Mobning…

Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte, eller slutte.
Der er bare noget jeg åbenbart gør forkert, hvis du spørger andre.. Eller rettere sagt nogle andre!
Jeg har det sådan, at Nadia får hvad hun vil af tøj (med måde selvfølgelig) .. Altså vil hun gerne have en prinsesse bluse, eller en hello kitty kjole, fordi de andre piger i børnehaven også har hello kitty og prinsesse bluser. Så får hun det, for hun skal ikke være en af de børn, der er “uden for” .. Fordi hun ikke har det “rigtige” tøj!

Hvis jeg kan undgå hun bliver mobbet, og holdt uden for, ved at købe noget tøj hun gerne vil have, for at være “med” .. Så er det da billigt sluppet. Altså forstår I hvad jeg mener?

Jeg er selv en del af den mobbestatistik, jeg blev mobbet.. Det var både med mit tøj, min hårfarve, min skoletaske (ikke det rigtige mærke), mine forældre var skilt, havde “kun” halvsøskende!, osv. osv. …
– Sådanne ting gør ondt at opleve som barn, det sætter dybe spor, og gør barndommen utrolig svær…

Så ærlig talt, hvis jeg kan undgå min datter bliver mobbet med noget, jeg kan vælge at hjælpe hende med, så gør jeg det fandme! (Fx. tøj, det rigtige navn på skoletasken osv.)
Børn er onde ved hinanden!

Jeg havde engang en veninde, hvis datter er lidt ældre end min datter. Hun ville altid have sin prinsesse bluse på i børnehaven, fordi det havde de andre børn jo også, men når den var til vask, var hun dybt ulykkelig.. Hun havde kun den ene bluse med prinsesser på, resten af bluserne var jo “de forkerte”.
Det stakkels pigebarn, tiggede og bad hendes mor ofte om nye bluser med prinsesser, men moderen ville ikke købe dem til hende.. Bare fordi de andre børn i børnehaven havde dem!
Jeg kan godt se, at mange mener at ens barn ikke behøver, eller skal være som de andre, men er der en grund til at holde sit barn uden for? Det kan jeg altså ikke se logikken i, selvfølgelig skal de andre børn ikke vælge at lege med et andet barn, bare fordi det har det “rigtige tøj” på. Men altså, ja … jeg håber denne lange smørre gav mening..

Jeg vil bare gøre alt for, min datter for en 200 gange bedre barndom, end den jeg havde! – Den har nemlig givet mig problemer i mit voksen liv …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments on “Mobning…

 1. Jeg kan sagtens følge dig, og har det på præcis samme måde med min datter. Mobning er overalt i skolen ligemeget hvad.. det stopper aldrig! Så man kan lige så godt gøre sit for at beskytte sit barn fra det.

 2. Jeg forstår dig fuldt ud. Jeg synes ikke, at moderens moral skal gå ud over barnet, så jeg forstår godt du vil give Nadia “hvad hun peger på” så at sige, for at “hjælpe” hende. Accept og popularitet betyder ALT i den alder, jeg ved det også fra mig selv. Hun vil jo nå til en alder hvor hun er i stand til at danne sin egen mening om hvad der er rigtigt og forkert – indtil da synes jeg det er fint det du gør. Det kan godt være en børnepsykolog ville være uenig, men jeg ville nok gøre det samme som dig.

 3. Er delvist enig..
  For kan heller ikke have de forældre der er skyld i at deres børn tror de kan få alt hvad de peger på, det fungere altså bare heller ikke i længden.

  Har selv været mobbe offer og det er bestemt ikke sjovt. Man skal jo os passe på man ikke gør sit barn til det der mobber fordi barnet har alt og kan få alt.

  Men det du skriver om hende moderen.. Det er måske lige strengt nok af hende.. altså herre gud.. et par ekstra bluser med prinsesser på.. ja det vil jo nok gå ;)

 4. Tror jeg vil få det på samme måde.
  Jeg er også blevet mobbet (først da jeg kom i gymnasiet fandt jeg ud af jeg var god nok som jeg er!… og det er stadig svært for mig til tider, at overbevise mig selv om det) – mit tøj og mit udseende. Jeg har været buttet/tyk hele min skolegang, og da jeg fik briller blev det ikke bedre. Mine forældre har aldrig haft råd til ‘modetøj’ og skoletasken var ligegyldig. Jeg blev udstyret med en fra Aldi, Rema – eller hvor min mor nu havde fundet dem.
  Børn kan virkelig være onde på det punkt – for man må jo ikke skille sig ud af flokken, og hvis man gør er det ikke alle børn der kan ‘kapere’ det, når de ikke er ældre. Der er dog to grupper; dem der mobber fordi de er “opdraget” til det – og dem fordi de har det dårligt. Generelt synes jeg lærerne er for dårlige til at træde ind hvis der er noget – de lukker øjnene og ørerne. Generelt skal forældrene stå for opdragelsen, men deres fokus på det punkt forsvinder når børnene er i skole, og så er det lærerne der må tage over – stoppe en evt. konflikt og snakke med forældrene om problemerne. Det kan gøre mig tosset hvis de lukker af over for et problem, som måske kunne ha’ været undgået.

  Som sagt ville jeg nok også ende med at give mine børn hvad de vil have, man er bare nød til at finde en balance – for vil da heller ikke ha’ mine børn bliver en af “snobberne” og ender med at mobbe andre.

 5. Tak for jeres kommentarer…
  Jeg vil selvfølgelig aldrig opfodre min datter til at mobbe andre, gør det modsatte.. Når hun fx. siger hun ikke vil lege med en bestemt, spørger jeg ind til hvorfor osv. og forklarer sådan og sådan ..

  Hun vil aldrig få ALT hun peger på, det hele er med måde. Fx. hvis hello kitty er på “mode”, eller det er Toy story 3 og hun gerne vil have noget med dem, får hun det, altså en enkelt ting eller to.
  Men som Jannika siger, så vil hun med tiden, som hun bliver ældre, selv danne sig en mening om tingene, osv.
  Min datter vil ikke blive en møgforkælet unge, for dem bryder jeg mig ikke selv om :D

 6. Er heller ikke i tvivl om hun bliver en skøn unge, hvilket hun jo os er nu ;) For du virker til at være en dejlig mor.

  Det er bare så svært at misforstå folk på skrift for ud fra det du skriver kunne det nemt godt lyde til at hun får det hun vil have.. selvom det er jeg klar over hun ikke får.. :)

  Men ja vi får jo nok vores at slås med når de bliver ældre.. Altså hvad tøj angår ;) og 117 andre ting.. :p

 7. Hvor er det godt det du skriver!! :) Jeg er helt enig… jeg blev også mobbet i skolen, med alt hvad de kunne finde på… jeg var for tynd, og gik bestemt ikke i det rigtige tøj. Og den gang var jeg ikke opmærksom på det… Jeg kunne ikke forstå hvorfor de ikke ville lege med mig. Senere gik det op for mig at Nike var det mærke, der var populært og jeg købte (eller fik af mor) et trænings sæt (moderne dengang), men det var for sent… Så jeg synes helt sikkert, det du gør er rigtigt… Når de er så små, skal de helst passe ind og så kan de jo senere forme en mening om hvad de kan lide og ikke. :)

  Genialt blogindlæg! ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *