Follow me:

At lægge sit liv online

Jeg har været online på forskellige sider siden jeg var en 13-14 år, de første år chattede jeg på forskellige sider, havde billeder, og tekster omkring mig selv. Senere hen blev det til lidt hjemmeside halløj, på et meget useriøst plan, gratis sider på webbyen med duller, og grafik osv.

Da jeg ventede Jasmin tilbage i år 2003, var jeg begyndt at være på forskellige sider omkring graviditeter og børn mv. efter hun blev født (død) ja så kom jeg rundt på nogle helt andre sider, og fortalte min beretning omkring hendes død osv. hun har også sin egen hjemmeside (den virker dog desværre ikke pt.)
Da jeg ventede Nadia “skete” det samme igen, jeg var igen rundt på forskellige sider omkring børn og graviditer, og man kunne følge min graviditet tæt, på nadias-verden.dk som siden hed den gang. (Findes ikke mere) mavebilleder, fødselsdberetningen osv., ja alt blev lagt online på den side.

Efter noget tid fik jeg så dette domæne i 2007, der var Nadia 2 år og hendes side blev ikke opdateret ret meget.
Så lidt efter lidt handlede min blog om ALT der skete i og omkring mit liv. Og hendes side blev lukket ned.

Webmor er min online dagbog, og jeg deler stort set alt med “hele verden”, det er billeder af mig, min datter, fra mit vægttab, fra fester, fra begravelser og ja alt imellem himmel og jord, samtidig smider jeg mine personlige tanker og drømme ind her, og for “sat ord på”.. Jeg elsker min blog, og jeg elsker at jeg har et sted jeg kan “komme ud med tingene” og folk der læser med her, kan jo selv vælge om de vil læse det jeg skriver eller ej.

Jeg har over en længere periode set folk klager over negative kommentarer, og beskeder over mails osv.
Jeg kan bare ikke helt se problemet i det? Altså selvfølgelig er det ikke fedt at modtage negative kommentarer omkring ens holdning eller tøjsmag eller hvad ved jeg. Men når man vælger at ytre sit liv, og sine holdninger/meninger online så må man altså også regne med respons, både fra den negative front men da bestemt også den positive.
Nu har jeg blogget på denne side i over 4 år, og jeg har flere gange modtaget beskeder via facebook, eller pr mail fra helt fremmede folk der fortæller om hvordan de blev rørt og fanget af at læse på min blog, og stort set daglige kommentarer fra mine dejlige læsere for jeg også. Det er jo fedt at få kommentarer fra folk man slet ikke kender, men “bare” læser med fra siden, og det kan da bringe et ekstra smil frem den dag.

Men de negative har jeg ikke fået ret mange af, ikke imod mig personligt (så vidt jeg kan huske..)
Dog har jeg fået andres meninger omkring emner der var helt modsat af mine, og det er jo bare fedt at folk vil give deres mening til kende.

Så ærlig talt kan jeg ikke forstå dem der hidser sig op over negative kommentarer?! Når man vælger at smide sit liv, eller meninger/holdninger online, må man jo også regne med at man kan få en anden respons på det, end man lige regnede med.
Hvis man ikke kan tåle kritik, hvorfor så have en blog? Har man ikke også en blog for at dele sine ting med andre? Altså primært har jeg da bloggen for min egen skyld, men jeg vælger jo selv hvad jeg lægger online, og forventer ikke folk svare på det jeg skriver, men bliver glad når der kommer kommentarer, og hvis jeg ikke ønskede respons fra andre, havde jeg nok valgt at skrive en dagbog der kunne ligge under hovedpuden istedet.
Hvis de er negative jamen så er det jo bare sådan det er, … Det hele er jo ikke lyserødt og rosenrødt eller en dans på roser, det andet er efter min mening for naivt at tro.

Der vil jo altid være nogle der ikke er enige med en, ikke kan lide ens tøjstil, ens farvevalg til indretning, eller make-up eller en helt syvende ting.
Hvis man ikke ønsker negativ respons, hvorfor så ville have den positive.?! Er problemet så stort, så gør bloggen privat så du selv kan styre hvem der kan læse med og evt. kommentere, eller slå kommentar systemet fra.

Jeg vil rigtig gerne hører jeres meninger, om I er enige eller ej  .. Kom frisk!

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

8 Comments

 • Reply tumling

  Så sandt så sandt..
  Altså jeg selv har ikke noget billed oppe af mig selv endnu.. Ved ikke helt om jeg er klar til at offentlig gøre mig selv..
  Og alligevel synes jeg nogen af de drukbilleder vi tog i fredags er fede på den tossede måde og det får mig til at gerne vil bruge det som et billed til at vise hvem jeg er..

