Follow me:

Aktivering af en aktiv hund..

Som de fleste godt ved, så er Morgan en hyrdehund – det vil sige en aktiv hund, aktiv og meget klog.
– Vi går adskillige km hver uge, alene i dag gik vi 6 km på vores eftermiddags tur, om morgenen er det omkring 1 km, om aftenen 2-4 km, alt afhængig af hvor sent det bliver.
Jeg gør meget for at aktivere mine hunde, og især Morgan jeg har valgt at anskaffe mig en aktiv hund, så derfor mener jeg også det er min pligt at tilfredsstille hans behov for motion og mentalt stimulans, da han rigtig gerne vil bruge hovedet. Det samme gælder Pixel. 

Desværre anskaffer folk sig alt for ofte en smuk og flot hund, uden at sætte sig ind i hvad racen kræver af tid og motion, og køber udelukkende hunden fordi den er flot/sød og eller måske billig?!
Kender et par stykker efterhånden, der har alt for aktive hunde, de kan slet ikke styre dem, inden døre farer de rundt, bider ting i stykker når de er alene, napper, bider og er rigtig irriterende at være i samme rum med.
Det er mangel på forståelse fra hundens synspunkt, mange de tror de fleste hunde kan nøjes med 10 minutters gå tur morgen, middag og aften.
Selv en lille chihuahua har brug for daglig motion, og socialisering med fremmede mennesker, hunde, og fremmede steder. Træning af hunden er også vigtig, små sjove øvelser, tricks osv. er noget de fleste hunde rigtig gerne vil udøve.

Tænk hvis det var dig der hver evig eneste dag gik den samme lille gåtur hver morgen, så være alene 8-10 timer før din ejer kom hjem igen, så en lille 10 minutters tur igen, og så skal du ellers holde dig i ro, fordi så skal der passes børn, vaskes tøj, laves mad osv. osv. og hvis man er heldig for man også lige en lille aftentur, eller bliver lukket ud i haven, og så “forvises” man til sin kurv, for at sove natten igennem, helt uden at larme, helst!
Jeg syntes der er rigtig mange der ikke opfylder deres hundes behov, en hund er ikke bare en genstand man anskaffer sig, man bør sætte sig grundigt ind i hvad de forskellige racer kræver.

Det mener jeg at jeg har gjort, derfor luftede jeg i dag mine to skønne vovser i dyrehaven, den 6 km lange tur. Over marker, og igennem skov så de rigtig kan få brugt kroppen og næsen.
Morgan fik også en lille opgave, han fik godbidder smidt i vandet, og skulle derfor i vandet (naturligvis) og bruge næsen for at finde godbidderne, men også bruge hovedet til hvordan han skulle få fat i dem, det er ikke helt let at fange en godbid hvis man bare åbner munden hen over den, så får man altså en del vand i munden, og godbidden smutter ofte fra en af :) Men han er ikke så dum som han ser ud, hehe .. Han fandt hurtigt ud af fidusen.

På billederne neden under, afventer han dog jeg smider flere godbider i vandet.

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

2 Comments

 • Reply Lise Lorenzen

  Sikke dog en nuttet smuk og sød hund (: Tænkte om vi skulle linke hinanden jeg kigger rigtig mange blogger igennem så jeg har svært ved at nå at se alle svar så håber du svare via min blog da jeg har letter ved at opdage et svar der (: Håber du forstår mig (: Knus

  10. november 2011 at 09:08
 • Reply Janne

  Vil lige slå fast at skønne Morgan bestemt ikke ser dum ud – han er da den smukkeste, skønne vovse (næsten lige så skøn som mine 2 ;-)

  13. november 2011 at 18:39
 • Leave a Reply