Nadia fyldte jo 7 år d. 18 februar, og ville gerne have noget med i skolen til de andre, men hun har ikke kunne beslutte sig, så jeg gav hende valget imellem en kage og muffins, blev muffins og så var det ikke så svært for hende at finde ud af hvad der skulle i Der kom nogle kanon lækre muffins ud af det! Hold da op! mums!
Ingredienser:
Til ca. 30 muffins
300 gram blødt smør
400 gram brun farin
4 tsk. vaniljesukker
6 æg (store)
4 bananer (ca. 275 gram)
100 gram havregryn
100 gram kokosmel
100 gram hvedemel
200 gram mørk chokolade (70%)
Fremgangsmåde:
Tændt oven på 180 grader.
Pisk smør sammen med sukker og vaniljesukker til det er luftigt og pisket godt sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og tilsæt først det næste når det første er helt rørt ind i dejen.
Mos bananerne derefter blander du alle de tørre ingredienser sammen sammen i en skål. Tilsæt skiftevis banan og de tørre ingredienser. Lad det blive rørt godt ind i dejen inden du tilsætter næste omgang.
Hak til sidst chokoladen groft og tilsæt som det sidste.
Muffinsformene fyldet omkring 2/3 fuld da dejen ikke hæver ret meget. Giv dem ca. 20-24 minutter i ovnen til de er godt brune og sprøde på toppen. Du kan hurtigt se om de er nok ved at stikke en strikkepind eller en anden tynd genstand ned i, hvis der stadig er dej på pinden er de ikke helt færdig. Giv dem nogle minutter mere, og prøv igen.
Velbekomme!
2 Comments
Øj, de ser godt nok lækre ud! Dem må jeg lave en dag
22. februar 2012 at 16:38[…] fik bagt de kokos-banan muffins der er så gode Derefter gik jeg i seng. Men jeg faldt ikke i søvn før langt efter 23, hvilket […]
25. januar 2018 at 22:19