  14. februar 2012 at 14:12
 • Reply AnjaO

  Er enig.
  Når man lægger sit liv til offentlig skue er en af konsekvenserne jo at folk før eller siden reagerer på det – positivt som negativt. Vi kan nok alle blive enige om at det er skønt med alle de dejlige kommentarer man får, men hvis en negativ kommentar slår en ud eller får en til at skrive at man jo aldrig har bedt folk om at kommentere, så skulle man måske skrive en lukket dagbog i stedet?
  Man må tage det sure med det søde ik :) Og så må man jo sørge for at være omhyggelig med hvad man lægger online og om man kan tåle evt. negativ feedback på det. Ville i hvert fald aldrig skrive noget på min blog, som jeg ikke turde stå ved face to face…

  14. februar 2012 at 14:19
 • Reply Cathrine

  Hmm, det kommer an på hvilken slags negativ respons man for. Om det er stødende mm. hvor jeg syntes det er utrolig upassende ikke burde være en konsekvens ved at have blog.. eller “Jeg syntes bare..” .. For så er jeg nemlig helt enig!

  14. februar 2012 at 14:41
 • Reply Gitte

  Hej :-) Ja, jeg har jo fået at vide vores hjemmeside er SELVFED eller jeg er?! :-D Det reagerede jeg lidt på, for har altid fået positive udmeldinger af vores side. Jeg har den kun for min egen skyld og familien. Jeg reagerede kun på at nogle synes den var SELVFED, hvilket i mine øre er meget negativt ment og håber da heller ikke det er sådan folk ser vores side :-D Tager det med et smil, for ved personen som sagde det, har en kniv i ryggen på mig i forvejen. Bare en tanke, om blogs ses sådan – at de er SELVFEDE bare fordi man lægger alt online og “viser sig frem” på den måde :-)

  14. februar 2012 at 14:51
 • Reply Eeyorenyk

  Jeg synes der er stor forskel på hvordan den negative kommentar gives. Ja, man vælger selv at være online med alt hvad det indebærer. Og de fleste har nok også prøvet at besøgende ikke er enige. Jeg kan fx godt sige at din tatovering er grim, at du burde vælge en anden trøje eller whatever. Det er en holdning til det du viser og okay.
  Men hvis jeg ligefrem begyndte at kalde dig en fed smatso med dårlig smag og en elendig mor – Så synes jeg det er at gå for langt.

  ( For god ordens skyld – Det er eksempler, ikke min mening ;) )

  Man kan godt være uenig eller have en anden holdning som man vil give – Det kan hurtigt blive en god debat. Men det handler også om at gå efter bolden og ikke manden, synes jeg. Og går besøgende efter manden, burde de snarere tie stille. For det kommer der ikke noget godt ud af.

  14. februar 2012 at 21:01
 • Reply Familie moren

  Jeg er enig med Eeyorenyk, det kommer helt an på hvordan kommentaren gives. Men det kan også bare være at du ikke har fået denne negative kommentar endnu, men når du gør, så føles det ikke rart. Hvis du går på youtube og læser kommentarene så ser man ofte de værste sider komme frem i folk fordi man er relativt annonym. Derfor er der også blevet lavet mange videoer med hvordan man håndterer dårlig feedback. Men ingen dårlige kommentarer herfra, super fed blog. :)

  15. februar 2012 at 10:09
 • Reply Linda Eg

  Jeg er også enig med dig, selvom jeg måske godt kan være meget nærtagende, hvis jeg har en dårlig dag. ;) Jeg begrænser nok også hvor dybt jeg beskriver mine tanker og meninger, sådan for at skærme lidt.
  Jeg kan dog godt følge, hvis der er én eller et par, der bare har set sig sur på en og spammer med alt muligt underligt, men så er det jo bare, at lade være med at godkende beskederne… så holder det vel op?

  Men alt i alt er jeg enig, der er jo ikke to mennesker, der har nøjagtig samme meninger om alt, så jeg synes også det er lidt interessant, hvis folk kommer med deres egen mening eller holdning… ;) Jeg holder mig nok også lidt fra at skrive for meget negativt, for det giver jo ikke en ordentlig stemning, men man kan jo sagtens formulerer sin anderledes mening på en ordentlig måde :)

  16. februar 2012 at 08:15
 • Reply Mie

  Jeg er enig i det du skriver! :) Jeg mener dog, at man godt, som den der giver en kommentar, skal tænke over hvordan man vælger at give sin kommentar, om den er positiv eller negativ. Især hvis man giver kritik. :) Jeg kan godt være uenige med nogen, men det er ikke ensbetydende med at jeg sviner den person til. :) Man kan sagtens give konstruktiv kritik :)
  Det er der jo så desværre nogen der ikke gør, men man må tage det sure med det søde. Har man valgt at offentliggøre sit liv på nettet må man jo desværre finde sig i, at nogen kan give negative kommentarer. Man vælger jo så selv om man vil slette de kommentarer man ikke bryder sig om. Det havde jeg nok valgt at gøre.. :)

  18. februar 2012 at 20:21
 • Leave a Reply