Follow me:

Da Ingeborg blev til Buller

11 dage har vi haft vietnamesisk dværg hængebuesvin.  (læs om dem her og her)

Men ca. 1 døgn efter vi havde hentet dem stak de af :( , under vores ellers fine nok indhegning (troede vi) der hvor vi hentede dem, havde de ikke strøm i, og de sagde de aldrig havde haft det.

Så de to unge grise valgte da bare at finde et sted de kunne løfte hegnet nok til de kunne krybe under. De havde ellers rigeligt med plads! Og både mulighed for at være inde og ude, koldt og varmt.

Så vi måtte bruge hele vores søndag på at opsøge dem, og vi fandt dem også, men fik dem ikke fanget. Vi måtte opgive! Vi havde ihvertfald tonset 8-10 km op og ned af majs og korn markerne efter dem.

Torsdag (4 dage efter de stak af) stod de så pludselig i vores have (vi havde jo fodret dem ved indhegningen i håb om de kom tilbage, og vi kunne jo se de kom ihvertfald dagligt og spiste af maden) ..

Jeg valgte så at lege “Hans og Grethe” med dem nu hvor de endelig var her, og fandt hurtigt noget gammelt halv tørt brød og lagde “krummer” ud til dem, og helt ned i indhegningen.
Jeg stod på lur, og da de begge er sikkert inde i “boksen” lukker jeg i en fart. YES! Desværre var Ingeborg meget skræmt og “opfarende” imod os. Betty var også sky, men var ikke agressiv.

Lørdag laver vi så ny forbedret indhegning med rio net der er sat ned i jorden, og 2 baner med strøm! Sgu fandme, nu skulle de blive inde! Da indhegningen er lavet og strømmen sat til, lukker vi dem ud fra boksen igen.

Men et eller andet skræmmer dem fra hvid og sans og det sted hvor ingen står stormer Ingeborg hen for at komme ud, med Betty lige i hælene, Ingeborg får i panik løftet rio nettet og skære ryggen op på en eller to af rio net stængerne der var nede i jorden. Betty prøver at komme med men jeg når hen i en fart, med Tobias på armen og presser imod rio nettet så ikke også hun river ryggen op.
Strømmen har så ikke virket, da det gik imod et sted :( (Det testede vi jo ikke lige inden!!) så der hvor Ingeborg kom igennem fik hun heller ikke stød.

Så nu er Ingeborg skudt og aflivet :( desværre…

Idag hentede vi så lille Buller så Betty ikke skal gå alene, Buller er en dreng, men han er snippet ;) så ingen små grise til os. Han er 9 uger, og så fin og lille :)
Han går inde i boksen med Betty, og vi regner med at dobbeltjekke indhegningen og strømmen imorgen, og så åbnes der op for indhegningen ud til.

Mødet imellem de to, gik rigtig godt. Ingen problemer ;) de er vidst glade for hinanden allerede.

buller1 buller2

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

No Comments

Leave a Reply