Follow me:

2 gange i ugen

Jyllandsposten skriver blandt andet idag at Enhedslisten mener at ældre har krav på et bad 2 gange i ugen, og vil lave en ændring i loven.
Jeg kan kun svare for det sted jeg er. Og der har jeg som sagt 3 beboer fast, og de 2 af dem har to faste ugedage, hvor de kommer i bad. Den anden er sengeliggende, og sengevaskes hver morgen, og er ca. i bad en gang i ugen, men hun er også en af de tunge borgere som man kalder dem, da hun er lift bruger. Det kan godt tage 1 time at få hende ud i bad og ind i sengen igen, fordi hun ikke kan hjælpe til med at vaske sig selv, få tøj af, eller tøj på.

Jeg mener bestemt også at ældre har ret til at få et bad når der er behov for det. Nogle har et større behov end andre, fx. dem der lider af svær inkontinens, eller er demente, og glemmer at gå på toilettet, frem for dem der er velfungerende og kan klare meget personlig pleje selv, de har ofte kun 1 ugentlig badedag. Det er måske lidt. Men ta´ vores hus, vi har 11 beboer, hvor de 2 af dem er tunge beboer, og hvor man er 2 mand inde af gangen. Og de skal alle soigneres (nogle bades) have medicin, sondemad, tøj på, skife bleer osv. osv. og alt det skal vi gerne nå inden kl. 10.00 hver dag, og vi er kun 3 til 11 beboer. Vi starter kl. 7 om morgenen og har morgenmøde til omkring 730, hvor vi aftaler hvem der tager hvad, hvad der skal ordnes i løbet af dagen, med medicinering, osv. osv.

Jeg mener bestemt de har ret til et bad når behovet er der, men dem der klager over de ældre bades for lidt, burde selv prøve at stå i faget :) Vi gør hvad vi kan! Og det er jo ikke fordi vi ikke vil, men nogle gange kommer der noget i vejen.

– er sikker på nogle plejehjem, og hjemmeplejer er bedre end andre. Men ikke alle skal skæres over en kam.

Previous Post Next Post

Du vil måske også kunne lide

1 Comment

 • Reply Helene

  Hej Belinda! Pas nu godt på med hvad du skriver, og husk din tavshedspligt, ikke :) Man kan nemt komme til at træde over stregen……. Hilsen en “gammel læser” og sygeplejerske

  23. november 2013 at 17:48
 • Leave a Reply

  Kategorier

  En del af

  bloggers_by_heart_logo

  © - Alt der ikke er lånt og givet credit for, er mit! Du må derfor ikke gemme, kopiere eller på nogen måde bruge billeder/tekster fra min side, uden min tilladelse.
  Billeder, grafik, baggrunde osv. er noget jeg selv har lavet så hold venligst fingrene for dig selv .. !!