Follow me:

Den onde stedmor

Jeg ved hvor mange i Danmark der er det man kalder en stedmor, papmor, bonusmor ja kært navn har mange navne.
Men er sikker på vi er ret mange i den kategori, her hjemme ved os hedder det bonus-mor.

En ting der har været svært for mig ved at finde sammen med Kenneth var også hans 3 børn han havde fra tidligere forhold,  men også det at han jo har en ex som han skal snakke med ret ofte omkring børnene, skoleudflugter, fritidsinteresser, fødselsdage osv. osv.
Jeg skal også selv gøre det samme med min ex omkring Nadia.. Men mon ikke de fleste kender til det der med ex´er, det er ofte noget man bare ikke vil have med at gøre i sin fremtid. Har nu altid (mere eller mindre) kunne snakke godt med min ex, dog har vi haft vores ture, som jeg tror er helt naturligt.

Men også det at skulle acceptere at Kenneth gør det samme med hans ex, det har været lidt svært for mig at sluge. Selvom jeg selvfølgelig mener det er det der skal til for at børnene kan fungere bedst muligt. Men det er svært når jeg ved at ex´en ikke kan lide mig, og ikke mener jeg gør det godt nok!

Men det med ekstra børn man pludselig står med, er skisme også noget af en kamel der skal sluges! Og så tre ekstra oven i min egen.
– det med at skulle sætte grænser for en andens barn, irettesætte dem når de gør noget forkert, opdrage på dem, mv. det er fandme ikke let, dog har Kenneth og jeg de samme meninger om opdragelse og hvad de må og ikke må fx. (ihvertfald i det store hele)

Kenneth var på arbejde forleden, og kom først hjem lidt før spisetid, så stod jeg med alle 4 unger, de 3 mindste hvis man kan kalde dem det, ham på 2½ år, og 7 år, og Nadia på 8 år, de legede oven på.
Den store af Kenneths (11 år) var kommet hjem fra skole og havde brokket sig over hun var sulten, nå ja men så ta én skive brød..
Det gjorde hun så, efter brødet ville hun se fjernsyn nix sagde jeg, du skal lave dine lektier først. Så satte hun sig i sofaen med bogen hun skal læse i, så brokkede hun sig over hun var træt og det hele var bare galt, men læst fik hun. Klokken var omkring 1630 hvis jeg husker rigtig, og så spurgte hun om hun måtte gå over til naboen og lege, nej det måtte hun ikke for de skulle alle sammen i bad lige om lidt. Nå hmm! Så imens jeg sad i soveværelset og tjekkede mails, så kunne jeg pludselig hører hende snakke i telefon, og det var ikke mange ord der skulle til før jeg kunne hører det var hendes mor hun snakkede med.

Hun var næsten helt grædefærdig og hun brokkede sig over alt – som hverken Kenneth eller jeg har fået afvide, hun fik for lidt mad med i skole, hun havde ondt i maven og brok brok brok!
Nå nå tænkte jeg, jeg skrev så en sms til Kenneth om at hun snakkede med sin mor nu, for så vidste jeg godt inden længe at Kenneth ville få en opringning fra exén.

Da Kenneth kom hjem fortalte han også at “de” havde snakket sammen, og at pigebarnet havde været helt ulykkelig ja hun måtte heller ingen ting (se fjernsyn eller lege med naboen) men hun glemte så lige at fortælle hvorfor hun ikke måtte de her ting.
I dagligdagen ser ingen af vores unger ret meget fjernsyn når de er her den uge, og slet ikke hvis det er godt vejr, så må de gå ud at lege, eller lege med noget lego, tegne eller hvad ved jeg, de skal ikke sidde foran fjernsynet i flere timer dagligt.

Jeg ved så at Kenneths ex ikke kan lide mig i forvejen, så at pigebarnet på 11 ringer og fortæller en masse, hvor halvdelen af sandheden er udeladt står jeg pludselig i et endnu mere dårligt lys hos ex´en! Det er jeg nu lidt ligeglad med.

Jeg ved også at Kenneths ex mener børnene laver for meget her henne, så som selv at skulle sortere deres vasketøj i forskellige kurve, selv lægge det på plads når det er vasket og lagt sammen, de skal selv rydde værelserne op, tømme opvaskemaskinen skal de hjælpe med, (og fylde mv.) så skal de hjælpe til i haven med at samle hundelorte op, fjerne ukrudt osv., hjælpe med at dække bord osv. – en masse huslige ting, som kun vil gavne dem at de er vant til fra barns ben istedet for at de står som et stort kaos når de flytter hjemme fra.

Jeg gider seriøst ikke rende og opvarte 4 unger, den mindste er dog undtaget disse pligter endnu ;)
Men jeg kan intet galt se I at børn skal hjælpe lidt til, siden hvornår er de døde af det?

Og kan slet intet problem se i at deres bad og lektier kommer før fjernsyn og leg hos naboen!
Så i tirsdags var jeg den onde stedmor!

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

3 Comments

 • Reply Mie

  Min (nu x-kæreste) har to børn med sin x-kone… Og.. ja det var svært! Hvis x-konen og jeg havde to forskellige holdninger, valgte han at gøre hende glad… Han sagde til min i januar at de ikke længere skulle holde fælles fødselsdag for børnene og jeg tænkte ‘hold da op, det er da vildt flot at hans x er gået med til det!’ Fandt så ud af at han slet ikke havde snakket med hende om det og han valgte at slå op med mig og planlægge fødselsdagen med x-konen… Han gjorde alt hvad hun sagde og hvis jeg sagde noget andet, så var det bare ærgeligt! Jeg ved godt at der er mange ting der skal gå op når man har børn sammen! Men jeg synes ikke man skal hoppe og springe for sin x… Han fortalte hende alt hvad der foregik mellem ham og jeg og fortalte hende i øvrigt heller ikke hele sandheden, så hun gik og troede jeg var jaloux… Han var nok bare ikke klar :(

  Jeg er blevet lidt skræmt ved tanken om at finde en kæreste der har børn med en anden… må jeg indrømme…

  2. maj 2013 at 23:55
 • Reply kirsten

  Det lyder som tidlig pubertet. Uha!

  3. maj 2013 at 10:48
 • Reply Belinda

  @Mie ..
  Ovra! Den er sgu svær den du har været udsat for, og forstår godt din frygt for at finde sammen med en “ny med børn” – det er også svært. Til tider rigtig svært.
  Jeg ved så Kenneth ikke føjer sig hende på det mindste, alt afhængig af hvad “det” er, så kæmper han for hvad han (vi) mener er det rigtige, og hun på sit.
  Men det plejer nu også at løse sig. Men mig, jeg er sgu ikke velkommen når der er fælles ting på skolen osv. men heldigvis er det et frit land vi lever i, så jeg kommer da med Kenneth alligevel til forårsfesterne osv. sammen med ungerne ;)
  Men håber du finder en ny dejlig kæreste, og hvis han har børn, så håber jeg han er mand nok til at stå inde for sine egne holdninger, og ikke føje exén!

  3. maj 2013 at 11:41
 • Leave a Reply