Follow me:

Det går stærkt nu

Tobias er jo 2 år og 3 måneder.
Han er i rivende udvikling lige nu, altså sådan for alvor.

Han bruger faktisk ikke længere sut.
Vi har begrænset ham i brug af sutten i dagtimerne, og havde han behovet for at bruge den (beder selv om den fx.) så skulle han sidde i sofaen eller på en stol og slappe af imens. Men i lang tid har han ikke bedt om den, ellers så har vi nægtet ham den, hvis det bare var skaberi, fx. når han fik et hysterisk anfald efter et nej :) så gav det ingen sut – han har jo før fået sutten ved gråd, han er ikke så dum :D
Og så siden i mandags, eller søndag har han ikke sovet med sutten om natten, han har bedt om den ja, men vi har afledet ham med lidt sang, snak og lidt ekstra bamser/legetøj i sengen, for tiden vil han gerne have sin traktor eller en gris med i seng (plastik dyr).
Igår nævnte jeg det så i vuggestuen, at de godt måtte prøve at lade ham falde i søvn uden sut, og selvfølgelig hvis han blev meget ked af det, måtte han gerne få den – sådan skulle det ikke være.
Men han faldt i søvn igår uden sut også :D Wohooo!

Så har han jo også snakket længe, ikke sådan i sætninger og ikke alt “alle” har kunne forstå, men nu er der virkelig kommet hul på “bylden” han snakker i ét væk!
Og i sætninger, og kan sætte flere ord sammen til en fin sætning :)
En meget brugt en er “Muuuuuwaaaar, seee en traktor, en stor traktor” den skal jeg ofte hører en 8-10 gange fra vuggestuen og hjem ;) lidt belastende, og selvom jeg svare ham når han siger det, eller mange andre ting, så gentager han sig selv, maaaange gange :D liiidt belastende..

De sidste 2 nætter har jeg fx. heller ikke skiftet ham inden sengetid. Normalt kommer han i seng ved 18-18.30 tiden, og sover så til klokken 6.
Men når vi går i seng får han en tør ble på, fordi han normalt har tisset en del i bleen, men det gør han heller ikke så meget mere.
Og nu vi snakker om det her med at tisse, så er han begyndt at mærke når han tisser, og er ved at være bevidst omkring dette også, viser dog ikke den store interesse for at tisse andre steder end bleen eller når han kommer i badekarret :D hehe!

Ja tandbørstningen er også blevet en okay ting, før har han grædt og skreget, vredet sig som en ål, selvom vi har prøvet alt for at gøre det hyggeligt og sjovt mv.
Men han har pure nægtet, desværre – men de blev børstet.
Igår aftes fik jeg så sunget 2 gange lille peter edderkop og hans tænder blev børstet uden problemer! :D woohooo!

Han er snart ikke min lille basse længere, men min store basse! :D

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

No Comments

Leave a Reply