Follow me:

Aktiver din hund – den vil elske dig for det

Aktivere du din hund nok?

Det er jo nok ingen hemmelighed at jeg bruger megen tid på mine hunde, de har også deres egen hjemmeside. Jeg træner med dem, går lange ture, laver tricks, søge øvelser og generelt lader dem bruge deres krop, og hjerne.

For nyligt anskaffede jeg mig dette intelligens legetøj fra Trixie, den er niveau1, så det er en af de nemme.

Elvis og Chase var de to der havde lyst til at afprøve den.
Det var sjovt at se hvor forskelligt de prøvede at finde ud af, hvordan de skulle få de godbidder ud som de kunne dufte.

Inspiration

Mangler du inspiration til øvelser, næse øvelser eller lign. så tag et smut ind forbi min “dig og hunden” side. Der er lidt forskelligt omkring fodersøg, tricks og øvelser, miljøtræning mv.

Derud over er det en god ide, hvis ikke du allerede ved det. At læse om den race du har boende under dit tag, hvad er den oprindeligt fremavlet til?
Måske det kan give dig inspiration til hvad du kan lave med din hund.

En hyrdehund af alle afstøbninger, elsker at arbejde og vil rigtig gerne gøre sin ejer tilfreds. Oftest arbejde der kræver lidt fart og “vildskab”, agility, rally, fly-ball mv.
Hvor fx. jagt racerne er skabt til at bruge deres næser, brug den egenskab til at gøre dem mentalt trætte. Fx. fodersøg i haven, at finde bestemte genstande i haven, sport mv.
Selskabs racerne kræver ikke lige så meget motion, og stimulering som en jagthund eller hyrdehund, nej det er korrekt. Men din hund vil elske dig for at aktivere den med noget nyt, sjovt og stimulerende, og det kan godt være i ikke skal til konkurrencer eller være verdensmestre. Men selskabs racerne er jo fremavlet til at være sociale og have et behov for at være nær sin ejer, og hvad er mere oplagt end at lave noget sammen, som også stimulere din hund, og gør den glad?

En misforstået ting omkring aktivering af ens hund, er motion.
Jovist – en hund skal da motionere, løbe og lege og “læse dagens avis” på gåture. Men man skal huske på at motion avler motion. Cykler du 5 km med din hund hver eftermiddag, og den sover så godt bag efter. Vil den efter kort tid, få en bedre kondition, og så er de 5 km ingen ting, og så øger du måske kilometrene, og igen og igen. Kan du se hvad jeg mener? Mental træning og stimulering er mere vigtig end at din hund bliver fysisk træt. Begge dele er vigtige, de kan ikke skilles ad.

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

No Comments

Leave a Reply