Follow me:

Abort

Jeg ved dette indlæg er et sårbart emne, for en del. Især kvinder.

I dag på arbejde snakkede vi om Ruth Evensen, og hendes nye “musik video” imod abort. Jeg har fundet den på youtube, i censureret version, men den orginale kan du se her .. (Advarsel, barske billeder imellem)

Jeg er for abort!
Jeg syntes denne video er så tarvelig og modbydelig! Tænk de kvinder der har måtte tage sådan et valg, en frivillig abort. Og så får de sådan noget smidt i hovedet, at de har gjort det af egoistiske grunde, og at det er massemord osv.
Hvad grunden til kvinder vælger at få en abort er for mig lige gyldig (med mindre det bruges som prævention)  ..

Jeg kan slet ikke forstå Ruth’s tankegang, hvordan kan hun sige alle børn har ret til at leve, og når man er gravid, skal man bare beholde det barn man nu engang bære.
Hvad hvis man er blevet voldtaget og blevet gravid, hvad hvis man er studerende og ikke har råd eller plads, hvad hvis man bliver gravid ved utroskab, hvad hvis man ikke kan overskue et barn mere? hvad hvis man ved man ikke psykisk kan tage vare på et barn? Hvilket liv er det man byder disse børn?

Der er jo mange grunde til kvinder vælger at få en abort, og det må nok være en af de sværeste valg i verden, at træffe! Har ikke selv prøvet det, så kan ikke sætte mig ind i hvor svært det må være. Men jeg er sikker på, der kun vil komme flere uønskede børn og anbringelser, hvis man får gjort det ulovligt i Danmark at få abort.

Så skal vi vel til at indfører de låger, de har i Tyskland. Hvor mødre kan “smide” deres uønskede baby’ ere igennem en lem på sygehuset (uden kamera overvågning) og nogle minutter efter barnet er lagt, ringer der en alarm på sygehuset, og barnet vil blive passet og sørget for, istedet for nogle kvinder vælger at lægge dem i papkasser uden for kirker, eller slå dem ihjel, eller hvad ved jeg.

Hvad er din mening til dette? Er du for abort, imod? – hvorfor, hvorfor ikke?
Jeg vil meget gerne hører din mening.

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

12 Comments

 • Reply Gitte

  Godt indlæg! God holdning!
  Jeg er også FOR ABORT! Og har selv fået en og har ikke fortrudt det nogensinde. Jeg er så heldig at have to skønne piger i dag :-)

  11. januar 2011 at 22:30
 • Reply Gitte

  Jeg mener det er alle kvinders ret! Der kan være så mange grunde til at vælge en abort. Og lige netop “din” grund, er grund nok. Det er “dit” liv og “dit” valg og MIN mening! ;-)

  11. januar 2011 at 22:33
 • Reply Rikke

  Svar til din kommentar på bloggen:

  Har haft været igennem en lidt svær periode der har krævet jeg var mere tilstede herhjemme samtidigt med at jeg har skullet arbejde mere på mit mentale plan. Der har været rigtig meget, så vægttabet blev automatisk lagt til side. Nu håber jeg dog på at det bliver sidste gang jeg “tager det op igen” her på bloggen! Det bliver denne gang – og det er det. Nu vil jeg nå mit mål! Jeg har det på nøjagtig samme måde at det inspirere mig at læse om andre i den sammenhæng :) … og misforstår dig skam ikke ;)

  Nu kan jeg ikke lide mayonaise eller remoulade! :=) Haha! Så det er ikke det jeg græder mest over at skulle undvære ;) … i det hele taget forsøger jeg at få alle de ting jeg kan lide med ind i den daglige kost. Har det netop lidt på samme måde. Men er stadig nød til at tænke meget over hvad jeg spiser og om jeg kan “klare det” rent kaloriemæssigt. Vil jo gerne opnå et vægttab ;)

  Og mange tak! Her i starten er der jo også meget væske der kommer af! :)

  11. januar 2011 at 22:56
 • Reply Jane

  Jeg er imod abort. jeg mener hvis man har ubeskyttet sex, må man også tage ansvaret for sin gøren.
  Dog syns jeg abort er okay ved voldtægt eller andre uheld..

