Follow me:

Ærligheden omkring flasken

flaskebarn1

For 9 dage siden, fik Tobias den første (nat) flaske, for at se om det ville  give mere ro om natten. For det var ikke holdbart for hverken ham eller jeg at skulle op hver 2 time ca.
Før kunne jeg jo snyde ham, og få ham til at falde søvn igen, uden mad. Men det kunne jeg ikke ugerne inden “for 9 dage siden” han blev fuldstændig hysterisk hvis han ikke fik mad.

De første 3 dage fik han kun 1 flaske i døgnet, og stille og roligt der fra fik han flere og flere flasker. Fordi han blev vildt ulykkelig når han blev lagt til ved mig :( Det gjorde fandme ondt i mit hjerte, og jeg måtte også fælde en del tårer før jeg kunne acceptere at min mælk ikke længere var nok for ham. Fik han min mælk, blev han sulten efter 1½-2 timer, men fik han flaske gik der typisk 4-5 timer.

Så endte det ud med at han kun fik min mælk om morgenen når han vågnede, og der tømte han så begge bryster.
Pt har jeg ikke nok mælk til noget som helst længere, og den fede mælk er mere eller mindre ikke eksisterende.
Det ses tydeligt i det udmalkede mælk i kæleskabet – den fede mælk ligger sig i toppen når det er koldt. Og det er ikke engang en halv cm, før var min mælk meget fed. Det er den fede mælk der holder dem mætte, og er den mælk de har brug for.
Men ja når han ikke spiser ved mig længere, og jeg kun malker ud når de virkelig er spændte, så er det kun et spørgsmål om tid, før jeg ikke har mere mælk!

Det udmalkede mælk får han på flaske, typisk til hans middagslur når han er meget træt.

Så på under 10 dage har jeg fået et rent flaske barn!! :( puha det har virkelig været en hård kamel at sluge, og synes pludselig han er blevet så stor, og ikke længere min “lille baby”

I snit spiser han 6 flasker om dagen af 180 ml, og da jeg ammede ham var det imellem 7 og 9.
Men amning er slut nu, og det skal jeg lige acceptere helt, og det bliver bestemt hårdt når jeg heller ikke har mere mælk.
Uanset hvad så beder jeg om amme stop piller ved lægen på fredag, når Tobias skal til 5 måneders undersøgelse og vaccination. Puha :( Det moderhjerte kan slet ikke tåle det, jeg synes personligt det er et nederlag for mig, og jeg har elsket at amme ham, og synes på et mærkeligt plan, det er mærkeligt at stikke en flaske i munden på ham, for det er ikke naturligt for mig. Og nej ingen kritik til dem vælger at flaske deres børn fra start af.
Jeg mener bare ikke det er naturligt at putte en flaske i halsen på min søn.

Så nogen gange fortryder jeg gevaldigt at jeg gav ham den natflaske :(
Selvom han er længere tid mæt nu, og sover længere om natten (Omkring 6-8 timer) så synes jeg alligevel ikke det har været det værd at jeg mistede amningen for mere søvn :(
Men han trives fint på flaske, han får Arla’s Baby & Me 1, og den fungere han rigtig godt på, han har stort set afføring hver dag, og ellers hver anden for tiden, og det er på ingen måde hård. Og han har ikke ondt i maven heller.

Så det er bare mor her, der må acceptere at amningen er slut.
Ja og han er det sidste barn på stammen, så aldrig mere amning! Suk

Billedet her neden under, er taget for lidt siden, inden jeg skrev dette indlæg. Han kan selv holde flasken :) Indtil den er ved at være tom, så skal han lige have lidt hjælp. Kommer man med flasken, eller ryster den når han kan se eller hører det, så ved han godt hvad klokken har slået, og han stor smiler, og arme og ben de kører som en anden blæksprutte ;)

flaskebarn2

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

No Comments

Leave a Reply