siden fik sin kat til at trække en give away vinder..

  Huskede du at give hende credit, for hendes kæledyr var vidst først på banen…

  Denne diskution er SÅ langt ude!

  Belinda, jeg mener bestemt ikke du skylder nogen noget som helst credit ;)

  Og havde alexia ikke givet sig til kende i kommentarerne havde jeg ikke anet hvem du talte om, så mener bestemt ikke du hænger nogen ud!

  25. august 2011 at 23:30
 • Reply gitte

  Hvad sker der lige for en latterlig diskussion?!

  Belinda blogger så meget om sine hunde og viser billeder også. Mon ikke det meget naturligt at Hun får ideén selv at lade hunden trække en vinder?

  Det er jo ikke ligefrem løsningen på verdensfred eller Iphone 7 hun har opdaget… Nej hun kom bare på den idé at lade sin egen hund trække en vinder istedet for sin datter!!!

  Syntes lidt at en hvis person skaber sig lidt for meget i denne her debat og udviser nogle Blogger-diva nykker der burde gemmes væk!

  Kram til dig belinda

  26. august 2011 at 08:52
 • Reply gitte

  Hej

  Hvad sker der lige for en latterlig diskussion?!

  Belinda blogger så meget om sine hunde og viser billeder også. Mon ikke det meget naturligt at Hun får ideén selv at lade hunden trække en vinder?

  Det er jo ikke ligefrem løsningen på verdensfred eller Iphone 7 hun har opdaget… Nej hun kom bare på den idé at lade sin egen hund trække en vinder istedet for sin datter!!!

  Syntes lidt at en hvis person skaber sig lidt for meget i denne her debat og udviser nogle Blogger-diva nykker der burde gemmes væk!

  Kram til dig belinda

  26. august 2011 at 08:53
 • Reply Zero

  Jeg tror det er på tide, at blogland tager en slapper med alt den hype omkring hvem der gør hvad, hvornår og hvem der startede hændelsen.

  Lad os sige det sådan her; Vi lever i et land med mulighed for fri kreativitet – og der vil på ingen måde kunne opstå en situation hvor jeg som blogger, skal give “credits” for en inspiration til en anden blogger, fordi vedkommende måske/måske ikke blev inspireret af en 3. blogger der lod sin kanin trække et navn ud af en gang papirstrimler.

  Nu slapper i lige lidt af tøser og holder op med at flame hinanden over, hvem der gør hvad og at det da i hvert fald var en eller andens idé som de fortjener rosen for.

  27. august 2011 at 21:41
 • Reply Mie

  Jeg må indrømme, at da jeg havde læst alle de her kommentarer blev jeg lige nødt til at gå op og skimme indægget igennem igen… Hold da op med kommentarer!

  Jeg anede ikke hvem der blev skrevet om, før hun selv kommenterede og jeg følger endda hendes blog med stor fornøjelse..
  Der er mange der laver en give-away, men hvem fik idéen først og hvem fik idéen om at ens kæledyr skal trække vinderen?

  Jeg kan ikke læse noget negativt i Belindas indlæg?!
  Hun nævner ingen navne eller noget som helst.

  Havde hun skrevet fulde navn og lagt et billede ud og svinet en til… så havde det været en anden snak…

  Belinda har set det for laaaang tid siden, at en lod sit kæledyr trække en vinder og jeg må da indrømme at jeg, hvis jeg lavede en give-away og forresten også havde et kæledyr, så kunne jeg sikkert have gjort det samme…

  For idéen er jo GENIAL. Det er sødt og sjovt.

  Hvis man har set noget på en bestemt blog, en sjov tekst, et billede eller andet, så bestemmer man vel selv om man skriver på sin blog, at det har man taget fra den og den blog…?! Den blogger har vel også fundet den sjove tekst/billedet et sted…

  28. august 2011 at 11:35
 • Leave a Reply