  11. januar 2011 at 23:03
 • Reply Rikke

  Jeg har et lidt blandet forhold til det – jeg har tit sagt, at hvis man er klar til at dyrke sex kender man også de evt. de konsekvenser der vil være hvis man ikke beskytter sig. Derfra og så til alle de grunde du nævner; selvfølgelig forstår jeg man ikke vil have barnet hvis man er blevet voldtaget! Så ville jeg også få en abort. Men hvis jeg er blevet gravid med min kæreste – så det faktisk på en måde bliver et kærlighedsbarn, tror jeg at jeg vil have svært ved at få en abort. Det vil være utrolig hårdt for mig, selvom jeg ved det vil være det bedste både for mig selv og barnet. Jeg har ikke pengene eller ressourcerne til at tage vare på et barn lige nu.
  Men så længe det ikke ender med at blive brugt som prævention er jeg nok mere og mere for abort. Synes man skal have lov til at have valget, og der kan jo være mange grunde til man tager det valg.

  Ruth Evensen er bare generelt sindsyg. Omkring alting. Hun har vidst sprunget et par bud over.

  11. januar 2011 at 23:05
 • Reply Mette

  Med den erfaring jeg har nu, ville jeg aldrig selv kunne få udført en abort – det var forfærdeligt at få udført den fosterreduktion – ALDRIG vil jeg stå i den situation igen…
  Men jeg ved også godt at man aldrig kan sige aldrig… vi er jo i forskellige faser i livet – og da jeg var 24 havde en en kort overgang en kæreste – og jeg var frygtelig bange for at jeg var blevet gravid – og vi skulle bare IKKE have et barn sammen. Han fik sparket ud – og jeg fandt heldigvis ud af at jge ikke var gravid! Men ellers – ja ellers havde jeg fået foretaget en abort. For sådan var min situation dengang.

  Så derfor – nej jeg er ikke imod abort. På en eller anden måde mener jeg at man bør kunne tage vare på sig selv – men kondomet kan springe, p-piller kan man også blive gravid på såe… Og så er der jo alle de gange hvor pigen bestemt ikke har haft lyst til at være med “på spøgen”…

  Men når det er sagt, så er der alt for mange aborter i DK…

  11. januar 2011 at 23:18
 • Reply Ilhja

  Jeg har meget sammeholdning som dig. Jeg er for abort.
  Og jeg er sikker på at hvis vi fjernet retten til at få en abort så er jeg sikker på at der vil opstå en masse ulovlige abort istedet for. Nu har læge videnskab rykket sig længt de år der er gået fra at abort var ulovligt og så nu men jeg tvivler på at det vil være en særlig god affærd selvom vi har bedre forhold i dag

  12. januar 2011 at 13:59
 • Reply Helene

  Jeg kunne ALDRIG drømme om at få foretaget en abort selv, det er bare slet, slet ikke en mulighed for mig.
  Jeg kan godt se, at det for nogen måske kan være en nødvendighed, men samtidigt har jeg svært ved at se hvordan mord kan være nødvendigt. Og mord, det er sgu hvad det er.

  12. januar 2011 at 18:56
 • Reply Mie

  Som de fleste andre også nævner, er jeg for abort. Dog ikke som præventionsform!
  Jeg fik selv en abort da jeg var 19 år og i bund og grund har jeg ikke fortrudt.

  Mit barn skal ikke vokse op med en voldelig far og en mor der bestemt ikke har det godt!

