Follow me:

Blod donationen, der ikke gik som den plejer

Kl. 12.45 møder jeg op på sygehuset for at skulle tappes, jeg udfylder de vanlige papire, og bliver vist ind til en stol, da jeg ser hvem der skal tappe mig, bliver jeg lidt usikker, det er en kvinde som har et usikkert kropssprog, usikker på sig selv og/eller situationen, burde nu ikke være det sidste, for hun ved vel der er blod i en blodbank ;)

Jeg har et super flot blodtryk og puls (*Thumps up* for aktiv træning..) Jeg har venstre arm (som altid) gjort klar til tapning, og jeg siger til hende inden, at jeg ikke kan lide nåle, så hun skal ikke sige når hun stikker, hun nikker samtyggende…


AV,for f…..! – er det næste der bliver sagt! Jeg følte bare en brændende fornemmelse på hele ydersiden af venstre arm, og ned i fingrene! Hvilken smerte, jeg kigger af refleks ned, og havde lyst til at slå hende, bare af smerte. Jeg ser så der ikke kommer blod ud i slangen! Hun har sgu stukket forkert!!!!!!! ARGH!
Hun lader nålen sidde (!?) og beder om hjælp fra en anden, først vil de bare “flytte” den lidt inde i armen på mig, så den “nok ville” ramme en blodåre (WTF?!)
Men jeg jamre mig og får helt svedige håndflader, jeg bliver helt bleg og siger til dem at det altså gør pisse ondt, og hun tager den så ud, skynder sig at trykke en vatklump på hullet, og bøjer min arm….

…. Der er ikke rigtig nogen der siger noget, hende der kom for at overtage har lige en anden donor hun skal have færdig først. De lader mig sidde i stolen, og da hun er færdig kommer hun over og spørger om vi skal prøve den anden arm. Jeg tænker også bare “fuck dog af” .. Har stadig voldsomme smerter i venstre arm!
Men nu var jeg her jo alligevel ikke? Så jeg siger “jo lad os prøve”


Det går også fint med stikket, og tapningen. Den går lidt langsommere end normalt, men intet af betydning.
Da jeg er færdig, får jeg en cola og et stykke chokolade. Jeg tager 2 mundfulde af colaen, og sidder så bare med glasset i hånden, og får det mere og mere dårligt, sidder nok der 1 minut eller 2, og så kommer den søde laborant assistent halløj dame, noget hurtigt hen til mig. Hun spørger om jeg er svimmel, og inden jeg når at svare, ligger jeg faktisk ned i stolen, hun vælger at trykke på knappen så jeg kommer ned at ligge, og tager min cola, hun sætter sig ved siden af mig. Men siger ikke meget, andet end jeg er meget bleg, og skal blive liggende til jeg har fået min farve igen…

Jeg ligger nok der en 5-10 minutter og føler bare at jeg svæver rundt, min venstre arm hvor der første gang blev stukket forkert, brændte stadigvæk inden i, og jeg kunne ikke rigtig koncentre mig. Jeg får stolen lidt højere op, i en mere siddende stilling, og efter noget tid der, kan jeg komme helt op at sidde, uden at blive svimmel.
Først da kl. er 14 er jeg frisk nok til at kører (En tapning tager max 20 minutter, og jeg mødte ind 12.45)

Dagen derpå, har jeg stadigvæk en brændende fornemmelse i min venstre arm, klovnen hun ramte min nerve istedet for min blodåre! Ja det er menneskeligt at fejle og alt det der, men fuck hvor jeg dog ikke syntes det er i orden lige nu! Også når hun har sådan et usikker kropssprog, og hvis hun er usikker på om hun kan ramme min blodåre, så få forhelved en anden en til det, næste gang!!

Men jeg har gjort en god gerning, jeg har doneret 450 ml af mit dyrebare blod til en person der har brug for det, mere end jeg :D

Jeg er et godt menneske ;)

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

9 Comments

 • Reply Nina Amelia

  I think it’s great you donate blood :) I would like to but I suffer from iron deficiency so I am not allowed :s They will have to do with my organs when I’m gone..
  Sucks that the woman was that bad at her job though..

  12. august 2010 at 15:05
 • Reply Rikke

  Hold da op en omgang! Faktisk synes jeg ikke man burde ansætte en sygeplejerske i en blodbank hvor hun er dårlig til at stikke.
  Men selvfølgelig kan hun ha’ været ny osv. – men nej … jeg har også prøvet det og kan nikke genkendende til smerten osv. Hold kæft det gjorde nas!
  Jeg skal til tapning den 22/9 hvis ikke jeg bliver indlagt og skal opereres eller noget :)

  12. august 2010 at 15:30
 • Reply Christina

  Du er et godt menneske, lad os holde fast i det. Jeg var gået…. kan bare slet ikke med folk der ikk har styr på hvad de laver så må de sgu stikke i noget andet inden de gør det i mig eller dig for den sags skyld.

  12. august 2010 at 15:42
 • Reply Rikke

  (Svarer lige tilbage på din kommentar …)
  Ja, skrev også mit indlægget fordi jeg havde brug for at komme ud med det. :) – selvom det er så mange år siden slår det stadig hårdt når snakken falder på min farbror. Jeg var som sagt ikke særlig gammel, så på nogen punkter forstod jeg måske ikke hvad der skete, og så på den anden side har jeg jo været rimelig bevidst om hvad det omhandlede. Specielt i den tid her omkring min farfars død og her efterfølgende er det hele kommet op igen.
  Men samtidig med det er jeg jo også blevet bevidst om nogen ting, og specielt som jeg er blevet ældre (hvilket jo er meget normalt :D), men tror sådan noget som det gør man lige bliver en tand ældre.
  Kan kun opfordre dig til at gøre det – det er dejligt efterfølgende at man har fået det skrevet ned :]

  12. august 2010 at 16:04
 • Reply Ditte

  Føj for den da! Jeg har prøvet det samme med en der skulle tage en blodprøve og en anden gang, da jeg fik lagt drop. Det gør bare helvedes ondt!

  12. august 2010 at 16:22
 • Reply Kristina

  Av for f*nden! Jeg er selv rigtig svær at stikke og få tit taget blodprøver og sådan, det er meget, meget sjældent at det lykkedes i første, eller andet forsøg, for den sags skyld. Håber du er på toppen igen:)

  12. august 2010 at 16:49
 • Reply Lonnie

  AV! Første gang jeg selv fik taget blod til en blodprøve var nede ved en lægen, og hun ramte forkert så hun måtte sende mig til laboratoriet på sygehuset.. Og jeg troede lige det var overstået – kan SLET ikke have nåle!! Men de ramte så rigtigt på sygehuset, men kunne så næsten ikke bevæge min arm de næste 2 dage, havde fået et psyko blåt mærke.. Så anden gang jeg skulle have taget blod skulle de ikke bruge så meget, så fik dem til at nøjes med et prik i fingeren.. For begynder at stor tude når de nærmer sig med den nål – hvis jeg ikke var så bange for det, var jeg også bloddoner.. Men de må nøjes med mine organer i stedet, og der har de så fuld tilladelse, uden accept! De eneste nåle jeg kan holde ud at være i nærheden af, er tatovørens nåle..

  12. august 2010 at 20:02
 • Reply QpoX

  arg arg arg!!!

  12. august 2010 at 23:35
 • Reply Natascha

  Av, en omgang :|

  13. august 2010 at 18:55
 • Leave a Reply