  Forholdet til min daværende kæreste var ikke godt. Som sagt var han voldelig og da jeg ikke gik i skole på det tidspunkt, men skulle til at starte uddannelse var jeg slet ikke klar til at få et barn.
  Jeg ser dog graviditeten som værende min egen skyld, da vi ikke brugte prævention. Jeg vidste godt at der var en chance for jeg kunne blive gravid, men da der ikke var sket noget i 2 år tænkte jeg at det nok gik.. (ved godt at det ikke var smart!)
  Min søster fortalte mig at hun var blevet gravid og skulle have en abort, hvor jeg kan huske at jeg tænkte at hun var da ikke for smart! :/ Jeg fortalte det til min kæreste, som drillede hende med det :( Og der gik heller ikke meget mere end 2 uger, så var jeg gravid…
  Min kæreste indrømmede senere at han godt vidste det.. Han havde gjort det med vilje uden at sige noget til mig! (Jeg ville hellere have taget en fortrydelsespille end at skulle igennem en abort) Det er det værste jeg har prøvet. At min kæreste slog mig og var psykisk voldelig er en anden form for smerte.. Det kan ikke sammenlignes..
  Jeg overvejede slet ikke om jeg skulle beholde barnet. Jeg vidste at jeg ikke skulle have det! Og når jeg tænker tilbage idag har jeg heller ikke fortrudt!
  Men tiden efter aborten var bestemt ikke sjov! Selvom jeg var afklaret med at jeg ikke skulle beholde barnet blev jeg meget ked af det. Det har taget mig lang tid at komme over.
  Jeg kan stadig nogle gange tænke på at jeg kunne have haft et barn på snart 6 år.. Det er ikke sjovt, men som sagt vil jeg hellere have et barn med en mand der kan behandle os ordentligt!

  12. januar 2011 at 22:09
 • Reply Dianna

  Hvor vidt en kvinde skal have en abort er op til den enkelte, men da jeg skulle have en abort kunne jeg ikke gennemføre det, så jeg valgte at få barnet.
  Der hvor jeg er modstander af abort, det er når det bliver brugt som prævention.

  13. januar 2011 at 01:14
 • Reply Janne

  Pyha, den diskussion tør jeg slet ikke bevæge mig ud i, men jeg er for abort, da der kan være så mange gode grunde til at få en..

  Når det er sagt, skal du så ikke med til bloggerjulefrokost? Som http://www.aixela.dk arrangerer?

  13. januar 2011 at 22:51
 • Reply Lonnie

  Jeg er som udgangspunkt imod abort! Er man gammel/”dum” nok til at have ubeskyttet sex, må man også tage konsekvensen! Er man ikke parat til barnet, er der utallige barnløse par, som med glæde vil adoptere. Men så igen, der er så mange forskellige grunde til at folk får abort, er man blevet voldtaget er abort efter min mening i orden. Selvfølgelig kan man bortadoptere, men jeg tror det ville være ulideligt at gå i gennem graviditeten som voldtægts offer. Er man så uheldig at kondomet går i stykker eller at man er en af de uheldige der bliver gravide på p-piller, så er jeg stadig mest for bortadoption, men jeg kan kun forestille mig at det næsten må være værre for kvinden end en abort, så hvis det overhovedet ikke kan være en mulighed, er abort her også okay. Jeg er som sagt meget delt på det her emne, for det er et virkelig svært emne, og det er ikke kun moderen og faderen der skal tænkes på, det er også barnet! Der er en masse grunde til at en kvinde ikke er klar til at få et barn, hvor barnet måske vil få en dårlig start på livet, og selvfølgelig skal barnet ikke lide under det. Men jeg er som sagt imod abort, da jeg er af den overbevisning at det er mord – så jeg ville foretrække flere bortadoptioner og færre aborter. Én ting der er “utilgiveligt” er at bruge abort som prævention – de burde forbydes og istedet kun have muligheden om bortadoption. Men ja, det er et tungt emne, og det er svært at sige for eller imod, for der er jo så mange omstændigheder der gør at abort er den eneste rigtige mulighed. Dog ville jeg aldrig selv kunne få hverken abort ELLER bortadoptere, men det er jo forskelligt fra person til person – og fra omstændighed til omstændighed. Eller det er ikke helt sandt, jeg tror at hvis jeg blev gravid efter voldtægt, ville jeg ikke kunne beholde barnet uden at føle et had til det, og jeg ville heller ikke kunne gennemføre graviditeten med henblik på adoption. Så lige i dét ene tilfælde, ville jeg selv vælge abort, ellers ikke.

  Beklager den lange stil jeg fik skrevet ;)

  14. januar 2011 at 01:07
 • Leave a Reply